حجت الاسلام والمسلمین سید علی تهامی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: در زندانهایی که روان درمانی و فعالیتهای ویژه از جمله آموزش قرآن انجام میشود، بازگشت مجدد بین پنج تا ۶ درصد میباشد.
وی با اشاره به کاهش جمعیت کیفری ۹ درصدی در یک سال گذشته، اضافه کرد: اگر زندانیها فعالیتهای فرهنگی و تربیتی انجام دهند در عفو و محکومیت آنها مساعدتهایی لحاظ میشود و سیاست نظام نیز انجام اقدامهای تأمینی و تربیتی برای کاهش بازگشت مجدد زندانیها به بازداشتگاه هاست.
وی بدون اشاره به آمار زندانیها در قم، بیان کرد: ۳۰ درصد از زندانیهای استان متهم هستند و هنوز به پروندههایشان رسیدگی نشده است، ۶۹ درصد دیگر محکوم و یک درصد نیز بدهکارانی هستند که هنوز تعیین تکلیف نشدهاند.
تهامی اضافه کرد: بیشترین آمار جرایم مربوط به مواد مخدر با حدود ۳۸ درصد است و درصد کمی از زندانیهای قم را زنان تشکیل میدهند.
آزادی ۲۱۲۵ محکوم به واسطه عفو رهبر معظم انقلاب
وی به عفو رهبر معظم انقلاب به مناسب چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در سال گذشته اشاره و بیان کرد: ۲ هزار و ۱۲۵ تَن در قم مشمول این عفو شدند که از این تعداد، یک هزار و ۵۳۹ تَن آزاد و ۵۸۶ تَن مشمول تخفیف مجازات شدند.
مدیرکل زندانهای قم با اشاره به برگزاری جشن گلریزان در سه سال گذشته، گفت: در سال ۹۸، ۱۶ میلیارد ریال در جشن گلریزان جمع آوری شد و تاکنون ۷۲ تَن از زندان آزاد شدهاند که آزادی ۲۹ تَن در ماه رمضان بوده است.
وی ادامه داد: در سال ۹۷، پنج میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال کمکهای مردمی در جشن گلریزان جمع آوری شد و با کمک ستاد دیه در جلب رضایت شاکیان، ۲۹۷ تَن آزاد شدند که ۱۰ زن و ۲۸۷ مرد بودهاند.
انجام ۳۸۵۰ ختم قرآن در ماه رمضان
وی بیان کرد: ۳۶۰ تَن از زندانیهای قم در رشته حفظ قرآن و ۲ هزار و ۱۰۰ تَن نیز در رشتههای دیگر قرآنی از جمله قرائت، مفاهیم، روخوانی و روانخوانی فعالیت دارند.
به گفته تهامی، سه هزار و ۸۵۰ ختم قرآن در طول ماه رمضان امسال در زندانهای قم برگزار شده است.
وی اضافه کرد: در ۲۳ رشته فنی و حرفهای در زندانها آموزش ارائه میشود و افراد آموزش دیده کارنامهای از اداره فنی و حرفهای دریافت میکنند.
وی با اشاره به افزایش صد درصدی زندانیهای فعال در آموزشهای فنی و حرفهای در ۲ سال گذشته، افزود: یک هزار و ۷۰۰ زندانی در بخش آموزش فنی و حرفهای شرکت دارند.
به گفته مدیرکل زندانهای قم، تا پایان امسال یک هزار تَن از زندانیها را در بخش اشتغال از جمله صنایع چوب، فلزی، قالی بافی، تولیدات کفش، صنایع دستی و تصوسازی به کار خواهیم گرفت و تمام این افراد حقوق بگیر خواهند بود.
وی خاطرنشان کرد: زندانیهایی که بخواهند پس از آزادی اشتغال داشته باشند، برای دریافت تسهیلات با سود کم به بانکهای عامل معرفی میشوند.
ابزار اصلاح و تربیت در زندانها، قرآن و نماز جماعت است
وی در ادامه با بیان اینکه بازداشتگاه غیررسمی و زندانی سیاسی در قم وجود ندارد، تصریح کرد: بازداشتگاههای قم در هر ماه بازدید و نقاط ضعف آنها بررسی میشود.
تهامی گفت: تا قبل از انقلاب زندان بان ها را از میان افراد بی سواد انتخاب میکردند تا بتوانند برخورد فیزیکی با محکومان داشته باشند، ولی امروز بیش از ۸۰ درصد زندان بان ها مدرک تحصیلی کارشناسی دارند.
وی ادامه داد: امروز ابزار اصلاح و تربیت در زندانها، قرآن، نماز جماعت، اشتغال و روان درمانی میباشد.
وی با بیان اینکه ورزش صبحگاهی و آموزش از جمله الزامات زندان است، افزود: امکان ادامه تحصیل برای زندانیها حتی تا مقطع دانشگاه مهیاست و در حال حاضر ۲۰۰ تَن در مدرسه آموزش و پرورش زندان تحصیل میکنند.
تهامی اضافه کرد: وضعیت غذا و بهداشت در زندانهای قم خوب و قابل قبول است و هر ماه سنجش سلامت از زندانیها گرفته میشود و اگر مشکل داشته باشند به پزشک متخصص ارجاع میشوند.
وی برگزاری مسابقات ورزشی برای زندانیهای بندهای مختلف، کارکنان و سربازان وظیفه، کوهنوردی برای کارکنان و سربازان وظیفه و حضور مقامات قضائی در زندانها، اعطای مرخصی به زندانیهای واجد شرایط، تهیه و توزیع هدایایی در مرکز ملاقات خانواده زندانیها، استقرار میز خدمت در محل ملاقات و پاسخگویی به خانواده زندانیها را از اقدامات اداره کل زندانهای قم در هفته قوه قضائیه عنوان کرد.
وی افزود: برنامه پرسش و پاسخ با خانوادهها و زندانیها، بازدید مسئولان استانی از زندانها و برگزاری سخنرانیهای برجسته در زندانها در زمینه شخصیت شهید بهشتی و یارانشان از دیگر برنامههای هفته قوه قضائیه است.
از یکم تا هفتم تیرماه هر سال هفته قوه قضائیه نامگذاری شده است؛ آیت الله شهید بهشتی و ۷۲ تَن از یارانش در هفتم تیر ۱۳۶۰ در پی انفجار در دفتر حزب جمهوری اسلامی به شهادت رسیدند.
/۲۰۸۵/ ۱۱۷۵
نظر شما