هادی مهدی زاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: گرچه بنا بر تکلیف هیأت وزیران مبنی بر استفاده از انرژی پاک و تجدیدپذیر و اصلاح الگوی مصرف، دستگاههای اجرایی موظف به ایجاد نیروگاه خورشیدی روی بام ادارات هستند اما هنوز این امر بطور کامل در قوچان محقق نشده است.
وی ادامه داد: همچنین در چارچوب تلاش برای اصلاح الگوی مصرف برق تاکنون ۱۵۷ تفاهمنامه با کشاورزان و صنایع در قوچان منعقد شده تا مصرف نیروی برق از ساعات اوج به ساعات غیراوج تغییر کند.
رئیس اداره برق قوچان گفت: در ایام تابستان میزان مصرف برق در بازهای ۴۰ روزه نسبت به تولید برق افزایش می یابد. این آمار نشان میدهد تا ۱۵ درصد کمبود نیروی برق در همین بازه زمانی ایجاد می شود که تنها راه منطقی رفع آن کنترل مصرف برق است.
وی افزود: برآورد کنونی پیک مصرف برق در کشور ۶۱ هزار مگاوات ساعت، در خراسان رضوی دو هزار و ۶۰۰ مگاوات ساعت و در قوچان ۵۷ مگاوات در زمان اوج مصرف است.
او میانهروی و صرفه جویی در مصرف انرژی را یک تکلیف ملی توصیف و بیان کرد: اعمال خاموشی برق پارسال در بازه یک ساعت و نیمه در روز به صورت چرخشی در مناطق مختلف شهر قوچان اجرا شد اما امسال به دلیل وجود منابع آبی خوب، در صورت مدیریت درست و مصرف بهینه با حداقل خاموشی یا حذف آن روبرو خواهیم بود.
مهدی زاده گفت: اقداماتی نظیر ساخت نیروگاههای خورشیدی، تغییر ساعت اوج مصرف، مدیریت صحیح و بهینه موجب صرفهجویی ۱۵ درصدی در مصرف برق می شود ولی اگر چنین اقداماتی صورت نگیرد الزاماً در قوچان به سمت خاموشی خواهیم رفت.
مرکز شهرستان ۱۸۰ هزار نفری قوچان در فاصله ۱۳۷ کیلومتری شمال مشهد واقع است. قوچان مرکب از دو بخش مرکزی و باجگیران ۱۸۳ روستا دارد. ۷۵ هزار نفر از جمعیت این شهرستان ساکن روستاها هستند.
۷۵۰۱/۱۸۵۸
نظر شما