«مجتبی صدیقی» روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار کرد: پیش از این تعدادی از خوابگاهها به مرکز مشاوره مجهز شده بودند و امسال نیز حداقل ۵۰ مرکز مشاوره درون خوابگاهها راهاندازی خواهد شد.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه دانشجویان وقت زیادی را در خوابگاهها میگذرانند، دسترسی دانشجویان به مشاور و مراکز مشاوره در خوابگاهها افزایش مییابد.
رئیس سازمان امور دانشجویان با بیان اینکه پیش از این اتاقهای مشاوره در خوابگاهها فعال بود، افزود: برخی خوابگاهها مجتمع هستند که سایر خوابگاههای اطراف این مجتمع استفاده از خدمات مراکز مشاوره را دارند.
«راه اندازی دفاتر مشاوره در خوابگاهها، پیشنهاد دفتر مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان به صندوق رفاه دانشجویان بود که با این پیشنهاد موافقت شد.»
اکنون اتاق مشاوره در سراهای دانشجویی برخی دانشگاههای کشور فعال است اما در این طرح تمام دانشگاهها باید حداقل یک دفتر مشاوره در سراهای دانشجویی راه اندازی کنند. صندوق رفاه دانشجویان با تجهیز یک اتاق به عنوان دفتر مشاوره در سراهای دانشجویی دانشگاهها از این طرح حمایت میکند.
مراکز مشاوره مامنی برای بیان دغدغه دانشجویان
مراکز مشاوره و بهداشت روان دانشجویان را شاید بتوان مامنی امن برای بیان دغدغه و مسائل پیش روی آنان در محیطهای دانشگاهی دانست، محیطی که قرار است آرامش آفرین و کمک کننده به حل مشکلات باشد.
به اعتقاد برخی کارشناسان افسردگی، اضطراب، روابط بین فردی، ازدواج، مشکلات تحصیلی، کمالگرایی و مواردی دیگر سالانه پای صدها دانشجوی مقاطع مختلف را به مراکز مشاوره میکشاند و روند فعالیت مراکز مشاوره حکایت از تأثیر مثبت مددکاران در تقویت عزت نفس، غلبه بر هیجانات منفی، سازگاری، تفکر مثبت و احساس سلامت روان دارد.
پیش از این «شهناز بیگلری» مدیر مرکز مشاوره دانشگاه صنعتی امیرکبیر به خبرنگار ایرنا اعلام کرده بود که مرکز مشاوره این دانشگاه سالانه به طور متوسط ۶ تا ۷ هزار مراجعه کننده دارد؛ البته برخی از دانشجویان بیش از یکبار مراجعه کردهاند.
مشتریان مراکز مشاوره
به گفته این مسئول، ۵۵ درصد از مراجعهکنندگان را مردان و ۴۵ درصد آنان را زنان تشکیل میدهند. همچنین ۹۳ درصد دانشجویان مجرد و هفت درصد متأهل هستند. دانشجویان مقطع کارشناسی ۴۶ درصد، کارشناسی ارشد ۴۱ درصد و دکتری ۱۱ درصد از مراجعهکنندگان به مرکز مشاوره دانشگاه امیرکبیر را تشکیل میدهند.
محور اصلی مشاورههای دانشجویی را اختلالات شخصیتی، اضطراب و افسردگی، روابط بین فردی، مشکلات خانوادگی، مسائل تحصیلی و کمال گرایی تشکیل میدهد.
نظر شما