فرهاد دژ پسند روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان قم در گفتو گو با خبرنگاران افزود: به زودی جمعبندی نهایی از افزایش و جهش صادرات کشور از ابتدای سال جاری اعلام خواهد شد.
وی اضافه کرد: با بسته جدید ارزی دولت، صادرکنندگان نسبت به بازگشت ارز ترغیب خواهند شد، در بسته جدید ارزی دولت بخشی از ارز در بازار سنا عرضه می کند و بخش دیگر نیز بهصورت واردات در برابر صادرات برگردانده میشود.
وزیر امور اقتصاد و دارایی گفت: بر اساس قانون بودجه سال ۹۸، صادرات غیرنفتی در صورتی از مالیات معاف میشود که ارز حاصل از صادرات خود را به خزانه دولت بازگرداند.
وی افزود: با این سیاست بودجهای و همچنین مصوبات اخیر دولت، بازگشت ارز توسط صادرات کنندگان تسهیل شده است، بازگشت ارز در شرایط کنونی به اشکال مختلف انجام میگیرد که در رابطه صادرکنندگان کمک شایانی می توانند داشته باشند.
وی در بخش دیگری از سخنان بیان کرد: تولید برخی از واحدهای صنعتی منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان قم در سه ماه نخست سال جاری نسبت به سال گذشته رشد مطلوبی داشته است و از پیک تولید نیز عبور کرده است.
دژ پسند ادامه داد: به دلیل افزایش تولید، بسیاری از واحدهای صنعتی این منطقه در تلاش هستند تا شیفت کاری خود را تا ۳ شیفت افزایش دهند.
وزیر امور اقتصاد و دارایی اضافه کرد: برخی از واحدهای تولیدی منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در رابطه با گمرک مشکلاتی دارند که قابلپیگیری و حل شدن است.
وی ادامه داد: اقدامات مجموعه مدیریت استان در رابطه با منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان قابل قبول بوده و مسئولان این منطقه با توجه به ظرفیت بزرگی که در رابطه با تولید و صادرات وجود دارد میتوانند فاز سوم توسعهای آن را آغاز کنند.
دژ پسند بیان کرد: فعالیتهای منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان میتواند الگویی در تمام کشور باشد چه اینکه امروز نیز بسیاری از سیاستهای گمرکی در این منطقه بهصورت پایلوت کشوری در حال انجام است.
وی بیان کرد: در رابطه با مساله صادرات و سیاست بازگشت ارزی، مشکلات واحدهای صادرکننده قم مشکلات حادی نبوده و تمام آنها بدون هیچگونه نگرانی میتوانند نسبت به افزایش صادرات برنامهریزی کنند.
منطقه ویژه اقتصادی سلفچگان در ۵۰ کیلومتری قم در زمینی به مساحت ۲ هزار هکتار در سال ۱۳۷۶ به تصویب هیأت وزیران رسید.این منطقه به عنوان مهمترین و نزدیک ترین منطقه ویژه اقتصادی به مرکز سیاسی – اقتصادی کشور، واقع در مسیر جاده ابریشم، راه آهن سراسری و بزرگراههای اصلی شمال – جنوب و شرق – غرب ایران بوده و جهت برقراری ارتباط با اروپا، کشورهای آسیای میانه و خلیج فارس به منظور تولید، صادرات و ترانزیت کالا، موقعیتی ممتاز داشته و قادر است نقش تعیین کنندهای در اقتصاد کلان منطقه و کشور ایفا نماید.
بیش از ۱۲۰ واحد صنعتی و تجاری در این منطقه مشغول فعالیت میباشند که این رقم نمایان گر فعالیت ۸۷ درصد واحدهای دارای پروانه بهره برداری منطقه است.
سلفچگان یکی از بخشهای پنج گانه استان قم است که در فاصله ۴۰ کیلومتری شهر قم قرار دارد.
۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی کوچک، متوسط و بزرگ در قم وجود دارد که از این تعداد حدود ۹۰ درصد مربوط به صنایع کوچک و متوسط است؛ همچنین بیش از ۵۳ هزار تن در واحدهای صنعتی استان فعالیت میکنند.
قم دارای هفت شهرک صنعتی شکوهیه، الغدیر، چاپ و نشر، سلفچگان، محمودآباد، ثامنالائمه (ع) - قنوات - و فناوری اطلاعات و ارتباطات (I.C.T) و چهار ناحیه صنعتی خورآباد، دستجرد، سیرو و طغرود است.
۷۴۰۳/ ۶۱۳۳/
نظر شما