مدتی است که وزارت نفت با عناوین مختلف همچون پایین آمدن فروش نفت در زمان تحریم، کشف کارتخوان در دفتر وزیر و رابطه یک نفوذی خانم با مدیران این وزارتخانه در مظان اتهام قرار گرفته است.
به گزارش گروه نشریات خبری، بررسی امروز خبرگزاریها، روزنامهها و تارنماهای ماه نشان میدهد با توجه به مطرح شدن این انتقادها از سوی اصولگراها، این جریان رسانهای کاملاً عملکرد این وزارتخانه را زیرسوال برده اما رسانههای اصلاح طلب به دفاع از عملکرد این وزارتخانه پرداخته است.
رسانههای اصلاح طلب
برخی از گزارههای به کار رفته در این رسانهها عبارتند از: پاپوش برای وزیر نفت؛ چرا هجمه و حمله به وزارت نفت تا این اندازه گسترده است و از زبان برخی دلواپسان سیاسی یا فعالان سیاسی تندرو راستگرا شنیده میشود؛ چندی است اصولگرایان سیاستهای بیژن زنگنه، را در مورد فروش نفت و دور زدن تحریمها مورد انتقاد قرار میدهند؛ موضوع صادرات نفت میتواند همچنان مناقشه برانگیز باشد؛ وزارت نفت در خط مقدم جنگ اقتصادی با دشمن متجاوز علیه ایران قرار دارد؛ آتش توپخانه دشمن متوجه اقدامات این وزارتخانه است؛ کارنامه وزیر نفت به اندازهای روشن و مثبت است که جای هیچگونه تردیدی برای توانمندی او باقی نمیگذارد؛ مهندس زنگنه ثابت کرده که اهل باج دادن نیست.
هجمه علیه وزارت نفت
روزنامه شرق با تیتر «پاپوش برای وزیر نفت» نوشت: به روشنی مشخص میشود عملکرد دولت یازدهم در صادرات نفت و میعانات گازی چه در هفت ماه پایانی سال ۹۲ و چه در سالهای ۹۳ و ۹۴ که تحریمها همچنان و حتی با شدت بیشتر ادامه داشته، تماماً بیشتر و بهتر از عملکرد دولت دهم که بهطور مشخص مورد توجه جناب آقای دکتر جلیلی قرار گرفته، بوده است. به اینترتیب آشکار است که مدیریت کنونی وزارت نفت، در آن دوران، بیادعا و با پرهیز از رجزخوانیهای بیپشتوانه، در همه موارد توانسته بود عملکردی بهتر از عملکرد دولت دهم ارائه کند».
شرق افزود: در این گیرودار و این روزها که باید از بحران تحریم عبور کنیم، اینکه چرا هجمه و حمله به وزارت نفت تا این اندازه گسترده است و همواره از زبان برخی دلواپسان سیاسی در مجلس یا فعالان سیاسی تندرو راستگرا شنیده میشود، جای سوال است. آیا مشکوک نیست که در شرایط بحرانی تحریم، به نهادی که در تلاش است نفت خام ایران را به هر طریق ممکن و بهصورت کاملاً محرمانه به فروش برساند، حملاتی چنین سنگین آنهم با پاشنه آشیل «فساد» صورت میگیرد؟ همسویی برخی از افراد با طیف مخالف ایران در منطقه، نمایانگر چیست؟ و.... این سؤالاتی است که شاید بهتر باشد افکار عمومی خود به دنبال یافتن پاسخی برای آنها باشند.
در بخشی از سرمقاله روزنامه مردم سالاری آمده است: چندی است اصولگرایان سیاستهای بیژن زنگنه، وزیر نفت، را در مورد فروش نفت و دور زدن تحریمها مورد انتقاد قرار میدهند. تا آنجا که به فروش نفت به عنوان مهمترین دغدغه کشور باز میگردد، منتقدین میگویند در دور قبلی تحریمها فروش نفت ایران حداقل یک میلیون بشکه نفت در روز بود و در مواردی از این نیز فراتر میرفت. در شرایطی که آمار شفافی وجود ندارد سخن منتقدان بدان معناست که صادرات نفت در حال حاضر کمتر از این میزان است و در شرایطی که وزیر نفت میگوید در وضعیت کنونی آماری در مورد فروش نفت اعلام نخواهد کرد، موضوع صادرات نفت میتواند همچنان مناقشه برانگیز باشد.
