۱ تیر ۱۳۹۸، ۱۹:۰۶
کد خبر: 83364372
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۳۰ حادثه آتش سوزی در اسکله های استان بوشهر رخ داده است

بوشهر- ایرنا- رئیس اداره حفاظت و ایمنی ادراه کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر گفت: از سال ۱۳۸۶ تاکنون ۳۰ حادثه آتش سوزی در اسکله های این استان رخ داده که ده ها فروند شناور در این حوادث طعمه حریق شده است.

احسان گلستانی روز شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: بیشترین خسارت مربوط به این آتش سوزی ها مربوط به بندر عامری تنگستان بود که ۲۴ فروند لنج در این حادثه از بین رفت و پس از آن حادثه بندر دیر با ۱۹ و بندر کنگان با ۱۳ موتور لنج (بجز قایق) بیشترین آمار خسارت آتش سوزی ها را در استان بوشهر به خود اختصاص داده است.

وی اضافه کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون چهار مورد آتش سوزی در بنادر رستمی، بوالخیر، نخل تقی و دیر این استان رخ داده که در این حوادث به ۹ فروند موتور لنج خسارت وارد شده است.

گلستانی بیان کرد: هر سال با شروع فصل گرما، استان بوشهر با چالش آتش سوزی شناورها در اسکله های شیلاتی و یا باری روبرو است که ریشه این حوادث در رعایت نکردن استانداردهای لازم و نظارت نکردن موثر مالکان و خدمه شناورها ست.

رئیس اداره حفاظت و ایمنی ادراه کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر اضافه کرد: گسترش و سرایت حریق به لنج های مجاور از دیگر مواردی است که بدلیل ساماندهی نکردن، چیدمان نامناسب و تجمع بیش از معمول موتور لنج‌ها در یک حوضچه رخ می دهد و نیازمند اقدامات مقابله‌ای از طریق خودروهای آتش نشانی و یا شناورهای آتشخوار است.

وی در ارتباط با آمار و تعدد سانحه آتش سوزی گفت: عسلویه و کنگان جایگاه اول و دوم تعداد سانحه را به خود اختصاص داده است و در زمینه تعداد شناورهای دچار حریق شده مناطق شمال و جنوب مطاف (عامری، دیر و کنگان) بیشترین موتور لنج سانحه دیده را دارد.

گلستانی ادامه داد: در این ارتباط تمهیدات نظارتی، تاسیساتی و تجهیزاتی شامل استقرار شناورهای آتشخوار و جست و جو و نجات دریایی موسوم به ناجی مستقر و در بنادر عسلویه، دیر، عامری و خارگ شناورهای ناجی مجهز به پمپ اطفای حریق شدند.

رئیس اداره حفاظت و ایمنی ادراه کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر ادامه داد: به منظور پوشش بیشتر بنادر تابعه با هدف کنترل خسارت و پیشگیری از گسترش آتش سوزی و سرایت آتش به موتور لنج‌ها، بنادر گناوه، رستمی (با مناطق مجاور)، دیر، کنگان نیز به شناورهای آتشخوار تجهیز شدند.

گلستانی ادامه داد: در این ارتباط سه سه شناور خدماتی ملکی با قابلیت دسترسی به عمق کم به پمپ‌های اطفای حریق تجهیز شدند که بزودی در بنادر دیگر استقرار می‌یابند و مناقصه خرید حداقل ۲ شناور آتش خوار دیگر نیز در دست پیگیری مستمر است.

رئیس اداره حفاظت و ایمنی ادراه کل بنادر و دریانوردی استان بوشهر گفت: با رعایت همپوشانی موثر و چیدمان متناسب با ریسک‌های موجود در این استان بندرهایی مانند دیلم، نخل تقی، عامری وبوالخیر در اولویت و در دستور کار قرار دارند.

وی بر ضرورت استفاده نکردن از تجهیزات موتوری بنزینی در شناورها، نگهداری نکردن بنزین در شناورها، ممنوعیت نگهداری کپسول گاز در فضای سر بسته شناور، استفاده نکردن از کپسول‌های غیر استاندارد، حضور یک ملوان با توانایی جا به جایی لنج در شناور از زمان ورود به خور و یا حوضچه تا زمان خروج، تامین خاموش کننده دستی به تعداد کافی و نوع مناسب در شناورها، انجام عملیات برشکاری و جوشکاری در شناورها با اطلاع و حضور مامور آتش نشانی و ناظرین بنادر تامید کرد.

گلستانی گفت: همچنین علاوه بر خودداری از روشن کردن آتش در شناورها، رعایت همه نکات ایمنی در هنگام سوخت گیری شناور از جمله استعمال دخانیات در محل، پهلوگیری کامل شناور به اسکله سوخت و رعایت فاصله سایر شناورها به شناور سوختگیر، پوشش بیمه‌ای لازم و متناسب با خطرات احتمالی، در صورت وقوع هرگونه حریق ضمن اطلاع به مسئولان بندر در کمترین زمان به سامانه ۱۵۵۰ (شماره مستقیم و بدون کد) نیز اطلاع رسانی شود.

۶۰۴۷/‏۶۰۴۳

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha