۶ تیر ۱۳۹۸، ۱۵:۳۷
کد خبرنگار: 2122
کد خبر: 83372633
T T
۰ نفر
روزنامه کویتی رویکرد کشور خود در قبال فلسطین را "موضع قرن" نامید

تهران – ایرنا – روزنامه کویتی "القبس" با اختصاص صفحه اول خود به رویکرد دولت کشورش درباره فلسطین و «معامله قرن» از دولتمردان کویتی تقدیر کرد و رویکرد آنان را "موضع قرن" نامید.

برپایه این گزارش که به تازگی در روزنامه القبس منتشر شده است، ملت کویت همواره در طول تاریخ موضع ثابت و قاطعی در مساله فلسطین داشته و همواره بر حقوق مشروع فلسطینی ها تاکید کرده اند.
از سوی دیگر نیز دولتمردان کویتی در این مسیر همراه ملت خود بوده و از قضیه محوری جهان اسلام دفاع کرده اند.
به نوشته القبس، روز دوشنبه (سوم تیرماه) یک روز پیش از آغاز نشست "منامه" در بحرین، نمایندگان مجلس امت کویت در جلسه ای به ریاست «مروزق الغانم» ریاست این مجلس، در بیانیه ای از دولت کشور خواستند تا نشست منامه را تحریم کند و هرنتیجه یا بیانیه ای که از آن صادر می شود را نپذیرد.
نمایندگان مجلس امت کویت در آن جلسه تاکید کردند که این نشست موجب تضییع حقوق فلسطینی ها، امت عربی و اسلامی می شود و کویت این امر را به هیچ وجه نمی پذیرد.
به نوشته این روزنامه، سیاست خارجی کویت همواره دارای اصول ثابتی بوده است که این امر در خصوص قضیه فلسطین هم صدق می کند و موضع «شیخ صباح الخالد» معاون نخست وزیر کویت در این باره بر مطلب فوق صحه می گذارد.
وی در واکنش به رد معامله قرن و تحریم نشست منامه از سوی فلسطینی ها گفت: کویت تنها چیزی را می پذیرد که مورد پذیرش فلسطین باشد.
بر این اساس، پس از اعلام موضع مجلس امت کویت، خود به خود مشارکت این کشور در نشست منامه منتفی شد.
به نوشته القبس، این موضع کویت از سوی فلسطینی ها با استقبال شدیدی مواجه شد و "صائب عریقات" دبیر کل کمیته اجرایی ساف (سازمان آزادیبخش فلسطین) رویکرد ملت و دولت کویت درباره فلسطین را موضعی تاریخی خواند و از آن قدردانی کرد.
طی روزهای سه شنبه و چهارشنبه (۴ و ۵ تیرماه) نشست منامه در بحرین با عنوان جعلی "صلح به خاطر شکوفایی اقتصادی" در قلب یک کشور عربی آغاز به کار کرد تا مقدمه ای برای اجرای معامله قرن باشد.
نمایندگانی از کشورهای عربی» «مغرب، اردن، مصر، امارات و عربستان سعودی» به علاوه میزبان در این نشست مشارکت داشتند و همه گروه های فلسطینی به اتفاق این نشست را تحریم کردند و در آن شرکت نکردند.
طرح معامله قرن شامل انضمام کامل قدس اشغالی به سرزمین های اشغالی (رژیم صهیونیستی)، انضمام شهرک‌های موجود در کرانه باختری به این رژیم، نابودی کامل حق بازگشت آوارگان فلسطینی به وطن خود و تعیین منطقه " ابودیس" به عنوان پایتخت کشور فلسطین است.
"جرد کوشنر" مشاور و داماد "دونالد ترامپ" رئیس جمهوری آمریکا دو روز پیش در سخنرانی خود در "نشست منامه" با این ادعای پوشالی که سرمایه گذاری پیش شرط پایان درگیری‌ها است، از توطئه اقتصادی ۵۰ میلیارد دلاری در قالب طرح "معامله قرن" پرده برداشت.
برگزاری این نشست با مخالفت بسیاری از گروه‌های فلسطینی، مردم کشورهای عربی و شخصیت‌های مختلف در جهان مواجه شده است، ولی برخی مقامات عربی با حضور در آن برخلاف افکار عمومی خود قدم برداشتند و همین امر موجب ایجاد شکاف بیشتر بین آنان شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha