هادی قاسمی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از این مبلغ، ۴۱۰ میلیارد ریال از محل اعتبارهای صندوق توسعه ملی به استان اختصاص یافته و ۳۰۰ میلیارد ریال نیز از اعتبارات داخلی استان تخصیص پیدا میکند.
وی با اشاره به ۲ برابر شدن اعتبارات صندوق توسعه ملی برای طرحهای آبخیزداری در مقایسه با سال قبل افزود: امسال ۳۵ حوزه آبریز در ۱۷ شهرستان برای اجرای طرحهای آبخیزداری در استان در نظر گرفته شده است.
وی بیان کرد: سال گذشته سهم آذربایجان غربی از اعتبار صندوق توسعه ملی ۲۱۰ میلیارد ریال بود که در ۲۰ حوزه آبخیز و در ۱۵ شهرستان استان اجرا شد.
معاون آبخیزداری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی افزود: عملیات آبخیزداری شامل اقدامات بیولوژیکی، مدیریتی، مکانیکی و بیومکانیکی است که در ۱۳۲ هزار هکتار از عرصههای ملی آذربایجان غربی طی سال گذشته و سه ماه نخست سال جاری اجرا شد.
قاسمی گفت: با اجرای هر هکتار عملیات آبخیزداری ۵۳۰ مترمربع آب در سفره های زیرزمینی ذخیره و از فرسایش ۹ تُن خاک و ۶ تُن رسوب گذاری جلوگیری میشود.
به گزارش ایرنا آذربایجان غربی ۲ هزار و ۷۵۰ هزار هکتار منابع طبیعی دارد که از این میزان ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار هکتار عرصه مرتعی است.
آبخیزداری به علم و هنر برنامه ریزی مستمر و اجرای اقدام لازم جهت مدیریت منابع حوزههای آبخیز اعم از طبیعی، کشاورزی، اقتصادی و انسانی بدون ایجاد اثرات منفی در منابع آب و خاک گفته می شود و می تواند به صورت مکانیکی یا بیولوژیکی باشد.
صاحب نظران این بخش تاکید دارند که با اجرای هر هکتار آبخیزداری می توان ۵۰۰ مترمکعب آب جدید تولید کرد؛ ضمن آنکه اجرای هر هکتار عملیات آبخیزداری از ۶.۵ تن فرسایش خاکی و رسوب جلوگیری میکند.
آذربایجان غربی از جمله استان های نیازمند آبخیزداری به شمار می رود زیرا این استان از یک سو منابع آبی لازم جهت ذخیره سازی و مصرف در بخش کشاورزی را دارا بوده و از سوی دیگر این بخش سهم قابل توجهی از اقتصاد منطقه را به خود اختصاص داده است.
۳۰۲۰/۶۱۸۵/۲۰۹۳
نظر شما