به گزارش ایرنا، «احمد ملک حسینی» روز شنبه در جمع اصحاب رسانه استان مرکزی افزود: پنج هزار و ۱۰۰ نفر از مواد فروشان، معتادان متجاهر و باندها مواد مخدر نیز در این مدت دستگیر شدند.
وی ادامه داد: بیشترین میزان کشف مواد مخدر در استان مرکزی به ترتیب مربوط به شهرستانهای ساوه، اراک و دلیجان بوده است.
ملک حسینی افزود: ۴۰۰ نفر معتاد متجاهر در قالب طرح نوروزی استان مرکزی جمع آوری و به مرکز تبصره ۱۶ منتقل شدند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی یادآور شد: ۶ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم مواد مخدر نیز سال گذشته توسط پلیس مبارزه با مواد مخدر در استان مرکزی کشف و ۱۳ هزار نفر معتاد متجاهر، خرده فروش و باندهای قاچاق دستگیر شدند.
ملک حسینی گفت: بر اساس آمار رسمی ۷۰ هزار معتاد در استان مرکزی وجود دارد که ۱۰ تا ۱۲ درصد این افراد را زنان تشکیل میدهند.
وی از برگزاری ۳۰۰ عنوان برنامه ورزشی، فرهنگی و اجتماعی در هفته مبارزه با مواد مخدر در استان مرکزی خبر داد و افزود: ۷۰ عنوان از این برنامهها در مرکز استان و بقیه در سایر شهرستانها برگزار میشود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی ادامه داد: بر اساس پیش بینی انجام شده ۶۰ درصد این برنامهها در حوزه جوانان و نوجوانان و فرهنگ سازی مقابله با اعتیاد برگزار میشود.
ملک حسینی گفت: این برنامهها با هماهنگی و همکاری ۲۲ دستگاه فعال در زمینه مبارزه با مواد مخدر در استان مرکزی برگزار میشود.
وی برگزاری همایش تقدیر از مبارزان مواد مخدر در روز پنجم تیر ماه مصادف با روز جهانی مبارزه با مواد مخدر را از جمله برنامههای این هفته عنوان کرد و افزود: این همایش با رویکرد آموزش و پیشگیری از اعتیاد با حضور ۷۰۰ نفر از اولیا و مربیان مدارس، مدیران و معاونان ادارات آموزش و پرورش استان مرکزی برگزار میشود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی افزود: این همایش در راستای پیشگیری و مقابله با اعتیاد در ۱۲ شهرستان استان نیز برگزار میشود.
ملک حسینی گفت: برپایی نمایشگاههای ثابت و سیار در شهرستانهای استان مرکزی، اجرای تئاترهای خیابانی با هدف پیشگیری از اعتیاد، بهره گیری از ظرفیت هنرمندان و هنر، برگزاری سه مسابقه ورزشی از جمله پیاده روی و دارت نیز از دیگر برنامههای هفته مبارزه با مواد مخدر در سال جاری است.
وی ادامه داد: برگزاری برنامههای شاد و مفرح از جمله اهداف دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی در سال جاری است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی از واگذاری برخی برنامهها مقابله با اعتیاد و مواد مخدر به دستگاههای در هفته مبارزه با مواد مخدر در استان خبر داد و گفت: برگزاری جشنواره مسابقات ورزشی و برگزاری نمایشگاههای پیشگیری ازا عتیاد و کارزار رسانهای از جمله اقدامات واگذار شده به ادارات ورزش و جوانان و بهزیستی استان است.
ملک حسینی اظهار داشت: توزیع بستههای آموزشی در مساجد، بهره گیری از ظرفیت روحانیون و کانون مساجد برای پیشگیری از اعتیاد در جامعه از جمله اقدامات واگذار شده به سازمان تبلیغات اسلامی استان مرکزی و تشکیل زنجیره انسانی، برگزاری نمایشگاه پیشگیری از اعتیاد به ویژه در مناطق آلوده نیز به جمعیت هلال احمر استان واگذارشده است.
وی ادامه داد: بهره گیری از سرای محله، برگزاری برنامههای پیشگیری از اعتیاد و مسابقات کتابخوانی با هدف پیشگیری از اعتیاد به شهرداریهای استان مرکزی و پیشگیری از اعتیاد با بهره گیری از ظرفیتهای فضای مجازی برای اصلاح باورهای غلط در جوانان به اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان واگذار شده است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی گفت: مشاوره و ویزیت رایگان در کلینیکها و ارائه تحقیق در حوزه اعتیاد نیز به دانشگاه علوم پزشکی استان واگذارشده است.
ملک حسینی افزود: در راستای بهره گیری از ظرفیت سمنها نیز پیشنهاد شده است در هفته مبارزه با مواد مخدر چهار نفر به صورت رایگان در مراکز ترک اعتیاد استان مورد معالجه و درمان قرار گیرند.
وی ادامه داد: اکنون ۳۱ مرکز ترک اعتیاد در استان مرکزی فعال است که ۱۸ مرکز آنها در شهرستان اراک قرار دارند.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر، جمع آوری خرده فروشان و ایجاد اشتغال برای معتادان بهبود یافته را از برنامههای اولویت دار دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر عنوان کرد و گفت: جمع آوری معتادان متجاهر اکنون در استان مرکزی در حال اجرا بوده و این افراد پس از جمع آوری به مرکز ترک اعتیاد ماده ۱۶ منتقل میشوند.
ملک حسینی افزود: همچنین بر اساس برنامه ریزی انجام شده ما به ازای به کارگیری هر معتاد بهبود یافته در واحدهای صنعتی و اقتصادی استان مرکزی مبلغ ۱۰۰ میلیون ریال به این واحدها پرداخت میشود.
وی، از اجرای طرح یاری گران همزمان با سراسر کشور در استان مرکزی خبر داد و ادامه داد: این طرح با همکاری اداره کل آموزش و پرورش استان از ابتدای مهرماه در مدارس استان برگزار میشود.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی خاطر نشان کرد: آموزش اولیا و مربیان در حوزه پیشگیری از مواد مخدر با هدف توانمند سازی دانش آموزان از جمله اهداف برگزاری این طرح در استان است.
ملک حسینی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ۱۲۰ مرکز درمان دارویی فعال در استان مرکزی وجود دارد که ۴۰ مرکز آنها در شهرستان اراک است.
وی ادامه داد: ارائه خدمات درمانی به صورت همزمان به زنان و مردان معتاد از جمله برنامههای این مراکز در استان مرکزی است.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان مرکزی از بهره برداری از یک مرکز درمانی زنان معتاد در استان خبر داد و افزود: این مرکز توسط یکی از زنان بهبودیافته در اراک ایجاد و تا ۱۰ روز آینده بهره برداری از آن آغاز میشود.
از ۳۱ خرداد تا هفتم تیرماه به عنوان هفته مبارزه با مواد مخدر نامگذاری شده است.
۱۹۵۵/۶۰۱۳/