پرداخت سه هزار و ۱۳۰ میلیارد ریال بدهی بیمه سلامت در هرمزگان

بندرعباس - ایرنا - مدیرکل بیمه سلامت هرمزگان گفت: سه هزار و ۱۳۰ میلیارد ریال از مطالبه های ۳۷۶ مرکز طرف قرارداد با این سازمان بیمه گر ظرف یکسال گذشته در استان پرداخت شد.

علی علیزاده روز دوشنبه در یک نشست خبری اظهار داشت: حدود ۷۰۰ میلیون ریال از مطالبه های مراکز طرف قرارداد در سال گذشته باقی مانده که در ماه های آینده پرداخت خواهد شد.

وی ادامه داد: از مجموع مبلغ پرداختی، یک هزار و ۵۰ میلیارد ریال برای بیمه شدگان روستایی و ۲۹۰ میلیارد ریال خسارت های متفرقه هزینه شده و در فصل بهار امسال هم ۱۸۰ میلیارد ریال پرداخت کرده است.

اجرای نسخ الکترونیکی موجب کاهش هزینه بیماران می شود

علیزاده در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اجرای آزمایشی طرح نسخ الکترونیکی از بهمن سال گذشته در قشم آغاز شده و از دیروز پزشکان و مراکز درمانی برای مشارکت در این طرح دعوت شده اند.

وی ادامه داد: امید می رود ۳۰ درصد پزشکان و متخصصان طرف قرارداد بیمه سلامت (۳۷۶ پزشک و مراکز خدمات درمانی) دراستان تا پایان سال جاری در اجرای این طرح مشارکت کنند.

وی افزود: براساس طرح نسخ الکترونیک چنانچه خدمت درمانی بیمار مشمول تعرفه و زیرپوشش بیمه نباشد همان لحظه مطلع می شود که در گذشته زمان پرداخت هزینه ها از این مساله مطلع می شد.

مدیرکل بیمه سلامت هرمزگان ابراز داشت: مزیت دیگر اجرای این طرح کاهش هشت میلیارد ریالی هزینه چاپ دفترچه های کاغذی است که اکنون بیمار برای آن ۲ هزار ریال و سازمان بیمه سلامت ۳۰ هزار ریال بابت چاپ آن به دفاتر پیشخوان دولت پرداخت می کنند.

علیزاده ابراز داشت: بیمار پس از معاینه توسط پزشک کدرهگیری دریافت می کند که با دادن آن به داروخانه داروی تجویزی را دریافت می کند و اگر داروخانه تعدادی از داروها را نداشت می تواند از داروخانه دیگری تهیه کند.

وی اشاره کرد: در گذشته این امکان وجود نداشت و بیمار در صورت دریافت تعدادی از داروها از یک داروخانه قادر به تهیه بقیه آنها از داروخانه دیگری نبود.

پرونده الکترونیک بستری دسترسی پزشک معالج به سابقه بیمار را فراهم می کند

به گفته مدیرکل بیمه سلامت هرمزگان، اجرای پرونده سلامت الکترونیک بیشتری از ماه جاری در بیمارستان شهید محمدی بندرعباس آغاز و پرونده های کاغذی از چرخه درمان حذف می شود.

وی ادامه داد: اجرای یک ماه این طرح در یک بخش یکی از بیمارستان های هرمزگان موجب صرفه جویی ۸۰۰ میلیون ریالی در آن بیمارستان در تهیه کاغذ شد.

علیزاده اضافه کرد: دسترسی پزشک به تاریخچه درمان بیمار، حذف همپوشانی بیمه ای، پرداخت الکترونیک کاهش هزینه ها برخی از مزایای اجرای پرونده الکترونیک بستری است.

وی اشاره کرد: بیمارستان با استفاده از کد ملی به تعداد بیمه هایی که یک فرد از آنها استفاده می کند دسترسی می یابد و بیمار باید یکی از آنها را حذف کند.

۲ میلیون بیمه شده در استان یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفری

مدیرکل بیمه سلامت هرمزگان اظهار داشت: در حال حاضر ۲ میلیون نفر بیمه شده در این استان یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفری وجود دارد که این نشان دهنده وجود همپوشانی بیمه ای است، یعنی برخی افراد دارای ۲ دفترچه بیمه هستند.

علیزاده تاکید کرد: این در حالی است که عده ای هم در این استان وجود دارد که زیرپوشش هیچ سازمان بیمه گری قرار ندارند، بنابراین تعداد بیمه شدگان هرمزگان باید کمتر از جمعیت استان باشد.

افراد زیرپوشش کمیته امداد زیرپوشش بیمه سلامت قرار گرفتند

مدیرکل بیمه سلامت هرمزگان گفت: از ابتدای تیرماه افراد زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) زیر پوشش بیمه سلامت قرار گرفتند و برای دریافت خدمات درمانی مورد نیاز خود باید از دفترچه بیمه این نهاد بیمه گر استفاده کنند.

علیزاده بیان داشت: این افراد در فصل بهار با مراجعه به ۴۶ دفتر پیشخوان دولت برای تشکیل پرونده در سازمان بیمه سلامت و دریافت دفترچه درمان فرصت داشتند.

وی ادامه داد: هزینه های درمان سرپایی افرادی که اقدام به تشکیل پرونده نکرده اند به صورت آزاد محاسبه می شود و تنها برای بستری می توانند از معرفی نامه ای بیمه سلامت استفاده کنند.

