۵ تیر ۱۳۹۸، ۱۲:۲۹
کد خبر: 83366208
T T
۰ نفر

"شی" در راه سرزمین «آفتاب تابان»

۵ تیر ۱۳۹۸، ۱۲:۲۹
کد خبر: 83366208
"شی" در راه سرزمین «آفتاب تابان»

پکن- ایرنا- «شی جین پینگ» رییس جمهوری خلق چین برای اولین بار از سال ۲۰۱۳ میلادی که رهبری این کشور را در اختیار گرفت، به ژاپن سفر می کند تا در اجلاس سران جی 20 شرکت کند سفر او به اوزاکا از دو منظر دیدار با ترامپ و توسعه روابط دو جانبه با ژاپن قابل بررسی است.

یکی از نکات برجسته سفر شیء به ژاپن دیدار او با ترامپ است، بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته، رهبران کشورهای عضو گروه جی ۲۰ از چند روز قبل وارد اوزاکا ژاپن محل برگزاری نشست می‌شوند و قرار است که در حاشیه این اجلاس، "شی" با دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا گفت و گو کند.

موضوع کره شمالی و بحران شبه جزیره کره، تنش‌های خاورمیانه، بحث درباره اختلافات تجاری، انحصار ارز و تغییرات و تسعیرات ارزی، تایوان و مسائل مرتبط با حضور نظامی آمریکا در دریاهای شرقی و جنوبی چین از مهمترین محورهای گفت و گوی طرفین خواهد بود.

قرار است رئیس جمهوری چین که از روز پنجشنبه راهی ژاپن می‌شود به رهبری کشورها و اقتصادهای نوظهور دنیا با مقام آمریکایی دیدار و گفت و گو کند نبرد تعرفه‌ها و جنگ بزرگ تجاری دو کشور، محوری ترین موضوع مورد مذاکره دو رئیس جمهوری است.

همزمان چین اعلام کرده است خواستار نبرد تجاری با آمریکا نیست اما از آن هراسی هم ندارد رسانه‌های گروهی و مقام‌های این کشور نیز تاکید کرده‌اند که نبرد تجاری بدون موافقت طرفین و احترام و برابری و توجه به منافع متقابل پایان نخواهد یافت.

این اتفاقات در حالی قرار است رخ دهد که آمریکا از هم اکنون برای تعرفه بستن روی ۳۰۰ میلیارد دلار کالاهای وارداتی از چین آماده شده و قبل از این نیز ۲۵۰ میلیارد دلار از این کالاها را مشمول تعرفه ۲۵ درصدی کرده و چین به تلافی، اقدام به اعمال تعرفه روی ۱۲۰ میلیارد دلار از کالاهای آمریکایی کرده است.

به نظر نمی‌رسد که دو طرف توفیقی پس از دیدار سران داشته باشند زیرا آمریکا پیش از این با اعمال این تعرفه‌های سنگین باعث شده است تا هزینه‌های زیادی بر چین تحمیل شود در واقع از دیدگاه پکن تا زمانی که این تعرفه‌ها وجود دارد و منسوخ نشده است، توافقی بدست نخواهد آمد.

از سوی دیگر اختلافات در حال اوج گرفتن است تلویزیون مرکزی چین گزارش کرده است که واشنگتن قصد دارد پنج شرکت دیگر چینی را در فهرست شرکت‌های تهدید کننده امنیت ملی آمریکا قرار دهد این اقدام از سوی تلویزیون چین بشدت نکوهش شد.

بسیاری بر این باورند که این حربه قدیمی آمریکاست این کشور همیشه قبل از چنین نشست‌های مهمی، اقداماتی از این دست انجام می‌دهد تا بتواند جو مذاکرات را به نفع خود تغییر بدهد و از طرف مقابل امتیاز بگیرد و قصد این بار واشنگتن امتیازگیری ازچین است اما وزارت خارجه چین و وانگ یی وزیر خارجه این کشور هم پیشتر گفته‌اند که تسلیم آمریکا و باج خواهی‌های این کشور نخواهند شد.

شرکت‌هایی را که آمریکا هدف قرار داده است تولید کنندگان رایانه‌های بزرگ در چین هستند و به اعتقاد آمریکا تجهیزاتی حساس دارند و فعالیتشان خطری برای امنیت ملی آمریکاست و باید محدودیت‌هایی برایشان اعمال شود.

"کونگ شوان یو" سفیر جدید چین در ژاپن می‌گوید که رهبران دو کشور پیشتر گفت و گوی تلفنی انجام داده‌اند و خواستار آن شده‌اند که مذاکرات میان هیأت‌های دو کشور ادامه یابد.

تاکنون یازده بار طرفین با یکدیگر دیدارهایی داشته‌اند که نتیجه ملموسی نداشته و بعد از این همه گفت و گو، تعرفه‌های سنگینی علیه یکدیگر در نظر گرفته‌اند.

"کرگ آلن" از کارشناسان تجاری آمریکا در نشستی در دانشگاه مردم در پکن گفت که احتمال می‌رود دو رهبر نتوانند به نتیجه دلخواهی در نشست برسند زیرا اختلافات زیادی میان دو کشور وجود دارد و تعرفه‌ها اعمال شده است.

وی خاطر نشان کرد که رسیدن به توافق، یک جسارت و شجاعت ویژه می‌طلبد رهبران چین و آمریکا باید برای گفتن کلمه «موافقت»، آمادگی و جسارت کافی داشته باشند در غیر این صورت پیشرفتی بدست نخواهد آمد.

"وو شیایو چیو" از استادان دانشگاه خلق در پایتخت چین خاطر نشان کرد که دو کشور باید به منافع هم احترام بگذارند زیربناهایی وجود دارد که باید به آنها توجه کرد.

وی افزود که بدون توجه به منافع متقابل و احترام و برابری، کاری از پیش نمی‌رود.

"گنگ شوانگ" سخنگوی وزارت خارجه چین هم در همین رابطه گفت چین امیدوار است چهاردهمین نشست سران گروه بیست که بزودی در اوزاکا برگزار می‌شود با پیام حمایت از چندجانبه‎گرایی، گشایش و بخشش، همکاری برد-برد و مخالفت با یک جانبه‎گرایی، حمایت‎گرایی و قلدری همراه باشد.

وی افزود چین همواره پشتیبان تجارت آزاد بوده است و از سیستم تجارت چندجانبه براساس قواعد دفاع می‌کند چین خود از اقدامات محدود کننده تجاری کنونی آسیب دیده است و همواره در جبهه مخالفت با یک جانبه گرایی، حمایت گرایی و قلدری ایستاده است.

وی ادامه داد: چین تمایل دارد در نشست سران اوزاکا با طرف‌های مختلف درخصوص اوضاع اقتصاد جهانی به طور عمیق تبادل نظر کند و درخصوص چگونگی پیشبرد رشد اقتصاد جهان، تکمیل مدیریت جهانی و مقابله با خطرات و چالش‌ها به یک تفاهم و راه حل دست پیدا کند.

یکی دیگر از ابعاد قابل بررسی سفر شیء به ژاپن، توسعه روابط اقتصادی این کشور به ژاپن به عنوان سومین اقتصاد بزرگ دنیا است، با این تفاصیل به نظر می‌رسد سفر رئیس جمهوری خلق چین به ژاپن اگرچه از هم اکنون تحت تأثیر درگیری‌های تجاری این کشور و آمریکا قرار گرفته است اما به هر حال این کشور گوشه چشمی نیز به تقویت روابط با ژاپن دارد.

انتظار می‌رود که مقام‌های چین و ژاپن هم در نشست‌های روزهای آتی درباره روابط دوجانبه، همکاری‌های اقتصادی دو قدرت بزرگ اقتصادی آسیا و همچنین مسائل مهم منطقه‌ای و بین المللی بحث و رایزنی کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha