علی درجانی روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا، با اشاره به ظهور خوشههای طلایی برنج در شالیزارهای گیلان اظهار داشت: خوشبختانه ملخهای مراکشی نتوانستند آسیبی به بخش کشاورزی استان وارد کنند.
وی افزود: از آنجایی که ملخ مراکشی یک آفت عمومی محسوب میشود و پایش و مبارزه با آن بر عهده دولت است، برای مبارزه با این آفت در گیلان اقدامات مناسبی انجام شد.
به گفته درجانی؛ گیلان از استانهای پیشرو در مبارزه با ملخ مراکشی است و تاکنون ۱۴۷ هزار هکتار از مزارع پایش انجام شده و در پنج هزار هکتار از مزارعی که هجوم ملخهای مراکشی در آن مشاهده شده بود، مبارزه لازم انجام شد.
وی افزود: همچنان اکیپهای مختلف در بخش کشاورزی در حال مبارزه با این آفت عمومی هستند و پایش و مبارزه با ملخهای مراکشی در استان در حال انجام است.
بارندگیهای شدید و بیسابقه در فصل بهار موجب افزایش هجوم ملخهای مراکشی به گیلان نسبت به سال گذشته شده است.
ملخها بیشتر به اراضی سرسبز حمله میکنند و استان از سال گذشته با هجوم ملخهای مراکشی مواجه است ولی امسال و به دلیل بارندگی در فصل بهار زمینهای کشاورزی گیلان سرسبزتر شده و به همین علت حمله ملخها بیشتر شده است.
ملخی که در نوار شمالی کشور دیده شده، ملخ صحرایی نیست بلکه ملخ بومی کشور خودمان است. ملخ مراکشی از دیرباز در کشور وجود داشته اما امسال به دلیل افزایش بارندگی ها و شرایط آب و هوایی در برخی استان های کشور ازدیاد پیدا کرده است.
آفت ملخ مراکشی به اندازه ملخ صحرایی خطرناک نیست اما مبارزه با آن تا کنترل جمعیت ادامه می یابد. طبق اعلام سید محمدرضا میر سخنگوی سازمان حفظ نباتات کشور، عملیات مبارزه با ملخ مراکشی در سطح ۲۵ هزار هکتار از اراضی نوار شمالی کشور در حال انجام است.
پیشتر معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی گیلان در مصاحبه با ایرنا با اشاره به حمله ملخهای مراکشی به باغ های چند شهرستان استان گفته بود که اقدامات لازم برای مبارزه با این ملخها انجام و سمپاشی چهار هزار هکتار انجامشده که این امر تا پایان تیرماه ادامه دارد. اینجا را ببینید
۷۲۹۶/۲۰۰۷/
نظر شما