دکتر خدیجه ابراهیم خانی روز چهارشنبه در بازدید از خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) مرکز زنجان افزود: پرداختیها به مراکز طرف قرار داد بیمه سلامت با توجه زمان مشخص و اتمام ماه انجام میگیرد که این روند برای همه مراکز متفاوت است.
وی اظهار داشت: بر این اساس به مراکز بیمارستانی، دولتی و بستری به طور معمول ۴۵ رورز فرصت داده میشود تا اسناد را به بیمه سلامت ارسال کرده و پس از آن نیز بیش از یک ماه طول میکشد تا بررسی لازم آن از سوی کارشناسان مربوطه انجام گیرد.
این مسئول ادامه داد: یعنی پرداختیها بعد از اتمام و در صورت به روز بودن ۲.۵ ماه برای اسناد بستری و حدود یک ماه برای بخش سرپایی و خصوصی انجام میگیرد.
وی اضافه کرد: برای اولین بار است که که اعتبار لازم برای پرداختیها قبل از رسیدگی به اسناد، تخصیص یافته که اتفاق بسیار خوبی است چرا که در گذشته همیشه فاصلهای وجود داشت، اسناد برای رسیدگی به بیمه سلامت ارسال و فرآیند بررسی نیز به اتمام و حتی مرحله پرداخت میرسید اما به دلیل نبود منابع مورد نیاز با وقفه سه ماهه مواجه میشد.
این مسئول ادامه داد: بر این اساس در سال جاری مطالبات مراکز دولتی - دانشگاهی، تمامی مراکز خصوصی چه سرپایی و بستری پرداخت شده از طرفی تخصیص اعتبار اردیبهشت نیز برای داروخانههای غیر دانشگاهی اعلام شده، در حالی که بدون اینکه اسناد ارسالی به طور کامل رسیدگی شده باشد.
وی اضافه کرد: وضعیت بیمه سلامت در پرداختیها به مراکز طرف قرارداد خوب پیش میرود در حالی که در سال گذشته وقفهای در این بخش وجود داشت، اما از انتهای سال ۹۶ مقرر شد که اعتبار تخصیصی هر سال برای همان سال هزینه شود.
ابراهیم خانی افزود: به این مهم توجه داشت طی سالهای گذشته اعتبار تخصیص یافته به بیمه سلامت، صرف بدهی سال ما قبل آن میشد و این موضوع مشکلات عدیده ای را ایجاد میکرد.
مدیر کل بیمه سلامت استان زنجان ادامه داد: هم اکنون با ساز و کارهای لازم وضعیت بهتری در اعتبارات حاکم شده بطوری که تخصیصها در همان سال صرف میشود اما در سال گذشته سه ماه تعویقی دانشگاه علوم پزشکی و چهار ماه بخش خصوصی پرداخت نشده و سازمان بیمه سلامت برای رفع این مساله، به دنبال تخصیصهای جداگانه است.
این مسئول ادامه داد: طی سال گذشته ۱۴۰ میلیارد تومان مطالبات مؤسسه ها و مراکز طرف قرار داد پرداخت شد که بدهی ۳۷ میلیارد تومانی به دانشگاه علوم پزشکی و هشت میلیارد تومان به مراکز خصوصی و سرپایی استان باقیمانده است
ابراهیم خانی ابراز امیدواری کرد که با تخصیصهای لازم بدهیهای باقیمانده نیز پرداخت و مشکلات این حوزه نیز به مراتب کاهش یابد
وی خاطر نشان کرد: در سال جاری مدیریت هزینههای از اولویتهای مهم بیمه سلامت استان است که در این راستا الکترونیکی و مکانیزه کردن پرداختی، بررسی و رسیدگیها اسناد مورد توجه قرار گرفته و در صورت تحقق این مهم و همکاریهای لازم از سوی تمامی مطبها، بخش خصوصی برای اجرایی شدن نسخه طریق نسخه نویسی الکترونیکی به روز پرداخت خواهد شد.
در زمان حاضر بیش از ۵۰ درصد از جمعیت استان زنجان تحت پوشش بیمه سلامت هستند.
۲۵ دفتر پیشخوان طرف قرارداد اداره کل بیمه همگانی سلامت در استان زنجان فعال است که از این تعداد ۹ دفتر در شهر زنجان و بقیه در دیگر شهرهای استان خدمات ارائه میکنند.
۹۶۴۶/۸۰۶۸
نظر شما