به گزارش شینهوا، در این نشست سه جانبه که میان "شی جین پینگ" رییس جمهوری چین، "ولادیمیر پوتین" رییس جمهوری روسیه و "نارندرا مودی" نخست وزیر هند برگزار شد طرفین توافق کردند همچنان برای حفظ، بهره برداری و توسعه مکانیسم همکاریهای سه جانبه، حداکثر تلاش خود را بکار گیرند.
رهبران سه کشور در این نشست همچنین ضمن رد هرگونه یکجانبه گرایی تجاری بر حمایت از چندجانبه گرایی تاکید کردند آنها همچنین درباره اوضاع بین المللی و مسایل مهم و بزرگ بین المللی و منطقه ای و همکاری سه جانبه تبادل نظر کردند.
رییس جمهوری چین در این نشست در سخنانی با اشاره به افزایش حمایت گرایی و یک جانبه گرایی و تاثیرات منفی آن بر رشد اقتصاد جهانی و توسعه بازارهای نوظهور و کشورهای در حال توسعه گفت: چین، روسیه و هند باید به وظایف بین المللی خود عمل کرده و از منافع اصلی و درازمدت سه کشور و جامعه جهانی حفاظت کنند.
ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه نیز با اشاره به حفظ نقش سازمان ملل و نظم بین المللی بر اساس قوانین بین المللی با یک جانبه گرایی و حمایت گرایی مخالفت کرد.
نارندرا مودی نخست وزیر هند نیز با تاکید بر اینکه حفظ چند جانبه گرایی و قوانین بین المللی با منافع مشترک سه کشور هماهنگ است، افزود، سه طرف باید رایزنی و هماهنگی خود را در زمینه هایی چون مدیریت و اصلاحات جهانی، امنیت منطقه ای و مبارزه با ترورسیم تقویت بخشند.
چهاردهمین نشست سران جی ۲۰ از امروز جمعه در شهر اوزاکا ژاپن آغاز شد و تا فردا ادامه دارد. این نشستها از سال ۲۰۰۸ یعنی زمانی که این رهبران برای بحث در باره واکنش به بحران مالی جهانی یک جلسه اضطراری تشکیل دادند، تا کنون هر ساله برگزار شده است.
نمایندگان کشورهای گروه ۲۰ از این نشست دو روزه در اوزاکا برای بحث درباره تجارت، نوآوری فناورانه و تغییرات آب و هوایی و موضوعات دیگر استفاده خواهند کرد این نشست در حالی برگزار میشود که اصطکاک بین آمریکا و چین بر اقتصاد جهانی سایه افکنده است.
نشست سران گروه ۲۰ هر سال به منظور فرصتی برای دیپلماسی سطح بالا عمل میکند بسیاری از کشورها ترتیبی دادهاند تا رهبرانشان در حاشیه این نشست گفت و گوهایی رو در رویی داشته باشند.
گروه ۲۰ با حضور کشورهای قدرتمند اقتصادی، ۸۵ درصد اقتصاد جهان را در اختیار دارد این گروه شامل، آمریکا، اتحادیه اروپا، فرانسه، انگلیس، آلمان، ایتالیا، چین، ژاپن، روسیه، عربستان سعودی، اندونزی، استرالیا، ترکیه، برزیل، آرژانتین، کانادا، هند، کره جنوبی، آفریقای جنوبی و مکزیک است.
نظر شما