افراد مجهول الهویه زیرپوشش بیمه سلامت هستند

این مقام مسوول اظهار داشت: افراد مجهول الهویه (با هویت نامشخص) زیر پوشش سازمان بهزیستی که بیشتر نوزادان هستند نیز زیر پوشش بیمه سلامت قرار دارند، همچنین زندانیان و خانواده هایشان که بدون بیمه باشند هم در مدت زندانی بودن سرپرست خانواده می توانند از خدمات این سازمان استفاده کنند.

روستاییان برای دریافت خدمات درمانی از نظام ارجاع استفاده کنند

مدیرکل بیمه سلامت هرمزگان اظهار داشت: افراد زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی و روستاییان برای استفاده از خدمات درمانی تخصصی باید از نظام ارجاع استفاده کند و پزشک روستایی باید مهارت درمان ۸۵ درصد بیماران را داشته باشد و تنها ۱۵ درصد را ارجاع دهد.

وی اشاره کرد: اگر پزشک روستا دانش و تخصص لازم را برای درمان ۸۵ درصد بیماران ندارد ضعف را باید در نظام آموزش جست و جو کرد.

علیزاده ابراز یادآور شد: افراد زیر پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) هم دارای نظام ارجاع هستند که قبل از مراجعه به پزشکان متخصص باید به پزشک خانواده خود مراجعه کنند.

حداقل زمان استاندارد معاینه بیمار توسط پزشک عمومی ۲۰ دقیقه است

این مقام مسوول بخش بیمه ای هرمزگان گفت: به دنبال استاندارد سازی خدمات بخش درمان هستیم که در این راستا مردم هم باید با آگاهی نسبت به حقوق خود مطالبه گر باشند.

علیزاده تاکید کرد: اینکه اعلام می شود پزشک یا آزمایشگاهی تعداد معینی بیمار در یک بازه زمانی معاینه و آزمایش کنند برای استاندارد سازی خدمات است.

وی اضافه کرد: حداقل زمان معاینه یک بیمار توسط پزشک عمومی و متخصص ۲۰ دقیقه، فوق تخصص ۲۵ دقیقه و روانشاس ۳۰ تا ۴۵ دقیقه است تا پزشک معالج در این مدت بتواند سابقه بیماری را از بیمار جویا شده و همه سوال های لازم را بپرسد.

مدیرکل بیمه سلامت هرمزگان ادامه داد: مسوول فنی آزمایشگاه ها هم باید نتایج آزمایش های انجام شده را تحلیل و تفسیر کرده و برای پزشک معالج بنویسد، ولی اکنون شاهدیم این استانداردها رعایت نمی شود و مردم هم مطالبه گر حق و حقوق خود نیستند.

مسوول و متولی نظارت بر کار پزشکان و آزمایشگاه ها معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی است و این سازمان بیمه گر می تواند قرارداد خود را با پزشک و مراکز درمانی طرف قرارداد لغو کند.

۹۹۷ هزار و ۴۴۴ نفر زیر در هرمزگان پوشش بیمه سلامت هستند

مدیرکل بیمه سلامت هرمزگان گفت: ۹۹۷ هزار و ۴۴۴ نفر از جمعیت یک میلیون و ۷۷۶ هزار و ۴۱۵ نفری هرمزگان زیرپوشش این سازمان بیمه گر هستند که ۵۶ و ۱۵ درصد جمعیت استان را شامل می شود.

عیلزاده بیان داشت: افراد زیر پوشش این سازمان بیمه گر شامل ۹۷ هزار و ۷۱۷ نفر کارمندان دولت، سه هزار و ۹۰۰ نفر در گروه ایرانیان، ۹۸ هزار و ۹۱۵ نفر در گروه سلامت همگانی، ۷۸۲ هزار و ۹۳۰ نفر روستایی و ۱۳ هزار و ۹۸۲ نفر در سایر اقشار می شود.

وی بیان داشت: ۲ هزار و ۲۴۶ بیمار خاص شامل یک هزار و ۸۷ نفر بیمار تالاسمی، ۵۲۵ بیمار همودیالیز، ۲۵۸ بیمار ام اس، ۲۴۶ بیمار پیوند کلیه، ۱۱۸ هموفیلی زیرپوشش این اداره کل قرار دارند.

وی اضافه کرد: ۶۵ پزشک عمومی، هفت دندانپزشک، ۹۲ پزشک متخصص، ۱۰۱ داروخانه، ۱۶ پزشک فوق تخصص، ۱۹ درمانگاه، هشت فیزیوتراپی، ۲۲ بیمارستان، ۲۶ آزمایشگاه و ۲ رادیولوژی، ۲ شیمی درمانی، یک شنگ شکن، یک اسکن ایزوتوپ، ۴ مرکز ترک اعتیاد و در مجموع ۳۷۶ پزشک، مرکز و موسسه درمانی طرف قرارداد اداره کل بیمه سلامت هرمزگان هستند.

مدیرکل بیمه سلامت هرمزگان افزود: سامانه تلفنی ۱۶۶۶ به صورت ۲۴ ساعته آماده دریافت نظرها، انتقادها و پیشنهادهای بیمه شدگان است.

‏۶۰۴۸/‏۳۲۱۹

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha