به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، دراگان تودورویچ عصر دوشنبه در دومین نشست "نارکوتروریسم تهدیدی برای امنیت بین المللی" که به همت کمیته مطالعات منطقه ای انجمن علوم سیاسی و در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد، نارکوتروریسم را موضوع مهمی در جهان برشمرد و افزود: این موضوع برای صربستان مهم است و می دانم برای ایران هم مهم است.
سفیر صربستان با اشاره به جذابیت بحث نارکو تروریسم در حوزه های علمی وآکادمیک گفت: واژه تروریسم که برای رسانه ها مردم و مسئولان مهم است، نخستین بار توسط رییس جمهور پرو در سال ١٨٨٢ مطرح شد.
تودورویچ در ادامه با تعریف کلمه نارکوتروریسم و ابعاد سیاسی است یا ایدیولوژیکی یا مذهبی آن گفت: برخی نارکوتروریسم را که توسط گروهی برای قاچاق مواد مخدر انجام می شود، یک فعالیت مجرمانه می دانند و نیروی نظامی کشورها ارتباط بین تروریسم و قاچاق مواد مخدر را تایید کرده اند.
وی با بیان اینکه یک تعریف رایج برای تروریسم وجود ندارد، به ارتباط قدرت و نارکو تروریسم اشاره کرد و گفت: نارکو نقش دموکراسی و قانون را در کشورها کاهش می دهد.
این دپلمات صربستانی با اشاره به اینکه ته تنها حکومت ها بلکه نویسندگان و محققان راجع به تروریسم می گویند و می نویسند، اضافه کرد: نارکو تروریسم نه تنها برای تحقیق سوژه جذابی است بلکه برای کمپین ها هم بررسی این موضوع مهم است.
سفیر صربستان در تهران گفت: تولید مواد مخدر در افغانستان به القاعده و بن لادن کمک کرد و امروز ٩٨ درصد تولید مواد مخدر در افغانستان در ٥ ایالت آنکه تحت کنترل طالبان است اتفاق می افتد.
وی در رابطه با ارتباط نارکو با گروه های تروریستی ادامه داد: بوکوحرام در آفریقا با نارکو در ارتباط است و طالبان معیشت خود را از مواد مخدر تامین می کند.
تودورویچ یادآورشد: نارکو مربوط به یک منطقه فقط نیست بلکه به همه جهان از جمله خاورمیانه، بالکان و آمریکا مربوط می شود؛ لذا باید روابط بین کشورها و وزارتخانه ها برای مقابله با این پدیده بهتر باشد و من به وزارت کشور خودم برای همکاری با ایران پیشنهاد می دهم از تجربیات موفق ایران در مبارزه با مواد مخدر استفاده کند.
این دیپلمات صربستانی در پایان سخنان خود با رد هر گونه ارتباط بین حزب الله و گروه های تروریستی گفت: حزب الله گروه شیعی مربوط به لبنان است که با همه اجزای حیات لبنان اشتراک دارد. همیشه می گویم و با افرادی که می گویند حزب الله یک گروه تروریستی است بحث می کنم که حزب الله گروه تروریستی نیست.
تودوروویچ اظهار داشت: امروز در جهان گروه تروریستی شیعی وجود ندارد وقتی راجع به تروریسم اسلامی صحبت می کنیم تروریست سنی است البته مذهب سنی را نفی نمی کنم اما القاعده، بوکوحرام، طالبان و داعش گروه تروریستی سنی هستند.
همچنین در این نشست مهدخت ذاکری دبیر کمیته مطالعات منطقه ای انجمن علوم سیاسی ایران و مدیر این نشست گفت: صربستان از کشورهایی است که پس از فروپاشی کمونیسم، با توجه به روایت های جنگ، منازعه و گسست های هویتی، در معرض بروز نارکوتروریسم بوده است.
وی افزود: این کشور از یکسو با قرار گرفتن در منطقه بالکان غربی، محل ترانزیت انواع تجارت غیرقانونی اعم از موادمخدر، سلاح و انسان بوده و از سوی دیگر بدلیل وجود بسترهای بی نظمی سیاسی و مجاورت با گروه های تروریستی، سازمانهای نارکوتروریستی با قوام بیشتری در این کشور فعالیت داشتند.
به گفته این پژوهشگر مسائل بین الملل پس از گذشت بیش از دو دهه، بر طبق گزارش ۲۰۱۹ کمیسیون اروپا، میزان خشونت و جرم ناشی از گروه های جرایم سازمان یافته، در این کشور کاهش چشمگیری داشته است.
سفیر صربستان در تهران:
مقابله با نارکوتروریسم نیازمند همکاری بین منطقه ای است
۳ تیر ۱۳۹۸، ۱۸:۵۹
کد خبر:
83368172
تهران - ایرنا- سفیر صربستان در تهران با بیان اینکه نارکوتروریسم سومین تهدید امنیت تمدن ها است، گفت: مقابله با این پدیده همکاری های بین منطقه ای را می طلبد.
اخبار مرتبط
-
چربیدن قدرت بر بعد اقتصادی نارکوتروریسم
تهران- ایرنا- آغاز کار نارکو تروریسم شاید با هدف اقتصادی باشد اما با گسترش یافتن قدرت بر بعد…
نظر شما