مهدی صفی خانی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا بیان کرد: این سرشماری برای به دست آوردن نرخ زاد و ولد و جمعیت حیات وحش به منظور برنامه ریزی برای مدیریت آنها صورت میگیرند.
وی اضافه کرد: همچنین در این سرشماری وضعیت جمعتی پستانداران و گونههای شاخصی نظیر قوچ و میش و کل و بز ررسی میشود.
معاون فنی اداره کل حفاظت از محیط زیست همدان اظهارداشت: در هر منطقه هشت تا ۱۰ تن در قالب تیمهای ۲ نفره شامل یک فرد آشنا به مسیر تردد گونههای جانوری و یک مأمور برای تأیید مشاهدات اقدام به سرشماری میکنند.
صفی خانی هر تیم هنگام آغاز فعالیت مسیر حرکتی خود را با تیمهای مجاور هماهنگ کرده تا از بازشماری گونهها جلوگیری شود با این وجود در پایان هر روز تیمها با حضور در پاسگاه محیط بانی اقدام به آنالیز اعداد و ارقام بر اساس مؤلفههای همچون ساعت مشاهده گونهها میکنند.
وی ادامه داد: در این سرشماری آمار و اطلاعات شامل نوع گونه، جنسیت، سن تقریبی و ساعت و محل روئیت گونه ثبت شده تا کمترین خطا را در ارائه آمار داشته باشیم.
معاون فنی اداره کل حفاظت از محیط زیست همدان اظهار داشت: داشتن اطلاعات و آمار دقیق از گونههای جانوری موجود در منطقه برای به دست آوردن نرخ رشد جمعیت و برنامه ریزی های زیست محیطی ضروری است.
همدان دارای ۶ منطقه حفاظت شده و ۱۱ منطقه شکار ممنوع است؛ همچنین طبق مطالعات صورت گرفته در سه دهه اخیر، ۴۰ گونه پستاندار، ۱۸۱ گونه پرنده، ۴۳ گونه خزنده، ۳۹ گونه ماهی و چهار گونه ۲ زیست در این استان شناسایی شده است.
۷۵۲۶/
نظر شما