«عبدالله عبدالله» سه روز مانده به پایان ثبت نام تقویتی در کشورش، از روند ثبت نام رای دهندگان در یکی از نواحی کابل بازدید کرد.
ثبت نام تقویتی رای دهندگان در افغانستان، از ۱۸ خرداد ماه سال جاری آغاز و تا هفتم تیرماه ادامه خواهد داشت.
به گزارش دفتر مطبوعاتی رئیس اجرایی دولت، عبدالله که در انتخابات شورای ملی در دبیرستان نادریه ثبتنام کرده بود، به این مرکز رفت تا در جریان ثبت نام تقویتی و چگونگی وضعیت قرار گیرد اما متوجه میشود پیدا کردن نامهای ثبت شده، بسیار زمانگیر است، زیرا نامها بر اساس حروف الفبا تنظیم نشده و این موضوع در روز رایگیری مردم را با مشکل مواجه می سازد.
وی در جمع خبرنگاران گفت: مسئولان برگزاری انتخابات باید نام ثبت نام شوندگان را بر اساس حروف الفبا یا هر روش دیگری مرتب کنند تا در روز انتخابات رای دهندگان با مشکل مواجه نشوند.
عبدالله افزود: این موضوع را در دیدار با اعضای کمیسیونهای انتخاباتی در میان میگذارم و پیشنهاد می کنم تا جدولهای ثبت شده در هر مرکز نصب شوند و هم به صورت آنلاین در دسترس شهروندان قرار گیرد.
رییس اجرایی دولت افغانستان اظهار داشت: متاسفانه تبلیغات زیادی صورت نگرفته و مردم هنوز نمی دانند که در صورت اشتباه بودن نام و یا ثبت نشدن نام شان باید به مراکز رایگیری بروند و اسامی را ثبت و یا اصلاح کنند.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری گفت: هیچ مداخله ای از سوی همکاران ریاست اجرایی در امور انتخابات صورت نگرفته اما شکایتهایی از مداخله دیگران وجود دارد.
عبدالله تاکید کرد که کمیسیونهای انتخابات مسئولیت بزرگی بر دوش دارند و باید مستقلانه عمل کنند تا مشکلات قبلی تکرار نشود، زیرا کشور به بحران خواهد رفت.
پیش از این، رییس کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان گفته بود: از ۴۵۸ مرکز ثبتنام تقویتی رایدهندگان در ۳۳ استان کشور، ۴۱۷ مرکز فعال و ۴۱ مرکز دیگر به دلیل نرسیدن مواد انتخاباتی و مشکلات امنیتی، غیرفعال است.
«حوا علم نورستانی» اظهار داشت: تا کنون بیش از ۴۰۰ هزار نفر در روند ثبتنام تقویتی رایدهندگان در ۳۳ استان ثبتنام کردند.
وی افزود: از ۲۴۷ مرکز ثبتنام رایدهندگان در استان غزنی، ۱۰۴ مرکز فعال و ۱۴۳ مرکز دیگر غیرفعال است که اجازه باز شدن ۱۴ مرکز آن از سوی اداره آموزش و پرورش غزنی داده نشده و دو مرکز دیگر نیز توسط متنفذین روستاها مسدود شده است.
هزینه برگزاری ثبت نام تقویتی در ۳۴ استان افغانستان، ۲۳ میلیون دلار برآورد شده است که این مبلغ توسط جامعه جهانی پرداخت میشود.
قرار بود انتخابات ریاست جمهوری، شوراهای استانی و پارلمانی غزنی همزمان در ششم مهرماه برگزار شود اما نمایندگان آمریکا و سازمان ملل متحد در دیدار با مسئول کمیسیونهای انتخاباتی افغانستان، بر برگزاری جداگانه انتخابات تاکید کردند.
رای دهندگانی در پروسه «ثبت نام تقویتی» میتوانند شرکت کنند که در روز انتخابات سن آنها ۱۸ سال تمام باشد.
افرادی که تازه به کشور برگشته و قبلاً ثبت نام نکرده اند یا اینکه قبلاً نامشان در فهرست رایدهندگان به شکل نادرست ثبت شده بود، باید در روند پبت نام تقویتی شرکت کنند.
همچنین افرادی که شناسنامه شان مفقود شده یا بگونه ای مخدوش است که مشخصات اساسی شخص قابل خواندن نباشد، شامل ثبت نام تقویتی می شوند.
در این پروسه افرادی که قبلاً ثبت نام کرده، اما اکنون به حوزه انتخاباتی دیگری نقل مکان کرده باشند نیز میتوانند ثبت نام کنند.
نظر شما