۳۰ خرداد ۱۳۹۸، ۲۳:۰۱
کد خبرنگار: 1022
کد خبر: 83362521
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کمبود سرپناه شبانه برای معتادان گلستان خطر جدی است

گرگان - ایرنا - دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان با بیان اینکه کمبود سرپناه شبانه برای معتادان استان مخاطره جدی است، گفت که ماندگاری و تثبیت درمان افراد معتاد به مواد مخدر با سم زدایی از دغدغه های اصلی دستگاههای ذیربط در سطح منطقه است.

محمود رضا روحانی فر پنجشنبه در نشستی با خبرنگاران به مناسبت گفته گرامی داشت هفته مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: سرمایه گذاری روی ماندگاری درمان معتادان از اولویت‌های مهم شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان گلستان است.

به گفته وی معتادان پس از سم زدایی در مراکز سرپایی و اقامتی میان مدت به حال خود رها می‌شوند و این آسیب لغزش دوباره آنها به سمت اعتیاد را زیاد می کند بنابراین اجرایی شدن چرخه کامل درمان از ضروریات محسوب می‌شود.

وی افزود: در حوزه درمان و بازپروری معتادان گلستان با همکاری دستگاه‌های مرتبط طی سال گذشته با فعالیت ۱۵۶ مرکز سرپایی ۳۱ هزار نفر و از طریق ۳۴ مرکز اقامتی میان مدت هفت هزار و ۴۰۰ نفر زیر پوشش قرار گرفتند ضمن اینکه هشت مرکز کاهش آسیب اعتیاد نیز با فعال نگه داشتن ۱۶ گروه سیار به دو هزار و ۵۰۰ نفر خدمات ارائه دادند.

روحانی فر با تصریح بر اینکه کمبود سرپناه شبانه برای پوشش معتادان گلستان یک دغدغه‌ جدی در سطح استان است، گفت: با اقداماتی که توسط دستگاه‌های مرتبط در حوزه درمان و بازپروری صورت گرفته، اکنون سه سرپناه شبانه در شهرستان‌های استان فعال شده که یکی از آنها به بانوان اختصاص دارد.

به گفته وی تا قبل از برخورداری از سرپناه شبانه در استان، معتادان در خیابان‌ها شب‌ را سپری می‌کردند که از نظر امنیت اجتماعی، بهداشتی و روانی خطرناک است.

*افزون ۳۷۰ هزار گلستانی زیر پوشش برنامه‌های فرهنگی و پیشگیری مواد مخدر رفتند

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان همچنین گفت: پارسال افزون بر ۳۷۰ هزار نفر در استان زیر پوشش برنامه‌های فرهنگی و پیشگیری از طریق برگزاری دو هزار و ۳۰۰ کارگاه، ۲۰۵ همایش و برپایی ۷۱۹ نمایشگاه و ۱۵ جشنواره قرار گرفتند.

وی افزود: از این جمعیت ۱۹۰ هزار نفر در قالب محیط خانواده، ۱۶۱ هزار نفر در قالب محیط آموزشی، ۱۹ هزار نفر در قالب محیط کاری از برنامه‌های فرهنگی و پیشگیری شورا در گلستان استفاده کردند.

روحانی فر از پیگیری طرح‌های فرهنگی و پیشگیری توسط آموزش و پرورش در مدارس، بهزیستی در مهدهای کودک و مراکز آموزش عالی از سال تحصیلی جدید خبر داد و گفت: برنامه ریزی شده تا دستگاه‌های متولی در حوزه آموزشی گلستان پُررنگ تر از قبل در راستای افزایش آگاهی کودکان، دانش آموزان و دانشجویان برای پیشگیری از آسیب‌های اعتیاد، ورود داشته باشند به عنوان نمونه سال قبل فقط ۱۸۰ مربی آموزش و پرورش به صورت ویژه با حضور استادان با تجربه کشوری، دوره آموزشی پیشگیری اولیه اعتیاد را فرا گرفته تا آموخته خود را به سایر معلمان در آموزش دانش آموزان انتقال دهند.

وی افزود: خوشبختانه رویکرد پیشگیرانه اولیه اعتیاد نزد آموزش و پرورش استان گلستان رو به افزایش است که این شورا هم اعتباراتی را به صورت ویژه به این امر اختصاص خواهد داد.

* ۱۱ هزار نفر عرضه کننده مواد مخدر در گلستان دستگیر شدند

دبیر شورای هماهنگی مبارزه بامواد مخدر گلستان با بیان اینکه پارسال ۱۱ هزار نفر خرده فروش و عمده فروش مواد مخدر در این استان دستگیر شدند، افزود: در این مدت بیش از ۱۵ تن انواع مواد مخدر با متلاشی شدن ۳۲ گروه قاچاق و دو لابراتور شیشه و دستگیری دو قاچاقچی بزرگ توزیع، کشف شد.

*اجرای طرح شیوع شناسی مواد مخدر در میان ساکنان گلستان

روحانی فر گفت: طرح شیوع شناسی مواد مخدر در میان ساکنان گلستان همزمان با سراسر کشور به منظور دستیابی به آخرین آمار جمعیت مبتلا به اعتیاد، در سال جاری اجرا می‌شود.

وی افزود: طرح مزبور هر چهار سال یک بار با نظارت ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور اجرا می‌شود که آخرین بار پایان سال ۹۴ بوده است و مطابق آمار به دست آمده ۱۷۰ هزار نفر از جمعیت گلستان بین سنین ۶۴ تا ۱۵ سال معتاد هستند.

وی با بیان اینکه وجود چنین آماری از معتادان در استان گلستان زنگ خطر به شمار می‌رود، گفت: از کنار این آمار نباید دستگاه‌های مرتبط به سادگی عبور کنند و ضرورت دارد که برای پیشگیری، پُررنگ برنامه ریزی و آنها را اجرایی کنند تا این آسیب اجتماعی مهار شود.

به گفته وی طبق شیوع شناسی اعتیاد سال ۹۴، میانگین نرخ شیوع اعتیاد در سنین ۶۴ تا ۱۵ سال در کشور ۵.۳ درصد بوده و این رقم در گلستان ۱۳.۸۱ درصد است.

روحانی فر بر استفاده از ظرفیت رسانه‌های گروهی استان و تشکل‌های مردم نهاد برای آگاه سازی جامعه، تعامل و تقویت همکاری بیش از گذشته میان ۲۳ دستگاه مرتبط در راه مقابله با مواد مخدر و مهار اعتیاد در جامعه تاکید کرد.

مطابق سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵، در استان گلستان یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت وجود دارد که در ۳۳ نقطه شهری و یک هزار و ۷۵ روستا مستقرند.

شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر زیر نظر ریاست جمهوری فعالیت می‌کند که وظیفه نظارت، سیاستگذاری و برنامه ریزی بر عملکرد فعالیت کاری ۲۳ دستگاه توسط این شورا در استان‌ها دارد.

۶۲۰۴/۲۷۲۹

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha