به گزارش روز سهشنبه جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی، علیرضا بهرامی در نخستین جلسه از سلسله نشستهای سلامت خانواده که توسط معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار میشود، با تاکید بر اینکه نظام سلامت صرفاً به مسائل جسمی و بیماری محدود نمیشود، از برنامه جهاد دانشگاهی برای ایجاد شبکهای از کارشناسان و صاحبنظران حوزه سلامت روان برای نقش آفرینی و حرکت در مسیر حل مشکلات اجتماعی و روانشناختی جامعه در ابعاد مختلف نظام سلامت خبر داد.
وی ادامه داد: انسان سالم، محور توسعه بوده و بر اساس تعریف سازمان جهانی بهداشت، سلامت برخورداری از آسایش جسمی، روانی و اجتماعی است. این در حالیاست که متأسفانه نظام سلامت ما بیمار محور بوده و بیشتر تمرکز متولیان آن بر روی ابعاد جسمی افراد است، حتی در بعد جسمی نیز مساله پیشگیری و آموزش مطرح نیست.
بهرامی با بیان اینکه موضوع سلامت بسیار کلانتر از ابعاد جسمی است، خاطرنشان کرد: اگر برخورداری از آسایش و رفاه جسمی، روانی و اجتماعی شاخص سلامت باشد، در این حالت نقش حرفههای مختلف حوزه سلامت ملموستر خواهد شد. بنابراین باید خودمان برای حل مسائل و چالشهای مختلف اجتماعی با حضور پررنگ مشارکت و نقشآفرینی کنیم.
وی با تاکید بر اینکه نظام سلامت صرفاً مسائل جسمی و بیماری نیست، گفت: بسیاری از بیماریهای جسمی از مسائل و مشکلات روانی و ساختارهای اجتماعی افراد نشأت میگیرد، بنابراین توجه همه جانبه به ابعاد سلامتی انسان و مشارکت گروههای مختلف شاغل در حوزه نظام سلامت بسیار مهم و تأثیرگذار خواهد بود.
بهرامی با اشاره به تشکیل گروه سلامت روان در معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهارکرد: گروه پژوهشی سلامت روان در مسیر بررسی، پژوهش و ارائه خدمات در ابعاد مختلف سلامت روان جامعه فعالیتهای گستردهای را آغاز کرده و در این راستا از حضور و مشارکت علاقمندان و افراد دارای ایده استقبال میکند.
وی با اشاره به اهداف برگزاری سلسله نشستهای سلامت خانواده، تصریح کرد: تا زمانی که به ابعاد مختلف سلامت خانوده از جمله مساله سلامت جنسی پرداخته نشود، بسیاری از مشکلات اجتماعی از جمله طلاق و اعتیاد حل نخواهد شد چراکه ریشه بسیاری از این معضلات با مسائل داخل خانه و خانواده گره خورده و بنابراین برای حل ریشهای مسائل باید توجه خود را به کوچکترین و مهمترین واحد هر اجتماع یعنی خانواده متمرکز کنیم.
این عضو هیئت علمی جهاد دانشگاهی ادامه داد: اگر بپذیریم که مسائل و مشکلات جسمی به نوعی با آموزش و پیشگیری و نه با بیمارمحوری حل میشود، قاعدتاً حل مسائل روانی جامعه با حل مساله تنهایی انسانها و مسائل اجتماعی با مدارا، سازش و مشارکت جمعی میسر خواهد بود.
بهرامی با اشاره به فعالیت جهاد دانشگاهی به عنوان نهادی پیشرو و مساله محور، خاطرنشان کرد: گروه سلامت روان جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در حال ایجاد شبکهای از اساتید، کارشناسان و صاحبنظران این حوزه در ابعاد مختلف با هدف حرکت در مسیر بررسی و حل مشکلات در ابعاد مختلف اجتماعی و روانی بوده و در این زمینه از تمامی کارشناسان و شاغلین فعال این حوزه برای همکاری دعوت به عمل میآورد.
**برای تبدیل شدن به قطب علمی سلامت روان کشور برنامهریزی کردهایم
فرج حسینیان سرپرست معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این نشست، با اشاره مسائل و مشکلات جدی حوزه سلامت روان جامعه، تصریح کرد: برنامه و چشم انداز ۳ ساله جهاد دانشگاهی علوم پزشکی در این حوزه تبدیل شدن به قطب علمی سلامت روان در کشور است.
وی ادامه داد: مساله سلامت روان در حال حاضر جزو اولویتهای جدی وزارت بهداشت نیست و همچنین مسائل سالهای اخیر سازمان نظام روانشناسی نیز باعث شده که بسیاری از فارغ التحصیلان توانمند حوزه روانشناسی در بخش اشتغال و ارتقا با مشکلات جدی روبرو باشند.
حسینیان با اشاره به برنامه جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی برای ایجاد شبکه روانشناسان در حیطههای مختلف با هدف فرصتآفرینی برای این عزیزان و مشارکت جمعی برای حل مسائل جامعه، تصریح کرد: در این رابطه کارگروههای تخصصی موضوعی در حوزه خانواده، کودک، سلامت جنسی، سالمندی، صنعتی و سازمانی و غیره ایجاد میشود و در هر کارگروه به صورت تخصصی برای ارائه آموزشهای عمومی، برگزاری کارگاهها و نشستهای تخصصی، آموزش تخصصی روانشناسان، تدوین، تألیف و انتشار کتب مربوطه و همچنین انجام تحقیقات و پژوهشهای مختلف برنامهریزی شده است.
وی با اشاره به برنامه معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در حوزه درمان، عنوان کرد: در زمینه انجام تستها و سنجشهای روانشناختی، ارائه مشاورههای حضوری، تلفنی و آنلاین و همچنین ایجاد شبکههای کلینیکی فعالیتهای ما آغاز شده و در حال توسعه است.
حسینیان با اشاره به برنامه معاونت برای فعالیت در زمینه استارتاپهای حوزه سلامت روان، اظهار کرد: در این زمینه از هرگونه ایده جدید استارتآپی در حوزه سلامت روان استقبال میکنیم و با وجود دفتر کارآفرینی و اشتغال و همچنین مرکز مشاوره کارآفرینی در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی از افراد فعال در کلیه مراحل راهاندازی و توسعه ایدهها حمایت و پشتیبانی میکنیم.
معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در خاتمه با اشاره به برگزاری جلسات مختلف با سازمان نظام روانشناسی، بهزیستی و شهرداری در حوزه سلامت روان، عنوان کرد: تفاهمنامههای مختلفی در این رابطه در حال انعقاد است که به توسعه و تسهیل مسیر کمک زیادی خواهد کرد.
نظر شما