۶ تیر ۱۳۹۸، ۲۲:۵۵
کد خبر: 83372971
T T
۱ نفر
استاد حوزه علمیه قم: قانون اساسی حاصل اندیشه های شهید آیت الله بهشتی است

تهران - ایرنا - استاد حوزه علمیه قم با اشاره به شخصیت برجسته آیت الله دکتر بهشتی گفت: ویژگی های ممتاز قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و مزیت های آن، حاصل اندیشه ها و افکار علمی و فقهی این شهید بزرگوار است.

حجت الاسلام والمسلمین «مسحمد سروش محلاتی» شامگاه پنجشنبه در آیین بزرگداشت شهید آیت‌الله بهشتی، افزود: ۳۸ سال از شهادت این فقیه بزرگوار و دیگر شهدای حادثه انفجار دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی می گذرد و در این مدت در فقدان این فقیه بزرگ جز حسرت چیز دیگری نداریم.

وی با بیان اینکه تمام افکار و اندیشه های شهید دکتر بهشتی در بیان حقیقت ها متجلی بود، گفت: دکتر بهشتی در بیان مسایل مختلف دینی و فقهی به واقعیت ها توجه زیادی داشت و همواره در بیان حقیقت ها و واقعیت ها شجاعت بود.

این استاد حوزه علمیه قم اظهار داشت: متاسفانه در این مدت نتوانسته ایم حق این متفکر بزرگ اسلامی را ادا کنیم در حالی که همه ما وظیفه داریم افکار و اندیشه های ایشان را به درستی بشناسیم.

محلاتی تاکید کرد: تاکنون شخصیت علمی دکتر بهشتی کمتر مورد توجه قرار گرفته است در حالی که برای شناخت شخصیت علمی و فکری این بزرگوار، باید آثار و برکات این متفکر بزرگ اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

وی با بیان اینکه کسانی که در مباحث علمی دکتر بهشتی شرکت می کردند شخصیت ایشان را به خوبی می شناسند، خاطرنشان کرد: ایشان یک فقیه برجسته در حوزه علمیه بود که همواره اندیشه‌های ایشان با بسیاری از فقها متفاوت بود و در حوزه های علمیه کمتر شخصیتی مثل دکتر بهشتی داشتیم.

محلاتی یادآور شد: فکر و اندیشه های آیت‌الله شهید دکتر بهشتی یک فکر مدرسه‌ای نبود، بلکه ایشان بر اساس واقعیت های عینی و اجرایی در مسائل مختلف دینی نظر می‌داد و بخشی از نظرات ایشان ناشی از نگاه متفاوت وی به مسائل دینی و اسلامی بود.

وی گفت: بدون شک آیت الله شهید بهشتی در تصویب اصل ۵ قانون اساسی (فصل ولایت فقیه) نقش بسیار ارزشمندی داشت و در واقع یکی از بزرگان دفاع از اصل ولایت فقیه در قانون اساسی بود.

محلاتی با بیان اینکه شهید بهشتی احکام اسلامی را به صورت منسجم و نظام وار مطرح می‌کردند، گفت: ایشان معتقد بود که فقیهی که در حکومت اسلامی نظر می دهد نباید مجتهد تو دلی باشد و باید پیشینه علمی آن شخص مشخص و فقاهت آن را نیز سایر استادان فقه تایید کرده باشند و این نشان می دهد که شهید بهشتی بسیار هوشمندانه فکر می کرد.

وی خاطرنشان کرد: استاد محقق داماد پدرگرامی آیت الله سید علی محقق داماد که دکتر بهشتی شاگرد ایشان بود، اعتقاد داشت دکتر بهشتی در افق علمی بسیار بالایی قرار دارد و حتی به عده ای توصیه کرده بود که مکاسب را در کلاس شهید بهشتی کسب علم کنند، زیرا از نظر فن و دانش، دکتر بهشتی را به عنوان یکی از شاگردان برتر و برجسته علمی قبول داشت.

در پایان این مراسم «سید علیرضا بهشتی» فرزند آیت الله شهید بهشتی یادآور شد: ۳۸ سال است که در مراسمی به این مناسبت یاد و خاطره این بزرگوار را گرامی می داریم تا مردم از گذشته خود آگاه باشند، زیرا ملتی که از گذشته خود مطلع نباشد، آینده روشنی نخواهد داشت.

به گزارش ایرنا، این مراسم شامگاه پنجشنبه با حضور مقام های لشکری و کشوری در کانون توحید تهران برگزار شد و خانواده آیت الله شهید بهشتی از تمام شرکت کنندگان دراین مراسم قدردانی کردند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha