۵ تیر ۱۳۹۸، ۸:۱۲
کد خبر: 83369388
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کشت ذرت علوفه‌ای در قم توسعه می‌یابد

۵ تیر ۱۳۹۸، ۸:۱۲
کد خبر: 83369388
کشت ذرت علوفه‌ای در قم توسعه می‌یابد

قم - ایرنا - معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: کشت ذرت علوفه‌ای با استفاده از ارقام مناسب به منظور پاسخگویی به نیاز دامداران در سطح مزارع استان توسعه می‌یابد.

محمد علی سلامی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، بیان کرد: بنابر دلایل اقتصادی همچون افزایش رقم کرایه حمل علوفه مورد نیاز دامداران استان از سایر نقاط کشور، این محصول با استفاده از بذر مرغوب که به آبیاری کمتری احتیاج دارد و در زمان کوتاه‌تری به مرحله برداشت می‌رسد، به صورت گسترده‌تر در سطح مزارع قم کشت خواهد شد.

وی بیان کرد: سال گذشته سطح زیر کشت ذرت در استان حدود یک هزار و ۵۰۰ هکتار بود که به طور حتم این میزان در سال جاری با استقبال گسترده کشاورزان از کشت ذرت علوفه‌ای توسعه می یابد.

وی ادامه داد: نکته قابل توجه در این زمینه استفاده از نشا برای توسعه کشت ذرت در مزارع استان است که در چارچوب اجرای راهبرد تغییر الگوی کشت انجام می‌شود و علاوه بر کوتاه کردن دوران تولید محصول، مقاومت آن را نیز در برابر تنش‌های محیطی همچون کم آبی کاهش می‌دهد.

سلامی گفت: در روش کشت نشایی، گیاه بیش از یک ماه در گلخانه با نیاز به آب کم و دور از آفات رشد می‌کند و سپس برای کشت در زمین‌های کشاورزی آماده می‌شود، به همین دلیل محصولات به دست آمده از این روش، علاوه بر کمیت مناسب از کیفیت بالایی نیز برخوردارند.

وی افزود: پاسخگویی به نیاز دامداران استان از جمله مهمترین اهداف توسعه کشت ذرت علوفه‌ای در قم است تا بهره برداران این بخش با سهولت بیشتر و قیمت کمتر، خوراک مورد نیاز دام‌های خود را تأمین کنند.

وی بیان کرد: کیفیت ذرت علوفه‌ای تولید شده در قم به دلیل استفاده از بذرهای مرغوب و نظارت کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی بر مزارع تولید این محصول، بالاست و می‌تواند حجم قابل توجهی از نیاز استان در حوزه خوراک دام را پوشش دهد.

قم به لحاظ قرار گرفتن در شاهراه مواصلاتی کشور به مرکز پرواربندی دام سبک و سنگین تبدیل شده و به‌عنوان یکی از باراندازهای اصلی مرکز خرید و فروش دام در کشور شناخته می‌شود.

قم دارای حدود ۵۰۰ هزار رأس دام سبک و ۱۴۲ هزار رأس دام سنگین شامل ۲۷ هزار رأس گاو شیری و ۱۱۵ هزار رأس گاو و گوساله پرواری است که در دامداری‌های صنعتی پرورش می‌یابند؛ به طور میانگین هر ساله در این استان ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی (گوشت قرمز و انواع لبنیات) تولید می‌شود.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی استان قم در سال برابر ۷۴۶ هزار تن شامل ۴۲۵ هزار تن محصولات زراعی و باغی، یک هزار و ۲۰۸ تن آبزیان و ۳۲۰ هزار تن محصولات دامی است. بیشتر بهره برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل می‌دهند که طبق سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵، قم دارای ۱۲۷ روستا با جمعیت بالای ۲۰ خانوار است؛ جمعیت ساکن مناطق روستایی این استان بیش از ۵۵ هزار و ۸۶۵ تن است که در قالب ۱۷ هزار و ۳۸۵ خانوار زندگی می‌کنند.

۷۴۰۵/‏‬ ۶۱۳۳/‏

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha