۵ تیر ۱۳۹۸، ۱۲:۰۳
کد خبرنگار: 2087
کد خبر: 83368857
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

خیریه ای از جنس امید برای زنان سرپرست خانوار

۵ تیر ۱۳۹۸، ۱۲:۰۳
کد خبر: 83368857
خیریه ای از جنس امید برای زنان سرپرست خانوار

شاهرود- ایرنا - کار نیکو کردن و گره گشایی از مردم انگیزه خدایی و دل بزرگ می خواهد، مرد و زن نمی شناسد و در گوشه و کنار شهرهایمان برخی زنان با همت های بزرگ هستند که کار آنان شاید به آسانی در باور خیلی ها نگنجد.

صحبت از خیریه‌ای در شاهرود با همت یک بانو و همکاری خانواده اش است، گرچه حمایت‌های دولتی از دستگاه‌هایی چون آموزش و پرورش را داشته اما توانسته است برای بسیاری از زنان سرپرست خانوار و نیز کودکان خیابانی منبع درآمدی هر چند اندک فراهم کند.

محل کارشان یکی از سالن‌های بدون استفاده آموزش و پرورش شاهرود است، از آنجا که بانوی خیر خود از فرهنگیان است، این مکان تحویل او شده تا از آن هم به عنوان دفتر و هم کارگاه استفاده کند.

تعداد زنان سرپرست خانوار در چند سال گذشته به خاطر مشکلات اقتصادی و اجتماعی رو به افزونی گذاشته است و به رغم تلاش‌هایی که دستگاه‌های مسئول دولتی برای حمایت از آنها انجام می‌دهند، هنوز برخی از این بانوان با مشکلات زیادی برای گذران زندگی دست و پنجه نرم می‌کنند.

اگر چه بیشتر مردم با مشکلاتی درگیر هستند، با این همه برخی رفع مشکل دیگران را بر مشکل شخصی خود ترجیح داده و همه توانشان را در این راه بکار می‌گیرند.

مؤسسات خیریه با شناسایی نیازمندان و محرومان واقعی جامعه و کمک به آنها پل ارتباطی مناسبی بین خیران و نیازمندان هستند.

دست‌های گرفتار زیر چتر حمایت

مؤسسه خیریه سرای هدایت پویا با مدیریت اشرف یعقوبی سال ۹۶ کار خود را آغاز کرد تا چتر حمایتی خود را بر دستان افراد گرفتار جامعه بگستراند.

محل خیریه مکانی شبیه یک سالن سرپوشیده ورزشی است، اما بانوی خیر با همکاری خانواده و تعدادی دیگر از خیران آن را غرفه بندی کرده و گوشه‌ای را هم برای دفتر خیریه اختصاص داده است.

وجود تعدادی از بانوان و کودکان و نیز فعالیت آنها محیط پر سر و صدایی ایجاد کرده، مراجعه گاه به گاه آنها به مدیر خیریه و پرسیدن سوال‌هایی وقفه‌هایی را در گفت و گو با اشرف یعقوبی ایجاد می‌کرد، اما دیدن برخورد محبت آمیز وی با مراجعان این وقفه‌ها را شیرین می‌کند.

مدیر خیریه سرای هدایت گفت: اشتغالزایی و کمک به زنان سرپرست خانوار مهم‌ترین دغدغه ما به شمار می‌رود و تا به امروز بیش از ۱۳۷ نفر برای رفع مشکلات خود به این خیریه مراجعه کرده و بسیاری نیز با آموختن مهارت اکنون برای خود درآمدی دارند و اکنون ۳۵ نفر از بانوان در بخش تولید و نمایشگاه همکاری می‌کنند.

وی با بیان اینکه در یک ماه گذشته به ۹ نفر از کودکان کار آموزش‌های مورد نیاز برای اشتغالزایی داده شده است، یادآور شد: خیریه سرای هدایت پویا، در مدت ۲ سال و نیم فعالیت خود با آموزش بافت تابلوفرش، جاجیم بافی، دوخت کیف با چرم و دیگر هنرهای دستی به بانوان رده سنی ۱۵ تا ۵۵ سال برای رسیدن به استقلال مالی خدمت رسانی کرده است.

