ریاست هیأت روسیه را "الکساندر لاورنتیف" فرستاده ویژه رئیس جمهوری این کشور بر عهده داشت که این بیانگر مأموریت مهم این هیأت و پیامهایی است که در سفر به کشورهای مزبور حامل آن بود.
هیأت روس در سفر منطقه ای خود که هفته گذشته از عراق آغاز شد و سپس از آنجا راهی لبنان و سوریه شد، از مسئولان عراقی و لبنانی خواست به عنوان عضو ناظر در "نشست آستانه ۳ " که به زودی برگزار خواهد شد، شرکت کنند. این هیأت همچنین پس از بیروت عازم دمشق شد و در پایان هفته گذشته با "بشار اسد" رئیس جمهوری سوریه دیدار کرد.
** دلیل دعوت کشورهای عربی به نشست آستان
با وجود اینکه جدول برنامه دور بعدی گفت و گوهای آستانه یا همان آستانه ۳ بر اساس دستور کار ایران، روسیه و ترکیه مشخص شده، اما هیئت روسیه از عراق و لبنان برای حضور در این نشست دعوت به عمل آورده است.
روزنامه "الاخبار" لبنان در این باره نوشت: با توجه به حوادث سیاسی و میدانی که پیش از نشست آستانه رخ داد، تلاشهای روسیه برای دعوت برخی کشورهای عربی به نشست آستانه اهمیت دو چندان پیدا کرده است.
این روزنامه افزود: مسکو این نشست سه جانبه را فرصتی برای بحث و بررسی نظرهای ضد و نقیض در مورد حضور ایران در سوریه میداند. اطلاعات رسیده از محافل روس در ارتباط با نشست آستانه حاکی از این است که طرف روس تاکید دارد برخی کشورهای عربی در این نشست حضور داشته باشند تا تلاشهای غرب مبنی بر کسب اجماع عربی علیه حضور ایران در سوریه را خنثی کند.
بر این اساس روسیه تلاش دارد مقابل سخنانی مبتنی بر لزوم مقابله کشورهای عربی با نفوذ ایران و ترکیه در سوریه، بایستد.
دور اول نشست آستانه یا نشست صلح سوریه در ژانویه ۲۰۱۷ با حضور ایران، روسیه و ترکیه در قزاقستان برگزار شد؛ این سه کشور به عنوان کشورهای ضامن آتش بس در سوریه تا کنون دو دور مذاکرات آستانه را برگزار کردهاند.
هدف از برگزاری نشست آستانه در ارتباط با سوریه بررسی مسائل بشردوستانه در سوریه و تقویت اعتماد و هماهنگ سازی اقداماتی است که در راستای توسعه روند صلح و حل و فصل بحران در سوریه انجام میگیرد.
دور بعدی این گفت و گوها یعنی "آستانه ۳" به زودی در قزاقستان برگزار خواهد شد.
نظر شما