به گزارش خبرنگار ایرنا سرهنگ عباس بایرامی روز یکشنبه در فرمانداری آستارا اظهار کرد: از ۳۱ استان کشور، ۱۵ استان دارای موزه دفاع مقدس است و با توجه به آماده بودن زمین موزه گیلان، بسیج سازندگی سپاه قدس این استان به عنوان پیمانکار این طرح تعیین شده است.
وی افزود: شهرستان های گیلان، آثار و اسناد مربوط به شهدا و رزمندگان هشت سال دفاع مقدس را برای نمایش در این موزه، به بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان ارائه کنند.
وی اظهار کرد: دانشنامه دفاع مقدس گیلان با یک هزار و ۲۵ مدخل در حال تدوین است و برای تسریع آن، کارگروه های فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، جغرافیایی و نظامی تشکیل شده و همکاری متولیان امر با محوریت فرمانداری ها ضروری است.
بایرامی خاطرنشان کرد: یادمان شهدای گمنام در شهرستان های گیلان باید محل بازنشر ارزش های دفاع مقدس باشد و در آن مکان ها یادواره های شهدا و برنامه های مرتبط فرهنگی اجرا شود.
وی ادامه داد: یک هزار و ۱۵۰ فرمانده دفاع مقدس، گیلانی بوده اند و در حوزه تاریخ شفاهی دفاع مقدس گیلان، ۱۷ کتاب تالیف شده و به همت بیشتر نویسندگان این عرصه نیاز است.
فرماندار شهرستان آستارا هم در این دیدار گفت: شهدا عامل وحدت ملت ایران هستند و باید برنامه های اشاعه فرهنگ دفاع مقدس تقویت شود و یادواره های شهدا در آستارا از لحاظ کمی و کیفی در سطح بالایی برگزار شده است.
حسن رستم زاد افزود: اجرای برنامه های ابتکاری متناسب با ذائقه جوانان ضرورت دارد و خدمت به خانواده های شهدا و جانبازان، کاری ارزشمند است و دولت تدبیر و امید، صادقانه برای رفع مشکلات آنها تلاش میکند.
وی اظهار کرد: در سال گذشته حدود ۱۳ هزار زائر خارجی اربعین با گذر از مرز آستارا عازم کربلا شده بودند و امسال شمار آنان افزایش خواهد یافت و باید از این فرصت برای انتقال فرهنگ شهادت استفاده شود.
شهرستان مرزی بندر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در غرب استان گیلان و همسایگی جمهوری آذربایجان واقع شده و ۱۶۶ شهید، ۷۱ آزاده و ۶۱۵ جانباز را به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تقدیم کرده است.
۷۱۰۵ / ۷۱۲۴ / ۲۰۰۷/
نظر شما