دکتر کاووس دیندارلو روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: از مجموع جامعه هدف هرمزگان که بیش از ۷۰۰ هزار نفر جمعیت بالای ۳۰ سال است، حدود ۶۴ درصد تاکنون در طرح ملی کنترل فشار خون شرکت کردند.
وی خاطرنشان کرد: از مجموع افرادی که سنجش شده اند، حدود ۳۰ درصد مشکوک به فشار خون بالا هستند و باید تحت مراقبت قرار بگیرند.
دیندارلو بیان داشت: بیماری فشار خون تا حدود زیادی قابل پیشگیری است و در صورتی که شخص از بیماری خود مطلع باشد و بیماری خود را کنترل کند دچار عوارض خاصی نخواهد شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان تصریح کرد: در مرحله بعدی اجرای طرح ملی کنترل فشار خون درمان دارویی و یا غیر دارویی مبتلایان آغاز میشود.
وی با بیان اینکه ۸۰ درصد مرگ و میرها ناشی از بیمارهای غیرواگیر است، افزود: ۵۰ درصد افرادی که دیابت و ۴۰ درصد افرادی که فشارخون بالا دارند از بیماری خود خبر ندارند.
دیندارلو تحرک ناکافی، مصرف بی رویه قند و نمک، تغذیه ناسالم و استعمال دخانیات را از عمده ترین عوامل بیمارهای غیرواگیر در افراد عنوان کرد.
وی اظهار داشت: تغییر و اصلاح سبک زندگی، تغذیه سالم، حذف نمک و فست فود از رژیم غذایی در سلامت و کنترل بیماریهای غیر واگیر از جمله بیماری فشار خون بالا تأثیر بسزایی دارد.
طرح بسیج ملی کنترل فشار خون بالا با هدف شناسایی افراد و پیشگیری از عوارض فشار خون در افراد بالای ۳۰ سال، زنان باردار و بیماران کلیوی در سراسر کشور در ۲ بخش اطلاع رسانی و آموزش از ۲۷ اردیبهشت تا ۱۷ خرداد و تشخیص و درمان از ۱۷ خرداد تا ۱۵ تیر به اجرا در آمده است.
۷۱۹۸/۶۰۴۸
نظر شما