۲ تیر ۱۳۹۸، ۱۶:۳۴
کد خبرنگار: 2187
کد خبر: 83366253
T T
۰ نفر
تحقق اقتصاد مقاومتی در خراسان رضوی تعالی فرهنگی و اقتصادی را در پی دارد

مشهد- ایرنا- استاندار خراسان رضوی گفت: تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی در این استان موجب تعالی فرهنگی و اقتصادی می شود.

علیرضا رزم حسینی روز یکشنبه در سفر به شهرستان خلیل آباد و نشست ستاد اقتصاد مقاومتی در این شهرستان با بیان اینکه خراسان رضوی به برکت وجود بارگاه مطهر حضرت امام رضا (ع) باید الگوی کشور در همه زمینه ها باشد افزود: این استان این قابلیت را دارد که از سرمایه های اجتماعی بسیار فاخر و مهم استانی، ملی و جهانی حداکثر بهره برداری را نموده و مسیر توسعه را با سرعت بیشتر بپیماید.

وی با اشاره به طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی در خراسان رضوی اظهار داشت: سه ضلع کارگزاران حکومتی، سرمایه گذاران و کارآفرینان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این طرح جای دارند و ائمه جمعه نیز به عنوان ناظران عالی این طرح هستند.

وی گفت: این طرح از امروز در خلیل آباد آغاز شده و در این راستا پنج تفاهمنامه اقتصادی با مسئولان محلی و شرکت های اقتصادی بخش خصوصی به عنوان "معین اقتصادی" امضا شد.

استاندار خراسان رضوی افزود: کار جدیدی را در حوزه خود اشتغالی، کسب و کار و توانمند سازی روستایی در این استان آغاز کرده‌ایم و تلاش می‌شود در مناطق برخوردار از امکانات زیربنایی از قبیل جاده، برق، گاز، مسجد، مدرسه که کسب و کار نداشته و مردم شغل پایدار ندارند توسط معین‌های اقتصاد مقاومتی مشکلات را برطرف کرده و توسعه روستایی را با اشتغال دنبال کنیم.

وی اظهار داشت: منویات رهبر معظم انقلاب در راستای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، مردمی است نه دولتی و ما این سیاست را در استان خراسان رضوی بر محور همگرایی، هم افزایی، توانمند سازی برای تعالی اقتصادی و فرهنگی اجرا می‌کنیم.

وی ابراز امیدواری کرد با همکاری معین‌های اقتصادی و مردم بتوان شاهد رفع بسیاری از مشکلات منطقه بود.

رزم حسینی گفت: توسعه متوازن از طریق ایجاد اشتغال، مسئولیت مهمی است که در قالب الگوی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی بر عهده معین‌های توسعه گرا گذاشته شده است.
وی بر مدیریت جهادی تاکید کرد و افزود: با اجرای الگوی مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی به دنبال تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و بهبود وضعیت معیشتی مردم با بهره گیری از ظرفیت معین‌های توسعه گرا هستیم.
وی با اشاره به ظرفیت ها و امکانات شهرستان خلیل آباد برای انجام فعالیت‌های اقتصادی اظهار داشت: این شهرستان از نرخ بیکاری کمتری برخوردار است اما برای کاهش بیش از پیش آن، معین‌های اقتصاد مقاومتی تلاش خواهند کرد.

استاندار خراسان رضوی گفت: ستون موفقیت اجرای طرح مثلث توسعه اقتصادی در شهرستان‌ها فرمانداران هستند که اگر همگرایی و هم افزایی و تواضع و فروتنی داشته باشند و با مدیران همکاری کرده و بین مردم حضور داشته باشند شاهد توفیقات آنان خواهیم بود.

فعال شدن کمیته سرمایه گذاری در خلیل آباد

فرماندار خلیل آباد نیز در این نشست از فعال شدن کمیته سرمایه گذاری شهرستان خبر داد و گفت: اقتصاد خلیل آباد با ۵۲ هزار نفر جمعیت مبتنی بر محور کشاورزی است و در این حوزه بیشتر بخش‌های شهرستان در تولید انگور سرآمد هستند به طوری که از ۱۶ هزار هکتار سطح زیر کشت در خلیل آباد ۶ هزار هکتار آن مربوط به باغات انگور است.

ابراهیم قاسم پور افزود: تولید سالانه ۱۸۰ هزار تن انگور و ۳۰ هزار تن کشمش موجب شده این شهرستان مقام اول تولید انگور در استان را داشته باشد که این فرصت بسیار خوبی برای سرمایه گذاران است.