شکایت وزارت نفت از یکی از نمایندگان
به گزارش روزنامه ایران، پرونده شکایت وزارت نفت از یکی از نمایندگان مجلس به دادگاه ارجاع شد. این تصمیمی است که روز گذشته هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان اتخاذ کرده است. وزارت نفت پیشتر از دو نماینده مجلس یعنی هدایتالله خادمی و ابوالفضل ابوترابی در مورد ادعاهای آنها درباره موضوعاتی چون کشف کارتخوان در دفتر وزیر و ضرر به بیتالمال از طریق اوراق جکتهای ۲۰۰ میلیون دلاری، شکایت کرده بود. به گزارش «ایران» سخنگوی هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان نام نمایندهای که پرونده او برای رسیدگی به دستگاه قضائی ارجاع شده را اعلام نکرده اما گفته که شکایت وزارت نفت از ابوترابی در مراحل اول رسیدگی است. با این حساب مشخص میشود که نماینده مذکور کسی جز هدایتالله خادمی نیست.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، محمد جواد جمالی نماینده مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: به دنبال شکایتهایی که از طرف آقای زنگنه وزیر نفت از یکی از نمایندگان صورت گرفته بود امروز ۴ تیر جلسهای با حضور همه اعضای هیأت تشکیل شد و آقای زنگنه با حضور در جلسه اطلاعاتی را در مورد گجتی که گفته بودند اوراق شده و به منابع مملکت آسیب وارد شده ارائه کردند. همچنین ایشان در رابطه با موضوع دستگاه کارت خوان در وزارت نفت مشروحا توضیح داد. علاوه بر این مشکلات مالی در حوزه پتروشیمی به بحث گذاشته شد در این باره نماینده محترم هفته گذشته مستندات خود را ارائه کرد و امروز هم آقای زنگنه توضیحاتی داد.
جمالی ادامه داد: هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان موضوعات مربوط به گجت اوراق شده و دستگاه کارت خوان را جزو وظایف نمایندگی تشخیص نداد و آن را به دادگاهی که این شکایت از آنجا آمده محول کرد تا نماینده مربوطه توضیحات خود را در همانجا ارائه کند اما در مورد پتروشیمی توضیحاتی که نماینده محترم داده بود را خلاف وظایف نمایندگی تشخیص ندادیم.
شایعه دستگیری نفوذی در وزارت نفت
به گزارش خبرگزاری ایلنا، حسین حاجی حسینی، رئیس سازمان حراست صنعت نفت گفت: درباره اظهارات حاجیدلیگانی، نماینده مردم شاهینشهر و آقای ابوترابی، نماینده مردم نجفآباد که اعلام کردهاند: اخیراً (تاکید میشود اخیراً) نهادهای امنیتی اعضای باند نفوذ در وزرات نفت را دستگیر کردهاند، به اطلاع مردم شریف ایران میرساند، وزارت نفت و سازمان حراست این وزارتخانه از چنین خبری بیاطلاع بوده و هیچیک از مدیران ارشد و تصمیمگیر وزارت نفت تاکنون در این مورد احضار یا بازداشت نشدهاند و هیچ تذکر بازدارندهای نیز در این باره از طرف نهادهای امنیتی به مسؤولان ذیربط در این وزارتخانه، داده نشده است.
وی افزود: اولین پرسش اساسی و مهمی که در مورد انتشار این مطلب توسط دو نماینده محترم مجلس شورای اسلامی وجود دارد، این است که چگونه امکان دارد دستگاههای امنیتی از جمله دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، هیچ اطلاعاتی در این مورد به وزارت نفت که مورد این حمله قرار گرفته، نداده باشند و در مقابل، اطلاعات این سوژه امنیتی را در اختیار این دو نماینده محترم مجلس قرار داده باشند؟
حاجی حسینی تصریح کرد: با توجه به اینکه در حال حاضر، وزارت نفت در خط مقدم جنگ اقتصادی با دشمن متجاوز علیه ایران قرار دارد و آتش توپخانه دشمن متوجه اقدامات این وزارتخانه است، این وزارتخانه همواره از طریق دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی به صورت رسمی، مساعدت و همراهی دستگاههای امنیتی و اطلاعاتی کشور را برای حفاظت و پوشش اطلاعاتی از اقدامات این وزارتخانه، در دورزدن تحریمها درخواست کرده است.
وی تاکید کرد: اگر برخی دوستان داخلی با درک شرایط حساس موجود کشور، ذهن و وقت مدیران ارشد وزارت نفت را کمتر درگیر حواشی و تسویه حسابهای سیاسی داخلی کنند، میزان موفقیت کشور در برابر دشمن خارجی به میزان چشمگیری افزایش خواهد یافت.
به گزارش خبرگزاری ایسنا در پی انتشار خبری در برخی رسانهها به نقل از دو تن از نمایندگان مجلس شورای اسلامی مبنی بر نفوذ در وزارت نفت به واسطه ارتباطات یک خانم با تعدادی از مدیران وزارت نفت با هدف اختلال و تصمیم سازی در جهت خواستههای دشمن، یک مقام آگاه در وزارت اطلاعات ضمن نادرست خواندن خبر مذکور به ایسنا گفت: محتوای پروندههای امنیتی صرفاً در اختیار مراجع ذی صلاح قضائی قرار میگیرد و بیان اتهاماتی از این دست توسط هر فرد یا مرجع دیگری فاقد اعتبار میباشد.
باج ندادن زنگنه نقطه مثبت وی
به گزارش سایت انتخاب، غلامرضا حیدری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: «کارنامه وزیر نفت به اندازهای روشن و مثبت است که جای هیچگونه تردیدی برای توانمندی او باقی نمیگذارد. اینکه امروز کسانی و جریانهایی به دنبال تضعیف زنگنه هستند، باید دید آبشخورشان کجاست و چه ضرر و زیانی دیدهاند که علیه یکی از بهترین مدیران جمهوری اسلامی هجمه وارد میکنند.»
عضو فراکسیون امید افزود: «مهندس زنگنه ثابت کرده که اهل باج دادن نیست. این ویژگی نقطه قوت او و برای کسانی که میخواهند از وزارت نفت باج بگیرند، نقطهضعف به حساب میآید. مقابله با مفاسد نفتی سبب شده تا در روزهای گذشته شاهد هجمههای بیسابقهای به ایشان باشیم.»
رسانههای اصولگرا
برخی از گزارههای به کار رفته در این رسانهها عبارتند از:
تفکرات زنگنه در وزارت نفت به نفع منافع ملی نیست؛ گویا نیروهای وزارت نفت منتظرند ترامپ عوض شود و بعد باب مذاکره با کشورهای غربی را ادامه دهند؛ آقای زنگنه با آوردن نامهایی مانند بابک زنجانی، سعی کرده موضوع را منحرف کند؛ متأسفانه آقای زنگنه از بابک زنجانی یک هیولا ساخته که با آن همه را بترساند؛ از سو مدیریت وزیر نفت؛ روحانی به دلیل ضعف عملکرد زنگنه به وی انتقاد کرده؛ زنگنه اهتمام لازم را در امر نفت و گاز ایران آن هم در شرایطی که جمهوری اسلامی ایران تحت تأثیر تحریمهای ظالمانه آمریکا قرار گرفته است، ندارد.
هجمه علیه وزارت نفت
احسان حسینی فعال دانشجویی دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرگزاری فارس درباره گفت: به اعتقاد ما تفکرات زنگنه در وزارت نفت به نفع منافع ملی نیست به این دلیل که وی عملکرد مناسبی در وزارت نفت نداشته است.
وی افزود: گویا نیروهای وزارت نفت منتظرند ترامپ عوض شود و بعد باب مذاکره با کشورهای غربی را ادامه دهند تا از این طریق مشکلات تحریمهای نفتی را حل کند. این عملکرد که ما میبینیم قابل قبول نیست. وزارت نفت است برای فروش نفت باید بازاریابی کند ولی هر موقع ما این حرف را زده ایم آقای زنگنه با آوردن نامهای مانند بابک زنجانی، سعی کرده موضوع را منحرف کند، متأسفانه آقای زنگنه از بابک زنجانی یک هیولا ساخته که با آن همه را بترساند.
احمد علیرضابیگی نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرگزاری فارس اظهار داشت: امروز مطالبات مردم و انتظارشان از دولت آن است که بتواند وضعیت بحرانی و سخت کشور که بخش عمده آن ناشی از سو مدیریت وزیر نفت است را به درستی مدیریت کند.
عضو کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس گفت: در نامه هشدارآمیزی که به سران سه قوا با امضای ۷۲ نماینده مجلس مبنی بر اینکه باید رأس وزارت نفت تغییر کند نوشته بودیم و گویا بنا بوده که تا جمهوری اسلامی ایران را در برابر تحریمهای آمریکا به زانو درآوردند و در شرایطی که کشور نیازمند منابع مالی است و زیر نفت بر مبنای سو تدبیرهایی که داشته است نتوانسته آینده پیش رو را پیشبینی کند و شرایط امروز را مدیریت کند.
نفوذی در وزارت نفت
به گزارش تارنمای مشرق نیوز، یک فعال فضای مجازی در صفحه شخصی خود در توئیتر در مورد شایعه نفوذی در وزارت نفت نوشت: امروز وزارت نفت موضوع پرستوی از انگلیس آمده که با چندین نفر از مدیران ارشد وزارت نفت ارتباط داشت را تکذیب کرد! یا آقای زنگنه نمیدانست که امروز غافلگیر خواهد شد یا میدانست و دستور تکذیب داد که … خانم ال… ا کیست؟
احتمال عوض شدن وزیر نفت
به گزارش صراط نیوز، ابوالفضل ابوترابی نماینده مردم نجفآباد در مجلس شورای اسلامی با ادعای درگیری لفظی حسن روحانی و زنگنه در حاشیه جلسه هیأت دولت در یکشنبه هفته جاری گفت: در این نشست روحانی به دلیل ضعف عملکرد زنگنه به وی انتقاد کرده و از اینکه وزارت نفت در شرایط فعلی در زمینه صادرات نفت و گاز تدبیر لازم را ندارد انتقاد شدیدی مطرح کرده است.
وی مدعی شد: شنیدهام که جایگزین آقای زنگنه انتخاب شده و وی فردی موفق در هیأت دولت محسوب میشود. ضمن اینکه جایگزین وزیر نفت فعلی با توجه به عملکرد مثبتاش مورد حمایت هم است.
این عضو کمیسیون امور داخلی و شوراهای مجلس همچنین ادعا کرد: جایگزین وزیر فعلی نفت انسانی تحولگرا و فردی بسیار موفق در هیأت وزیران است و پیشاپیش به رئیسجمهور به دلیل انتصاب عالی او در جایگزینی وزیر فعلی نفت تبریک میگویم.
وی افزود: وضعیت وقتی جالبتر میشود که نمایندگان در ۷ ماه پیش در قالب نامه نامهای هشدار آمیز به سران قوا با ۷۲ امضا نوشتند و گفتند زنگنه اهتمام لازم را در امر نفت و گاز ایران آن هم در شرایطی که جمهوری اسلامی ایران تحت تأثیر تحریمهای ظالمانه آمریکا قرار گرفته است ندارد و نمیتواند تحریم را دور بزند زیرا به تبادلات رسمی معتقد بوده و اصولاً گرایش به غرب مشکل اصلی او است.
نظر شما