حمیدرضا دهقانی دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: امسال با میانگین بارش ۳۷۲ میلیمتر نسبت به میانگین ۱۳۲ میلیمتری سال گذشته، ۱۸۱ درصد افزایش بارندگی در استان فارس شاهد بودیم که این افزایش بارندگی منجر به افزایش نسبی حجم مخازن سدها شد و حدود ۲۱۰ میلیون متر مکعب از آب سدهای درودزن و ملاصدرا به کشاورزان پاییندست این سدها اختصاص داده شد.
وی افزود: هماکنون نیز میزان ذخیره آب قابل استفاده مجموع سدهای استان فارس بیش از یک میلیارد متر مکعب است؛ اما با توجه به کمبارشی و خشکسالی متوالی سالهای گذشته و همچنین برداشت بیرویه از آبهای زیرزمینی استان، همچنان در شرایط کمآبی به سر میبریم و تقریباً همه دشتهای استان با افت شدید سطح آبهای زیرزمینی مواجه است.
مدیرعامل آب منطقهای فارس اضافه کرد: وابستگی بخش بزرگی از جمعیت استان به کشاورزی، پایین بودن قیمت آب و راندمان کم آبیاری و مصرف بیش از ۹۰ درصد از منابع آب استان در بخش کشاورزی، اقتضا میکند که بعد از تأمین و توزیع آب در بخش کشاورزی که هزینههای هزاران میلیاردی در پی دارد، مدیریت مصرف را نیز جدیتر بگیریم.
وی افزود: مردم فهیم استان فارس در مصرف آب شرب روز به روز به سمت صرفهجویی بیشتر و مصرف بهینه گام برمیدارند اما در بخش کشاورزی چنین فرهنگی نهادینه نشده است.
دهقانی ادامه داد: با توجه به جوابگو نبودن منابع آبی استان، کارشناسان این شرکت و همچنین سازمان جهاد کشاورزی استان، همه بر توقف توسعه افقی سطح زیر کشت در استان اتفاق نظر دارند. ما به کشاورزان و باغداران استان توصیه میکنیم با استفاده از شیوههای نوین آبیاری و تغییر الگوی کشت به محصولات کمآببر و کشتهای گلخانهای روی بیاورند تا بتوانیم با ایجاد یک تعادل منطقی در تأمین، توزیع و مصرف این مایه حیات بخش، از امنیت غذایی و حیاتی استان و کشور صیانت کنیم.
وی با گرامیداشت هفته صرفه جویی در مصرف آب، این هفته را فرصتی برای یادآوری آموزههای فرهنگی مصرف بهینه دانست و گفت: در هفته اول تیر ماه باید بیشتر و بهتر برای عبور از تابستان و شرایط پر مصرف آب و برق تلاش کرد.
هفته صرفه جویی در مصرف آب از اول تیر ماه آغاز شده و هر روز با عنوان خاصی دنبال میشود.
یکم تیر با عنوان «مدیریت مصرف آب، انرژی و خانواده» نامگذاری شده و هدف آن فراهم کردن زمینه مشارکت خانوادهها در مدیریت مصرف و افزایش نقش زنان در اصلاح الگوی مصرف آب و برق، دوم تیر با عنوان «مدیریت مصرف آب و انرژی، افکار عمومی و رسانه» با اهداف آن استفاده گستردهتر از ظرفیت وسایل ارتباط جمعی و شبکههای اجتماعی بهمنظور افزایش آگاهی عمومی و بالابردن سطح دانش مصرفکنندگان آب و برق نسبت به وضعیت منابع، تشریح محدودیتها و معضلات کشور در خصوص میزان دسترسی به آب و برق و ضرورت بسیج همگانی برای بهرهگیری از فنآوری و تجهیزات کاهنده و بهینهساز مصرف نامگذاری شده است.
سوم تیر با عنوان «مدیریت مصرف آب و انرژی، صنعت، معدن، سازمانهای عمومی و مؤسسات خصوصی» نامگذاری شده و هدف آن تبیین نقش تولیدکنندگان تجهیزات کاهنده مصرف در توسعه فناوریهای این عرصه، تشریح ضرورت توسعه صنایع و بهرهبرداری از معادن متناسب با ظرفیتهای منابع آبی و انرژی کشور و تبیین نقش سازمانها و مؤسسات در اعمال رویههای صحیح مصرف آب و انرژی در تأسیسات و ساختمان است.
چهارم تیر با عنوان «مدیریت مصرف آب و انرژی، غذا، منابع طبیعی و حفظ محیط زیست» و اهداف آن تشریح نقش آب و انرژی در امنیت غذایی و تشریح نقش منابع طبیعی در توسعه اقتصادی جوامع و ضرورت حفظ محیط زیست برای بقا و تداوم تمدن بشری و پنجم تیر با عنوان «مدیریت مصرف آب و انرژی، خدمات شهری و روستایی و جلب مشارکتهای مردمی و خیرین» با هدف تشویق و ترغیب دستگاههای خدماترسانی شهری و روستایی به کاهش مصارف آب و انرژی، تشویق و ترغیب مردم و خیرین برای سرمایهگذاری به منظور توسعه و بهبود زیرساختهای تولید، انتقال و توزیع آب و انرژی و ترویج فرهنگ وقف برای اجرای طرحهای آب، فاضلاب، برق نامگذاری شده است.
ششم تیر با عنوان «مدیریت مصرف آب و انرژی، اقتصاد و حقوق شهروندی» نامگذاری شده و هدف آن تشریح ارزش اقتصادی آب و برق، تشریح نقش و ارزش اقتصادی کاهش مصرف در حفظ منابع و جلوگیری از آلودگی محیط زیست و تبیین وظایف و تکالیف شرکتهای آب و برق نسبت به مردم عنوان شده است.
هفتم تیر نیز با عنوان «مدیریت مصرف آب و انرژی و آموزههای دینی» نامگذاری شده وهدف آن تبیین اهمیت صحیح مصرف کردن و پرهیز از اسراف از منظر تعالیم دینی و معرفی شیوههای صحیح مصرف با اتکا به تعالیم دینی است.
۶۱۱۳ /۱۸۷۶