وی اظهار داشت: این شهرستان با هفت تشکل کشاورزی جزو پیشروترین شهرستان‌های استان در این زمینه است.

وی با بیان اینکه نرخ رشد اشتغال در این شهرستان ۹۳.۵ درصد و نرخ رشد بیکاری ۶.۵ درصد است گفت: با مدل توسعه اقتصادی استان این میزان بیکاری هم کاهش خواهد یافت.

قاسم پور افزود: با ۱۳ میلیارد و ۴۰۳ میلیون تومان تسهیلات اشتغال پایدار روستایی برای ۲۱۰ طرح و پروژه و ایجاد اشتغال برای ۴۳۹ نفر شرایط خوبی در سامانه توسعه اشتغال روستایی پیدا کرده‌ایم.

وی اظهار داشت: تعهد اشتغال شهرستان در سال گذشته ۹۴۹ نفر بود که با تحقق ۱۲۰ درصدی آن ۱۱۳۷ نفر اشتغال ایجاد شده و تنوع در تولید محصولات کشاورزی، جاذبه‌های تاریخی و گردشگری و آبگرم منطقه ظرفیت بسیار خوبی را در شهرستان به وجود آورده است.

وی نبود ناحیه صنعتی، وجود خشکسالی‌های پیاپی و نبود صنایع تبدیلی و تکمیلی را از جمله مشکلات این شهرستان دانست و گفت: انعقاد ۶ تفاهمنامه اقتصادی به رشد و توسعه پایدار و همه جانبه خلیل آباد کمک خواهد کرد.

نماینده مردم کاشمر، خلیل آباد و بردسکن در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: گاهی شاخص‌ها و ارقامی در باره این شهرستان به استان یا وزارتخانه اعلام می‌شود که موجب شده خلیل آباد به عنوان نقطه برخوردار معرفی شود در حالی که بسیاری از مردم این شهرستان به این اقدام اعتراض دارند.

بهروز بنیادی افزود: انتظار داریم سازمان برنامه و بودجه استان، خلیل آباد را بیش از گذشته در مسائل بودجه‌ای حمایت کند.

وی اظهار داشت: تابستان پارسال به دلیل قطع برق چاه های کشاورزی بدون اطلاع رسانی قبلی، مشکلات و خسارت های بسیار برای بخش کشاورزی شهرستان به وجود آمد که بر اساس قانون باید وزارت نیرو خسارت وارد شده را جبران می‌کرد اما این اقدام تاکنون صورت نگرفته است.

وی گفت: خلیل آباد تنها شهرستان استان خراسان رضوی است که تعداد روستائیان آن از شهرنشینان بیشتر است.

بنیادی بر توزیع عادلانه آب تاکید کرد و افزود: اگر بتوانیم ارزش افزوده محصولات کشاورزی یا میزان تولید در واحد سطح را افزایش دهیم بسیاری از مشکلات اقتصادی رفع می‌شود.

وی اظهار داشت: با توجه به اینکه بسیاری از مساحت شهرک صنعتی بردسکن خالی است باید برنامه ریزی شود تا نام خلیل آباد هم در آن درج شود تا بخشی از مشکل این شهرستان رفع گردد.

امام جمعه خلیل آباد نیز در این نشست گفت: این شهرستان از جهات مختلف در همه عرصه و صحنه‌ها پیشگام و پیشقدم است.

حجت الاسلام علی ناهید افزود: به رغم اینکه خلیل آباد از ۱۶ سال پیش به شهرستان ارتقا یافته است اما مشکلات و نارسایی‌ها در استقرار برخی ادارت و تامین زیرساخت‌ها در این شهرستان داریم.

وی ابراز امیدواری کرد با همدلی و اتحاد و کمک معین‌های اقتصادی و سرمایه گذاری‌های لازم بتوان مسیر توسعه را با سرعت بیشتر طی کرد.

در این نشست سه تفاهمنامه معین‌های اقتصاد مقاومتی شهرستان خلیل آباد به امضا رسید.
بر اساس این تفاهمنامه ها شرکت پیشرو صالح محوریت توسعه دهستان حومه بخش مرکزی، شرکت ایران رشته محوریت توسعه دهستان رستاق بخش مرکزی و شرکت نساجی کاشمر محوریت توسعه دهستان ششطراز شهرستان خلیل آباد را بر عهده گرفتند.
مرکز شهرستان ۵۰ هزار نفری خلیل آباد در ۲۴۲ کیلومتری جنوب غرب مشهد واقع است.

۷۴۹۷ / ‏‬ ۶۰۵۳

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha