قدرت الله مهدیخانی روز چهارشنبه در نشست هیات ویژه گزارش ملی سیلاب ها در قزوین افزود: در آخرین نشست با استاندار قزوین قرار شد تیمی با محوریت مدیریت بحران از همه رودخانه ها بازدید و نتیجه آن در شورای حفظ حقوق بیت المال مطرح و حکم قطعی در خصوص آن برای رفع تصرفات داده شود.
وی اضافه کرد: از این میزان تصرفات ۱۳۲ مورد مربوط به شهرستان قزوین، ۶۰ مورد بویین زهرا، ۸۱ مورد البرز، ۳۴ مورد آبیک، ۴۱ مورد آوج و ۸۲ مورد در تاکستان اتفاق افتاده است.
مهدیخانی ادامه داد: مواردی که در بازدید از رودخانه ها محسوس بوده طراحی نامناسب پل ها، لایروبی نشدن و عبور عرضی لوله ها و تاسیسات بدون رعایت استانداردها هستند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین گفت: قزوین از استان های سوم و چهارم از نظر حادثه خیزی است و از ۳۳ حادثه طبیعی شناخته شده در جهان ۲۵ مورد آن در قزوین امکان وقوع دارد.
وی اضافه کرد: چند گسل فعال در منطقه قزوین وجود دارد و بیشترین خسارت های حوادث نیز در این استان مربوط به سرمازدگی است.
مهدیخانی ادامه داد: در حوزه سیلاب نیز امسال ظرف ۳۸ ساعت، ۶۸ میلیمتر بارندگی در قزوین داشتیم که حداقل در دهه اخیر بی سابقه بوده اما با این حال حتی یک مورد فوتی هم نداشت.
وی با اشاره به خسارات مالی این بارش ها گفت: حدود ۱۷۰۰ واحد مسکونی استان قزوین بر اثر وقوع سیل از ۱۰ تا ۱۰۰ درصد خسارت دیدند و امروز فقط برای بازسازی و مرمت ۲۰۰ واحد اعتبار تخصیص یافته است.
مهدیخانی با بیان اینکه مهم ترین دغدغه ما معیشت کشاورزان است، خاطرنشان کرد: جهت جبران این خسارت ها دولت ارائه ۱۲۵ میلیارد ریال وام قرض الحسنه با بازپرداخت چهارساله به کشاورزان پیش بینی کرده است.
وی با بیان اینکه بسیاری از مسایل امروز ما ارثیه ای است که از قبل به مدیران فعلی رسیده است گفت: در حال حاضر حدود هفت هزار حلقه چاه در استان شناسایی شده که نیمی از آننها غیر مجاز هستند و در گذشته حتی بابت آن به کشاورزان لوح تقدیر هم داده اند.
مهدیخانی خاطرنشان کرد: در اثر همین اقدامات غیر مجاز سالانه ۲۲ میلیمتر فرونشست زمین داریم که در آینده ما را با فروچاله هایی مانند فروچاله های همدان مواجه خواهد کرد.
وی گفت: اگر مدیران ما باور به بحران و برگشت پذیری حوادث داشته باشند، با اقدام و ورود جدی در مسایل، بسیاری از مشکلات ما حل خواهد شد اما متاسفانه این باور در آنها وجود ندارد.
مهدیخانی اظهار داشت: در همین سازمان مدیریت بحران با وجود تصویب قانون جدید همچنان این سازمان با قانون قبلی فعالیت می کند و به خاطرهمین در موارد زیادی دچار مشکل می شود.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری قزوین افزود: در همین استان قزوین بسیاری از شهرها خودروی آتش نشانی ندارند و در حوادث مختلف به ناچار خودورهای آتش نشانی شهرداری قزوین به آن مناطق اعزام می شوند.
۶۰۱۲*۷۳۸۸
نظر شما