نزدیک به دو هزار نفر از سیاستمداران و مسئولان رده بالای کشورهای مختلف جهان، محققان، صاحب منصبان امور تجاری و اقتصادی و نمایندگان رسانه های بیش از ۹۰ کشور جهان در این اجلاس بزرگ اقتصادی حضور داشتند از ایران هم «محمد جواد آذری جهرمی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات جمهوری اسلامی ایران حضور داشت.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفت و گو با ایرنا با اشاره به دلایل حضورش در اجلاس تابستانه مجمع جهانی اقتصاد در پکن گفت: مطرح کردن دستاورد جوانان ایرانی در مجامع جهانی، یکی از دلایل اصلی شرکت در این نشست بود.
او گفت در اجلاس تابستانه مجمع جهانی اقتصاد در دالیان چین، در یک نشست علمی حضور پیدا کردم و با اشاره به رشد چشمگیر شرکتهای استارتآپ در ایران و نیز زیرساختهای ارتباطات و فناوری اطلاعات، به سوالات حضار نیز پاسخ دادم.
موفقیت در عصر نوین جهانی شدن موضوع و دستور کار اصلی اجلاس بود این بار همایش با موضوعات مختلفی از جمله جنگ های تجاری، اختلافات اقتصادی، یکجانبه گرایی و جهانی شدن و راهکارهایی برای برون رفت از مشکلات و چالش های تجاری کشورها برگزار شد.
بیش از ۷۰ درصد از شرکت کنندگان در اجلاس امسال که سیزدهمین دوره آن محسوب می شود، از کشورهای دیگر آمده بودند و این نشان دهنده اقبال عمومی از این نشست بزرگ تابستانی اقتصادی است و در عین حال برای چین یک موفقیت محسوب می شود که توانسته است کشورها را حول محور جهانی شدن گرد هم جمع کند.
کشورهای مختلف از جمله سرمایه گذاران درباره راه های برون رفت از مشکلات موجود، گریز از تنش های فزاینده اقتصادی، مقابله با یکجانبه گرایی و مساعدت به چند جانبه گرایی و مناقشات تجاری میان کشورها با یکدیگر بحث و تبادل نظر کردند.
دورنمای اقتصادی چین، سیاست جدید چین درباره شرکت های خارجی، تغییر زمینه های سرمایه گذاری چین همچنان موضوعات داغ بحث در این دور مجمع داوس یود چین در این نشست از گسترش درهای باز و پایبندی بر اصلاحات خبر داد که با واکنش مثبت همه طرفها مواجه شد اکثر مهمانان حاضر به نیروی محرکۀ چین برای رشد اقتصاد جهانی و طرحهای چین برای حل مسایل بین المللی اذعان و نسبت به آنها امید و انتظارات فراوانی ابراز کردند.
در حاشیه این نشست بیش از ۲۰۰ سمینار و نشست و گردهمایی های کوچکتر در حاشیه این اجلاس سالانه برگزار شد و دهها گزارش و بیانیه پیرو این نشست ها منتشر شد نشست سالانه تابستانی داووس چین از سال ۲۰۰۷ میلادی در شهرهای تیان جین و دالیان برگزار شده است.
«نینگ گائو نینگ» از گروه اتاق های اقتصادی چین می گوید که وضعیت در جهان اقتصاد نگران کننده است دسته بندی های اقتصادی و حمایت گرایی های تجاری یکجانبه مانند خوره به جان اقتصاد و تجارت بین المللی افتاده است.
او می افزاید که در این شرایط که شرکت ها و دست اندرکاران تجارت بین المللی به چین آمده اند لازم است شرکت ها و موسسات چینی نیز چالش ها را با آنها در میان بگذارند دنیا به راهکارهای جدیدی برای برون رفت از تنش های اقتصادی نیاز دارد.
«جو مین» رییس بخش تحقیقات ملی چین گفت که در این نشست اصلی و سمینارهای حاشیه درباره مسایل مختلف از جمله زنجیره های تولیدات صنعتی و هوش مصنوعی و فناوری های پیشرفته نیز مباحثی مطرح شد.
به رغم وجود چالش های تجاری فراوان، برگزاری این همایش و حضور شمار گسترده ای از سیاستمداران و مسئولان امور اقتصادی کشورهای مختلف در چین نوید بخش و امید دهنده برای حل و فصل اختلافات است و اینکه بتوان فرایند جهانی شدن را با مشارکت کشورها به پیش برد و در خدمت بشریت بود.
برگزاری اجلاس پس از اینکه چین و آمریکا توانستند به توافقی برای ازسرگیری مذاکرات تجاری در آینده نزدیک دست یابند، باعث اهمیت مضاعف آن شده است و یکی از بزرگترین هیات های شرکت کننده در این نشست از کشور آمریکا بود.
نظر شما