گل نساء آقامحمدی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: بررسیها نشان میدهد بیش از ۹۰ درصد مردم اعتیاد را بزرگترین معضل اجتماعی میدانند و نسبت به بروز و گسترش آن نیز نگران هستند.
وی اظهار داشت: طبق برنامه ریزی ها همزمان با هفته موادمخدر برنامههایی برای آگاه سازی عموم مردم در دست اجراست که در سال جاری ۲ برنامه ویژه هنری و مذهبی با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی در موضوع اعتیاد در نظر گرفته شده است که در صورت نتایج مثبت در سطح کشوری نیز ارائه خواهد شد.
این مسئول ادامه داد: بر این اساس و با هماهنگی سازمان تبلیغات اسلامی از مبلغان به عنوان عاملی مهم برای ارائه آموزشهای کاربردی در مراکز اقامتی بهبود میان مدت بکارگیری خواهد شد و علاوه بر آن مبلغان برای ارائه آموزشهای لازم به خانوادههای معتادان در حال ترک بکارگیری خواهند شد.
وی اضافه کرد: برنامههایی از قبیل برگزاری انواع کارگاه و همایش پیشگیری از اعتیاد و آسیبهای اجتماعی، پیشگیری از مصرف انواع مواد مخدر، برنامههای ورزشی، برگزاری نمایشگاه عکس و صنایع دستی خانوادههای معتادان بهبود یافته، برگزاری مسابقه ورزشی در سطح استان و شهرستان توسط سمنها و مؤسسات پیشگیری از آسیبهای اجتماعی با نظارت کارشناسان شهرستانها اجرا میشود.
آقامحمدی افزود: عوامل مختلفی در شیوع و گسترش مصرف موادمخدر دخالت دارد که از جمله آن میتوان به اشاعه فرهنگی و اجتماعی از طریق نفوذ و هجوم نرم و خاموش در حصار فرهنگی جامعه، عوامل روانشناختی نظیر اختلال اضطراب، افسردگی، خشونت، عوامل خانوادگی شامل کاهش سطح ارتباط مؤثر بین اعضای خانواده، ضعف کنترل و مدیریت فرزندان، ضعف آموزش مهارتهای زندگی و سبک فرزندپروری اشاره کرد.
وی اضافه کرد: برنامههای اطلاع رسانی، آگاه سازی و آموزش سبک فرزند پروری به خانوادهها، تقویت خدمات مشاورهای برای ارتقای سطح سلامت کودکان، والدین و دانشجویان و گروههای هدف دیگر به منظور جلوگیری از گرایش آحاد سالم جامعه به مصرف مواد از اهداف بهزیستی در پیشگیری از اعتیاد بسیار اثرگذار است.
معاون امور توسعه و پیشگیری اداره کل بهزیستی استان زنجان خاطرنشان کرد: پارسال در ۱۴ مرکز اقامتی و۱۲ مرکز درمان سرپایی بهزیستی نزدیک به ۹ هزار نفر تحت مداوا قرار گرفته و از خدمات این مراکز بهره مند شدند.
۹۶۴۶/۶۰۸۵
نظر شما