بلومبرگ آسیا روز یکشنبه گزارش داد: براساس آمارهای سال گذشته میلادی، ویتنام در روابط تجاری خود با آمریکا از مازاد تجاری ۳۹.۵ میلیارد دلاری برخوردار است.
وزیر امورخارجه ویتنام که کشورش در اجلاس جی ۲۰ شرکت کرده بود روز جمعه گذشته اعلام کرد که کشورش با افزایش واردات از آمریکا درصدد است تا تعادل در روابط تجاری با واشنگتن ایجاد کند.
وی افزود: علاوه براین دو کشور متعهد شدند که شرایط سرمایه گذاری برای تجار دو طرف در کشورهای یکدیگررا فراهم کنند.
ترامپ در گفت وگو با شبکه خبری فاکس بیزینس ویتنام را به اعمال تعرفههای سنگین مالیاتی کالاهایش تهدید کرده بود.
رئیس جمهوری آمریکا درحالیکه تعدادی از رهبران یا مقامهای ارشد کشورهای جنوب شرق آسیا" آسه آن" از جمله پرایوت چان اوچا نخست وزیر تایلند و وین سوان فوک نخست وزیر ویتنام و جوکو ویدودو رئیس جمهوری اندونزی در اجلاس جی ۲۰ شرکت کرده بودند، در توکیو از این کشورها به عنوان "بدترین سوء استفاده کنندگان روابط تجاری با واشنگتن" نام برده بود.
طبق این گزارش بانکوک پست، روابط تجاری ویتنام با آمریکا از مازاد تجاری ۲۰ میلیارد دلاری برخوردار بوده که این رقم در سال گذشته به ۳۹.۵ میلیارد دلار رسید که این رقم بالاترین سطح خود از سال ۱۹۹۰ تاکنون بوده است.
وزارت امورخارجه ویتنام روز جمعه گذشته با انتشار گزارشی اعلام کرد که " وین سوان فوک" نخست وزیر ویتنام در هفته گذشته در اجلاس جی ۲۰ شرکت کرده و با رئیس جمهوری آمریکا در توکیو دیدار و گفت وگو داشته و ترامپ از وی خواسته است که اقدامات بیشتری برای بهبود وضعیت مازاد تجاری دو جانبه انجام دهد.
پس از این دیدار اعلام شد که این کشور جنوب شرق آسیا قرار است با امضای قراردادی جدیدی در حوزه انرژی با آمریکا اقدام به خریدهای کلان گاز مایع از واشنگتن کند.
طبق گزارش وزارت خزانه داری آمریکا، صادرات این کشور به کشورهای دهگانه جنوب شرق آسیا شامل مالزی، اندونزی، برونئی، کامبوج، لائوس، ویتنام، میانمار، تایلند، سنگاپور و فیلیپین در سال ۲۰۱۸ میلادی با بیش از ۱۰ درصد افزایش نسبت به سال ماقبل، افزون بر ۸۶.۲ میلیارددلار بوده است.
براساس این گزارش واردات آمریکا از کشورهای آسه آن در سال ۲۰۱۸ میلادی بیش از ۱۸۵ میلیارد دلار برآورد شده که این رقم افزون بر ۹ درصد نسبت به سال ماقبل رشد داشته است.
ویتنام با رقم (۴۹.۲ میلیارد دلار)، مالزی (۳۹.۴ میلیارد دلار)، تایلند (۳۱.۹ میلیارد دلار)، سنگاپور (۲۷.۳ میلیارد دلار) و اندونزی (۲۰.۹ میلیارد دلار) پنج کشور جنوب شرق آسیا هستند که بالاترین واردات را درسال گذشته به آمریکا داشتهاند. اکثر این کشورهای جنوب شرق آسیا مازاد تجاری را به نام خود ثبت کردهاند.
سنگاپور با رقم (۳۳.۱ میلیارد دلار)، مالزی (۱۲.۹ میلیارد دلار)، تایلند (۱۲.۶ میلیارد دلار)، ویتنام (۹.۷ میلیارد دلار) و فیلیپین (۸.۷ میلیارد دلار) نیز ۵ کشور اصلی جنوب شرق آسیا برای مقاصد صادرات آمریکا در سال محسوب میشوند.
کسری تجاری آمریکا با کشورهای جنوب شرق آسیا در سال گذشته میلادی بیش از ۹۹ میلیون دلار بوده که این رقم از افزایش ۸.۴ درصدی نسبت به سال ۲۰۱۷ برخوردار بوده است.
ترامپ پیشتر نیز کشورهای جنوب شرق آسیا را تهدید کرده بود در صورتی که مازاد تجاری این روابط بهبود نیابد بر روی کالاهای وارداتی این کشورها تعرفههای سنگین اعمال خواهد کرد.e
نظر شما