علی مکرمی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تکاب به یک مرکز متمرکز فرهنگی و گردشگری برای بازدید علاقه مندان و گردشگران و معرفی پیشینه تاریخ و تمدن کهن این شهرستان نیاز دارد و از این رو قلعه اربابی افشار با توجه به موقعیت جغرافیایی مناسب و قرار گرفتن در مرکز شهر بهترین فضا برای اجرای این طرح است.
وی اظهار داشت: قدمت و اهمیت بناهای تاریخی شهر و توانمندهای اهالی این شهرستان در زمینه فرش، صنایع دستی، هنر خوشنویسی و پتانسیل های میراث فرهنگی نیازمند شناسایی و معرفی بیشتر است و در این راستا باید بناهای تاریخی شهر مورد بازدید گردشگران قرار گیرد.
وی ادامه داد: کاربری بناهای تاریخی شهر تکاب باید به سمت ایجاد فضاهای گردشگری و جذب توریسم و توسعه خدمات متنوع فرهنگی و هنری سوق یابد؛ از این رو باید ادارات و دستگاه های اجرایی شهرستان در این زمینه هماهنگ تر و فعال تر عمل کنند.
مکرمی بیان کرد: باید از ظرفیت بناهای تاریخی این شهر در راستای توسعه گردشگری و افزایش ارایه خدمات و امکانات برای گردشگران استفاده کرد.
وی گفت: ایجاد و بسترسازی فضاهای جدید با استفاده از اماکن و بناهای تاریخی به منظور جذب و افزایش گردشگر و معرفی جاذبه های تاریخی تکاب ضروری است.
عمارت تاریخی قلعه اربابی افشار با ۱۶۰ سال قدمت در سال ۱۲۴۰ هجری شمسی در زمان ناصرالدین شاه قاجار توسط سردار حسینعلی خان افشار، ارباب منطقه تکاب احداث شده و در سال ۱۳۹۲ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
تکاب از شهرهای تاریخی آذربایجان غربی است که بیش از ۱۷۰ اثر ثبت ملی و یک اثر ثبت جهانی به نام مجموعه تخت سلیمان را در خود جای داده است؛ هفت باب قلعه و خانه اربابی از دوره های مختلف در این شهرستان وجود دارد.
۷۵۱۴/۶۱۸۵/۷۱۲۹
نظر شما