۳ تیر ۱۳۹۸، ۱۳:۵۶
کد خبر: 83367562
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

تلاشگران عرصه مبارزه با مواد مخدر و خانواده شهدای کرمانشاه تجلیل شدند

کرمانشاه- ایرنا- خانواده شهدا و تلاشگران عرصه مقابله و مبارزه با مواد مخدر کرمانشاه روز دوشنبه به مناسبت پنجم تیر روز جهانی مبارزه با موادمخدر در کانون فرهنگی و تربیتی تقوای آموزش و پرورش کرمانشاه تجلیل شدند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، فرماندار کرمانشاه در این همایش گفت: پیشگیری از اعتبار نیاز به بسیج همگانی دارد تا به فرهنگ نهادینه بین تمام خانواده‌ها و اقشار مختلف جامعه تبدیل شود.

فضل الله رنجبر در ادامه افزود: باید در مدارس، دانشگاه‌ها، مراکز کار، مساجد و بالاخص در محله‌ها همه جا خطرات و تبعات زیان بار اعتیاد را گوشزد کنیم، خانواده‌ها قدرت نه گفتن به فرزندشان را بیاموزند، دوست فرزندانمان را بشناسیم زیرا بیشتر آسیب های اجتماعی به ویژه اعتیاد از ناحیه همسالان نوجوانان سرایت می‌کند.

او همچنین خواستار قانونمند شدن بنیان و اداره خانواده و متدین شدن آنها برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی شد و گفت: افراد دیندار و متدین در برابر تفریحات ناسالم و بخصوص اعتیاد اراده قوی دارند چرا که ارزش‌های دین اجازه سستی به آنها نمی‌دهد بنابراین تقویت دینداری به عنوان یکی از عوامل پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی و اعتیاد باید مورد توجه خانواده و مراکز باشد.

رنجبر در بخش دیگری از سخنان خود بیان داشت: پیشگیری و درمان ۲ بخش مهم جلوگیری از اعتیاد است که به باور متخصصین امر، پیشگیری ارجحیت بیشتری برای مقابله با اعتیاد دارد لذا برنامه توانمندسازی، اجتماعی کردن پیشگیری اعتیاد و مهارت آموزی افراد جامعه از مهد کودک‌ها، محله‌ها، مدارس و دانشگاه‌ها در دستور کار ستاد مبارزه با مواد مخدر استان است.

فرماندار کرمانشاه اظهار داشت: اعتیاد برای جامعه و کشور تبعات و خسارت فراوانی به دنبال داشته به نحوی که تاکنون حدود چهار هزار شهید و ۱۲ هزار جانباز و منابع بسیار مالی برای ایجاد موانع فیزیکی و سرمایه انسانی در بحث مقابله با مواد مخدر هزینه شده است و از بعد اجتماعی بهداشت جامعه را با تهدید بیماربهای روحی روانی، ایدز، بیمارهای عفونی، طلاق، سرقت، نزاع و خشونت، همسر و کودک آزاری مواجه کرده است.

وی پیشگیری از اعتیاد را مهم‌ترین راهکار برای مبارزه با مواد مخدر دانست و از نخبگان، خیرین جامعه خواست برای پیشگیری از اعتیاد و کمک به فرزندان خانواده های گرفتار اعتیاد وارد میدان شوند، تا این غول وحشتناک با همبستگی مهار می‌شود زیرا ابعاد بسیار پیچیده ای دارد و به تنهایی کنترل شدنی نیست.

۶۰ درصد زندان‌ها در ارتباط با مقوله اعتیاد پر شده است

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کرمانشاه نیز در این همایش گفت: ۴۰ درصد زندانی‌های استان مستقیم و ۲۰ درصد غیرمستقیم در ارتباط با تبعات و خسارت‌های اعتیاد مانند خشونت، طلاق، قتل و آزار و سرقت سر و کارشان به زندان کشیده است.

بهمن مرادی فر، هزینه ماهیانه هر زندانی را یک میلیون تومان دانست و گفت: این مبلغ با هزینه‌های نگهداری، پاسبانی، دادگستری و حراست و غیره جمع کنیم یک هزینه هنگفتی برای نظام اقتصاد و انسانی کشور می‌شود که اگر پیشگیری در تمام ابعادش صورت بگیرد از میزان این هزینه به مقدار زیادی جلوگیری می‌شود

وی در ادامه با بیان اینکه مراقب فرزند خود بودن فقط ۲۰ درصد پیشگیری از اعتیاد است زیرا بچه‌ها بیشترین از همسالان خود تأثیر می‌پذیرند بنابراین همه باید مراقب جامعه باشیم.

او با بیان اینکه آموزش و پرورش کارخانه فرهنگ سازی و انسان سازی است، گفت: پیشگیری از اعتیاد باید از مدارس و خانواده شروع شود و مهارت‌های زندگی و آسیب‌های اجتماعی به دانش آموزان و خانواده‌هایشان آموزش داد ولی نباید آموزش و پرورش را تنها گذاشت باید همه به آن کمک کنیم.

مرادی فر در ادامه از نهاد حمایت گر و سازمان‌های مردم نهاد و متولیان مبارزه با مواد مخدر خواست در بحث پیشگیری و مبارزه با اعتیاد با انسجام هم افزایی و با برنامه کار کنند زیرا جزیره ای کار کردن جواب نمی‌دهد باید همه حلقه‌های برخورد با اعتیاد با هم در کنار هم و در ارتباط هم کار کنند تا به موفقیت منجر شود.

۸۰۶۶/‏۳۲۰۹