حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی قریشی روز سه شنبه در نخستین جلسه ستاد صیانت از حریم امنیت عمومی، حقوق شهروندی و عفاف و حجاب آذربایجان غربی افزود: مسئله حجاب از ضروریات دین اسلام است و دستیابی به سعادت با تبعیت از واجبات الهی میسر میشود.
وی با اشاره به لزوم ترویج مسئله حجاب و عفاف در جامعه ادامه داد: کارمندان دستگاههای اداری نیز به عنوان کارگزاران نظام در ابتدا باید رعایت عفت و حجاب را از خود شروع کرده و به آن عمل کنند.
وی اظهار داشت: احترام به مراجعه کننده یکی از مسائل اساسی است که باید مورد توجه قرار گیرد و نه اینکه فرد برای حل شدن مشکلش دنبال رابط و آشنا باشد.
وی تاکید کرد: اگر انسان کار مومن را حل کند از ۹۰ سال عبادت بالاتر است و در این صورت مسئله حقوق شهروندی وجهه مطلوبی به خود میگیرد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان غربی و امام جمعه ارومیه گفت: رعایت قوانین در دستگاههای اجرایی مورد توجه قرار گیرد و اگر نمیتوانیم خودمان را با این شرایط وفق دهیم باید مسؤولیت قبول نکنیم.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی نیز در این جلسه گفت: حجاب یکی از ارزشهای نهادینه شده در جامعه ماست و شخصیت و جایگاه واقعی انسان را بالا میبرد.
علی مصطفوی ادامه داد: رعایت حجاب با بروز آسیب های اجتماعی رابطه دارد و هر میزان حجاب در جامعه رعیت شود مسئله آسیبهای اجتماعی آن جامعه نیز کاهش مییابد.
وی با اشاره به مسئله حقوق شهروندی نیز، بیان کرد: استقلال و آزادی یکی از برکات انقلاب اسلامی بوده و قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تمام حقوق آحاد مردم را در جای خود قرار داده است.
وی با اشاره به اینکه منشور حقوق شهروندی با توجه دولت در ۱۲۰ ماده تهیه شده است، اظهار داشت: این منشور در ۹ آذر ۱۳۹۵ رونمایی شده است.
وی اضافه کرد: توجه به حق حیات، مشارکت، کرامت انسانی، آزادی و حق بیان، حق دسترسی به اطلاعات، حق حریم خصوصی، دسترسی به فضای مجازی، تشکیل احزاب، حق تابعیت، اقتصاد رقابتی، اشتغل و صلح و امنیت از مسائل و مادههایی هستند که در منشور حقوق شهروندی به آنها تاکید شده است.
وی تاکید کرد: اجرای منشور حقوق شهروندی نیازمند همت همه جانبه دستگاههای اجرایی و مردم است تا زمینه توسعه آن در جامعه فراهم شود.
در ادامه این جلسه سازمانهای مختلف از جمله صدا و سیما مرکز آذربایجان غربی، پارک علم و فناوری استان، آب و فاضلاب شهری استان و شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان غربی به عنوان دستگاههای برتر در حوزه فعالان ستاد امر به معروف و نهی از منکر با اهدای لوحی تجلیل شد.
دکتر روحانی رئیس جمهوری، دوشنبه ۲۹ آذر ماه ۱۳۹۵ منشور حقوق شهروندی متشکل از ۲۳ سرفصل و ۱۲۰ ماده به همراه ساز و کار اجرا و نظارت بر حسن اجرای حقوق شهروندی و ارجاع قانونی مواد آن را رونمایی کرد.
در این منشور موضوعاتی همچون حق حیات، سلامت و کیفیت زندگی، حق محیط زیست سالم و توسعه پایدار، حق کرامت و برابری انسانی، حق آزادی و امنیت شهروندی، حق مشارکت در تعیین سرنوشت و حق اداره شایسته و حسن تدبیر، حق اشتغال و کار شایسته، حق دسترسی به اطلاعات، دسترسی به فضای مجازی، حق حریم خصوصی، حق تشکل، تجمع و راهپیمایی، حق تابعیت، اقامت و آزادی رفت و آمد، حق تشکیل و برخورداری از خانواده، حق برخورداری از دادخواهی عادلانه، حق اقتصاد شفاف و رقابتی، حق مسکن و حق مالکیت درج شده است.
حق آزادی اندیشه و بیان، حق صلح امنیت و اقتدار ملی، حق رفاه و تأمین اجتماعی، حق دسترسی و مشارکت فرهنگی، حق آموزش و پژوهش، از دیگر موارد منشور حقوق شهروندی است.
۹۹۱۸/۷۱۲۹
نظر شما