محمد طاهری روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: اجرای طرح اصلاح الگوی مصرف و صرفه جویی در مصرف آب سال های گذشته در استان سمنان با همکاری مردم اجرا شد اما این راهبردها به رفع چالش کم آبی منجر نشد.
وی خاطر نشان کرد: تنها راه رفع چالش کم آبی در استان انتقال آب از سایر حوضه ها به سمنان است که مسئولان با برنامه ریزی اصولی اجرای هرچه سریع تر این طرح اقدام کنند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان ادامه داد: توسعه استان سمنان بدون رفع چالش کم آبی امکان پذیر نیست و باید با هم افزایی و برنامه ریزی اصولی برای اجرای طرح های بین حوضه ای تلاش شود.
طاهری اضافه کرد: اکنون شهرهای سمنان و شاهرود با کمبود ۲۰۰ و ۲۵۰ لیتر برثانیه آب مواجه هستند که این کم آبی در کوتاه مدت باعث مهاجرت می شود.
وی تصریح کرد: بهره مندی تمامی نقاط استان از طرح انتقال آب خزر به سمنان رویکردی اصولی برای توسعه همه جانبه است و با اجرای طرح شاهد افزایش جمعیت در استان خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان سمنان گفت: تنها دلیل توسعه نیافتگی استان سمنان با وجود ظرفیت ها کمبود آب است و مسئولان با برنامه ریزی اصولی برای رفع این چالش اقدام کنند.
میزان تولید آب در استان سمنان سالانه یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون متر مکعب است، اکنون ذخایر آب زیر زمینی در این استان ۱۵۰ میلیون متر مکعب کمبود دارد و میزان تولید و مصرف آب در بخش های مختلف به طور نسبی برابر است.
سرانه مصرف آب به صورت روزانه در استان سمنان ۲۵۰ لیتر برثانیه است در حالی که این رقم در کشور ۲۰۴ لیتر برثانیه است.
اکنون بیش ۲۶۲ هزار انشعاب آب در استان سمنان وجود دارد و ۱۰۰ درصد جمعیت شهری این استان از آب با کیفیت بهره مند هستند.
براساس آمار ۱.۵ درصد مشترکان آب در کل کشور مختص سمنان هستند.
۷۳۳۹/۷۴۰۸