"جعفر سرقینی" روز پنجشنبه در پنجمین همایش ملی نقش معدن در توسعه در یزد افزود: توسعه در معدن چند ویژگی متفاوت با توسعه در سایر بخش ها دارد که یکی از آنها توسعه مناطق محروم همراه با توسعه معدن است.
وی گفت: توسعه معدن بر عکس بسیاری از بخش ها که توسعه رد آنها حتی منفی هم شده، پایدار است ضمن آنکه توسعه معدن، توسعه سایر صنایع را به همراه دارد.
معاون وزیر صمت خاطرنشان کرد: در حال حاضر سهم بخش معدن به تنهایی در تولید ناخالص داخلی ۱.۲ درصد و با مجموعه زنجیره صنایع معدنی ۶.۸ درصد ارزش ایجاد می کند که این میزان در صادرات تولیدات معدنی به ۲۲ درصد افزایش می یابد.
سرقینی با ارائه گزارشی از وضعیت روند رشد ارزش افزوده تولیدات معدنی از سال ۹۱ تاکنون اظهار داشت: در این هفت سال فقط در یک سال، رشد این بخش منفی بوده و در بقیه سالها مثبت بوده و حتی تا ۳۵ درصد هم رسیده در حالی که در بسیاری از بخش ها منفی بوده است.
وی با اشاره به نقش مهم وزارت صمت و شورای عالی معادن گفت: تمام تلاش این مجموعه ها حمایت از معدنکاران و سرمایه گذاران این بخش است و همواره در حفظ معادن و تعامل با تولیدکنندگان همت دارند.
این مسئول از بخشنامه جدید برای شناسنامه دار شدن صادرات سنگ آهن خبر داد و افزود: این خاک و سنگ از اموال این کشور است و اگر صادرات می شود باید ارز آن هم حتماً برگردد.
معاون وزیر صمت خاطرنشان کرد: وقتی میلیون ها دلار مواد معدنی و انرژی کشور خارج می شود باید ارز آن برگردد در حالی که بسیاری از صادرات کنندگان کشور در برگرداندن ارز صادرات در این شرایط بحرانی، رفوزه شده اند.
سرقینی همچنین با اشاره به دادن مهلت به معدنکاران برای دادن مهلت پرداخت حقوق دولتی گفت: تأمین مواد اولیه برای واحدهای فرآوری در اولویت وزرات صمت قرار دارد که در یزد هم دنبال می شود.
وی درباره وضعیت صنعت فولاد هم اظهار داشت: تولیدکنندگان این بخش می توانند برای ۱۰ سال آینده برنامه ریزی کنند و فقط باید کف ارزی را رعایت کنند چون این بخش سهم مردم است.
معاون وزیر صمت همچنین با ابراز خرسندی از تکمیل زنجیره فولاد در استان یزد ادامه داد: این امر برخی واحدهای فولادی را در نقاط مختلف کشور با مشکلاتی مواجه کرده است.
وی در پایان یکی از اصلی ترین دلایل موفقیت یزد در حوزه تولیدات معدنی را سختکوشی مردم این استان دانست و تصریح کرد: تداوم موفقیت ها نیازمند همکاری و همراهی همه بخش هاست.
در پنجمین همایش ملی نقش معدن در توسعه کشور با رویکرد مواد معدنی استراتژیک در یزد، رئیس سازمان زمین شناسی، رئیس سازمان نظام مهندسی معدن، تعدادی از اعضای شورای عالی معدن و نمایندگان استان یزد در مجلس شورای اسلامی حضور داشتند.
استان یزد دومین تولید کننده معدنی و یکی از سه استانی است که بالاترین میزان کشفهای معدنی کشور را به خود اختصاص داده و در حوزه اشتغال معدنی هم جزو استانهای برتر است.
حدود ۱۲ نفر به صورت مستقیم در معادن استان یزد اشتغال دارند و با وجود ۵۴۵ معدن پروانه بهره برداری، این استان رتبه دوم کشور را در ذخیره معدنی و رتبه نخست را در تنوع مواد معدنی به خود اختصاص داده است.
۱۹۶۸/ ۶۱۹۷
نظر شما