یعقوبی گفت: برای ارتقا شأن و منزلت کسانی که به آنها کمک می‌کنیم باید به فکر این باشیم که برای آنها شغل ایجاد کنیم و مشکل بازاریابی و فروش را رفع کنیم.

مدیر خیریه سرای هدایت پویا خاطرنشان کرد: هیچ لذتی بالاتر از ایجاد شغل برای بانوان سرپرست خانوار و معلولان و باز کردن گره‌ای از مشکلاتشان نیست.

وی با بیان اینکه زنان سرپرست خانوار سختی‌های زیادی را برای گذران زندگی خود تحمل می‌کنند افزود: آن گروه از بانوان که به این خیریه مراجعه کرده‌اند، با فرا گرفتن آموزش‌های لازم و فروش محصولات خود در نمایشگاه‌ها به سطح متوسطی از زندگی رسیده‌اند.

یعقوبی به ساعت کاری این خیریه اشاره کرد و گفت: درب خیریه از صبح تا ظهر به روی بانوان باز است و هر ساعتی که مایل هستند می‌توانند در این مکان برای آموزش حضور یابند.

مؤسس خیریه سرای هدایت پویا خاطرنشان کرد: علاوه بر کار آموزش و با توجه به ظرفیت‌هایی که وجود دارد به آموزش طرح‌های جدید و کیفیت مرغوب روی آوردیم که این کار نقطه شروعی برای گرفتن سفارش از مشتریان است‌.

وی به استقبال خوب از آموزش رایگان با کمک فنی و حرفه‌ای، بهزیستی و میراث فرهنگی اشاره کرد و افزود: این آموزش‌ها و حمایت‌ها برای زنان سرپرست خانوار و معلولان به ایجاد شغل منجر شده است.

کودکان کاری که فراموش نمی‌شوند

یعقوبی با بیان اینکه هدف اصلی این خیریه حمایت از زنان سرپرست خانوار و خانه‌ای امن برای معلولین است یادآورشد: کودکان کار نیز برای آموزش از امکانات این مکان استفاده می‌کنند.

رئیس خیریه سرای هدایت پویا، نبود حامی و سرمایه گذار برای تهیه مواد اولیه آموزش و ایجاد سرویس بهداشتی در این مکان را یکی از بزرگترین مشکلات عنوان کرد و گفت: با توجه به حضور کودکان همراه مادر و معلولین مجهز نبودن ساختمان خیریه به سرویس بهداشتی مشکلاتی را ایجاد کرده است‌.

زنان سرپرست خانوار به دلیل شرایط اجتماعی و اقتصادی نابرابر نسبت به مردان و به دلیل مشکلات و موانع فراوانی که بر سر راهشان قرار دارد، به عنوان قشری آسیب‌پذیر شناخته می‌شوند که نیاز به حمایت دارند.

شرایط نامناسب اقتصادی آنها یکی از دلایلی آسیب پذیری زنان بی‌سرپرست در جامعه است‌.

مؤسسات خیریه با حمایت و اشتغالزایی سهمی بزرگ در خدمت به این قشر آسیب پذیر و باز کردن گره‌ای از مشکلات آنها دارند.

یکهزار و ۶۰۰ صنعتگر در بیش از ۴۲ رشته صنایع دستی در شاهرود فعالیت می‌کنند که بیشتر این افراد را بانوانی تشکیل می‌دهند که سرپرست خانوار بوده و گذران زندگی برای آنان در گرو فروش محصولاتی است که روزها و ساعت‌ها برای ساختشان زحمت کشیده‌اند.

۷۳۵۹/‏۶۱۶۷/۷۴۰۸‏/

برچسب‌ها

اخبار مرتبط