۱۰ تیر ۱۳۹۸، ۱۸:۰۵
کد خبر: 83376834
T T
۰ نفر
رشد ۴ درصدی بخش کشاورزی در دولت تدبیر  و امید محقق شد

تهران - ایرنا - رئیس هیات مدیره و مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: اکنون بخش کشاورزی با تولید ۱۲۵ میلیون تن محصول به ارزش ۳۰۰ هزار میلیارد تومان رشد چهاردرصدی بخش کشاورزی را در دولت تدبیر و امید منجر شده است.

«حسین شیرزاد» در مراسم افتتاح دبیرخانه شورای عالی نظارت بر اصناف کشاورزی کشور در محل این سازمان افزود: بررسی ها نشان می دهد در حوزه نهادینه سازی بخش کشاورزی با یک عقب ماندگی تاریخی روبرو بودیم که انتظار می رود آن را جبران کنیم، زیرا اعتقاد داریم وسعه کشاورزی از روستایی جدا نیست و هرگونه تلاشی در تقویت زیرساخت‌های حقوقی، قانونی بخش کشاورزی می‌تواند به پایداری زنجیره‌های تولید کمک کند و همه ذینفعان بخش کشاورزی را حول یک سیاست منسجم و واحد گرد هم بیاورد، وظیفه وزارت جهاد (تعاون روستایی) این است که کمک‌های لازم را انجام تا امکان برخورداری اعضای نظام صنفی کشاورزی از انواع معافیت‌ها حاصل شود.

وی اظهارداشت: افتتاح دبیرخانه شورای عالی نظارت بر اصناف کشاورزی کشور بر استقرار و برقراری نظام های اصناف تشکل‌ها و اتحادیه‌های بخش کشاورزی سطح ملی و استانی کنترل دارد و کل نظام‌های صنفی بخش کشاورزی را در بر می‌گیرد.

به گفته شیرزاد، نظام صنفی بخش کشاورزی به نوعی عنصر هویت بخشی و استقلال تشکل‌ها و اتحادیه‌های بخش کشاورزی است و اکنون ۳۵۰ شغل در بخش کشاورزی کدگذاری شده که مبنای آن بر اساس استانداردهای بین المللی است و این شغل‌ها فرایند هویت سپاری را دارند که در این خصوص نظام صنفی بخش کشاورزی، تشکل مستقلی است که با به عضویت در اوردن بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزارنفر از بهره برداران بخش کشاورزی و تولید کنندگان حوزه‌های متکثر و متنوع بخش کشاورزی، هویت مستقلی دارند.

وی گفت: اکنون ۴۱۳ نظام صنفی در سطح شهرستان‌ها، ۳۲ نظام استانی صنفی، و پوشش حمایتی نظام صنفی مرکزی کشور که یک نهادسازی جدید است، شکل گرفته و باکمک اصلاحیه‌هایی که در زمان حاضر توسط سازمان مرکزی تعاون روستایی درحال پیگیری است برخورداری اعضای نظام صنفی ازانواع حقوق و امتیازاتی که در بخش کشاورزی و تولید برایشان دارد، بهره مند خواهند شد.

این مقام مسئول، مزایای نهاد جدید مزبور را معافیت‌های مالیاتی، تعرفه‌های حامل‌های انرژی، گسترش پوشش بیمه معافیت‌های کارفرمایی در حوزه‌های تأمین اجتماعی روستاییان و فعالیت‌های بخش کشاورزی، عضویت نمایندگان نظام صنفی در سطوح استانی، شهرستانی و ملی و تأثیرگذاری در زنجیره‌های بخش کشاورزی برای ایجاد خدمات بیشتر را از هدف‌های نظام صنفی کشاورزی برشمرد.

وی گفت: یکسال گذشته تشکیل اتحادیه گلخانه سازی، فدراسیون صنایع غذایی ایران، شورای عالی تشکل‌های کشاورزی، شرکت‌های سهامی زراعی در کشور، شرکت‌های بین المللی برای تولید بذر، اولین فدراسیون تخصصی بذر کشور، تقویت خرید و فروش بورس انجام شده که تاثیر بسزایی در ارتقای بخش کشاورزی دارد.

۶۰ تن زعفران سال گذشته در بورس کالا عرضه شد

شیرزاد درباره وضعیت عرضه زعفران در بورس کالا گفت: برای نخستین بار سال گذشته حدود ۶۰ تن زعفران در بورس کالای کشاورزی عرضه شد که این رکورد جدیدی در محصولات کشاورزی بوده تا جایی که موجب مدرن سازی بازار زعفران شد تا علاوه بر تجار، تولید کنندگان از منافع مالی آن بهره مند شدند.

وی با بیان اینکه پیش از این بخش کشاورزی جذابیت‌های لازم را برای فعالین بازار سرمایه نداشت، تصریح کرد: با این اقدام برای نخستین بار فعالین بازار پول و سرمایه وارد بازار زعفران شدند، همان چیزی که بخش کشاورزی همیشه از غفلت و کمبود منابع سرمایه‌ای آن رنج می‌برد.

به گفته مدیرعامل سازمان تعاون روستایی مرکزی، سازمان بورس کالا با آموزش‌هایی در زمینه خرید و فروش و قراردادهای آتی توانست از نوسان های شدید در بازار زعفران در یکسال گذشته جلوگیری کند.

وی اظهارداشت: امسال سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران دخالتی در عرضه زعفران در بورس کالا ندارد، اما کمک می‌کند تا اتحادیه‌ها و تشکل‌ها به خصوص تشکل‌های تعاونی‌های تولید روستایی بتوانند در خریدهای توافقی زعفران مشارکت داشته باشند تا بازار این محصول متعادل شود.

وی اضافه کرد: اکنون به منظور شفاف سازی معاملات به جز محصول زعفران، خرمای استعمران و جو وارد بورس کالا شده است.

خروج نام سازمان تعاون روستایی از فهرست خصوصی سازی

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران از خروج نام این سازمان از فهرست شرکت‌های خصوصی سازی خبرداد و گفت: این امر یک اتفاق مهم برای تولید کنندگان و صنف بخش کشاورزی است که با تمام توان به فعالیت تولیدی خود ادامه بدهند.

به گفته وی، اکنون بیش از ۴.۵ میلیون نفر بهره بردار در بخش کشاورزی و نزدیک ۶ میلیون نفر در صنف و صنعت بخش کشاورزی فعالیت دارند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha