۶ تیر ۱۳۹۸، ۲۰:۵۲
کد خبر: 83372830
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نرخ بیکاری جوانان خراسان رضوی ۲۱.۸ درصد است

۶ تیر ۱۳۹۸، ۲۰:۵۲
کد خبر: 83372830
نرخ بیکاری جوانان خراسان رضوی ۲۱.۸ درصد است

مشهد- ایرنا- مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: نرخ بیکاری جوانان این استان را ۲۱.۸ درصد اعلام کرد.

محمد سنجری روز پنجشنبه در نشست "کارآفرینان دیروز و استارت آپ های امروز" در مشهد افزود: ۱۶.۷ درصد مردان جوان و ۳۵ درصد زنان جوان در این استان بیکار هستند و نرخ بیکاری جوانان شهری در خراسان رضوی ۲۳.۵ درصد و در جوانان روستایی ۱۶.۴ درصد برآورد می شود.

وی اظهار داشت: از مجموع جمعیت استان خراسان رضوی، ۴۹.۶ درصد را بانوان و ۵۰.۴ درصد را مردان تشکیل می دهند و ۴۷ درصد شاغلان در بخش خدما، ۱۹ درصد در بخش کشاورزی و ۳۴ درصد در بخش صنعت فعالیت می کنند.

وی گفت: نرخ مشارکت استان در پایان سال گذشته ۴۳ درصد و نرخ بیکاری ۱۰.۷ درصد بود.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی افزود: وضعیت استان از نظر تشکل های بخش خصوصی اعم از کارگری و کارفرمایی و دیگر تشکلها مناسب است و در این زمینه با برخورداری از حدود هزار و ۲۰۰ تشکل رتبه دوم کشور را دارد.

وی تشکیل کانون جوانان کارآفرین را ایده جدید دانست و اظهار داشت: خراسان رضوی ظرفیت بسیار خوبی در زمینه توسعه دارد و جمعیت ۱۵ تا ۲۹ سال استان حدود ۵۰۰ هزار نفر است که ظرفیت ارزشمند در زمینه توسعه است.

وی عدم تناسب بین مدرک تحصیلی و نیاز بازار کار را یکی از دلایل بالا بودن نرخ بیکاری دانست و گفت: بیش از ۶۰ درصد جویندگان کار فاقد مهارت هستند و این نسبت در میان دانش آموختگان دانشگاهی بیشتر است.

سنجری نبود فرهنگ کار را یکی دیگر از دلایل بالا بودن نرخ بیکاری جوانان ذکر کرد و افزود: اینکه جوانان به کارآفرینی توجه کمتری دارند، مطلوب نیست.

وی ادامه داد: براساس بند اول سیاست های اقتصاد مقاومتی که مبتنی بر کارآفرینی است، دولت در همه برنامه هایش برای حمایت از اشتغال در زمینه مهارت آموزی و کارورزی اقداماتی را پیش بینی کرده است.

وی با بیان اینکه برای عبور از این بحران نیازمند تمرکز بر کارآفرینی هستیم اظهار داشت: توجه به استارت آپ ها به عنوان مشاغلی که می توانند در توسعه اشتغال ایفای نقش کنند، یاریگر شرایط کنونی خواهد بود اما در کنار آن افزایش اعتماد به نفس جوانان نیز حایز اهمیت است.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: ۲۴ مرکز مشاوره برای ارائه خدمات به جوانان و ورود به عرصه کارآفرینی در استان فعالیت دارند و در کنار آن، صدور مجوزهای لازم نیز به شتاب دهنده ها آغاز شده است.

وی افزود: دولت تسهیلات ارزان قیمت و به صورت قرض الحسنه در قالب مشاغل خانگی به کارآفرینان ارائه می کند.

نایب رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: مصرف گرایی و عدم توجه به ظرفیت های موجود موجب مشکلات تولیدی و اقتصادی شده است.

حسین محمودی خراسانی افزود: سهم نیم درصدی از صادرات جهان زیبنده ایران و جایگاه ما در این عرصه نیست و باید فضایی را فراهم کنیم تا حکایت از حرکت های نوآورانه ایران داشته باشد و در این زمینه نقش جوانان دو چندان است.

وی اظهار داشت: باید جستجو گر ایده های جدید تولید بود زیرا عدم سرمایه گذاری و نداشتن کار تولیدی، زمینه افزایش واردات و قاچاق کالا را فراهم می کند.

نایب رئیس اول اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: امروز شرایط کشور به گونه ای است که هیچ چاره ای برای ایجاد اشتغال جز فراهم کردن فضای آماده برای جوانان نداریم.

محمود سیادت افزود: اقتصادی کردن و تجاری سازی فعالیت های استارت آپ یکی از مشکلات کنونی در استان خراسان رضوی و این استان در این زمینه عقب است.

وی اظهار داشت: باید فضایی فراهم شود تا استارت آپ ها تجاری سازی شده و از این طریق بتوان سرمایه های سرگردان را به عنوان فرصت در نظر گرفت و شرایط اقتصادی را بهبود بخشید.

وی یکی دیگر از مشکلات امروز در فضای کار استارت آپ ها را آسان نبودن دسترسی جوانان به مراکز تسهیل کننده کار دانست و گفت: این مسیر باید به طور عملیاتی به جوانان آموزش داده شود.

رئیس انجمن جوانان کارآفرین اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی مشهد نیز در این نشست گفت: یکی از رسالت های این انجمن حمایت از استارت آپ ها و شتاب دهنده هاست.

احمد هرمززاده افزود: استارت آپ ها و شتاب دهنده ها در جامعه و بین عامه مردم کمتر مورد توجه و خطاب قرار می گیرند.

وی اظهار داشت: در حوزه کارآفرینی طی چند سال اخیر اقداماتی انجام شده و به همت تشکل های متعدد قوانین دست و پاگیر تا حدی تعدیل شده است اما کارآفرینی هنوز به جایگاه واقعی خود نرسیده است.

۷۴۸۹ / ‏‬ ۶۰۵۳

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha