رضا یوسفی رضایی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: در این راستا در اواخر اسفند ماه آموزش های لازم همراه با تحویل نهال توت رایگان جهت غرس به زنان روستایی انجام شد و تخم های تفریخ شده از ۲۰ جعبه تخم نوغان در اختیار ۱۵ نفر از متقاضیان در اواخر اردیبهشت ماه قرار گرفت که در نهایت در نیمه خرداد ماه از این تخم ها پیله کرم ابریشم برداشت شد.
وی گفت: خرید تضمینی تولیدات نوغانداران در استان از دیگر اقدامات حمایتی از این صنعت است، و در سال جاری هر کیلو پیله کرم ابریشم تولیدی به قیمت ۷۵ هزار تومان از نوغانداران استان خریداری شد.
مدیر امور طیور سازمان جهاد کشاورزی استان ادامه داد: وجود توتستان های متنوع در آذربایجان غربی از جمله در شهرستان های ارومیه و خوی، زمینه را جهت توسعه و پرورش کرم ابریشم در این استان فراهم کرده است.
وی اضافه کرد: در سال جاری به دلیل کمبود تخصیص منابع اعتباری برای توسعه این صنعت در استان و عدم تامین برگ توت مورد نیاز کرم های ابریشم به میزان کافی توسط نوغانداران با کاهش میزان تولید نسبت به سال گذشته مواجه بودند.
یوسفی با بیان اینکه در صورت رعایت شرایط مطلوب نگهداری از هر جعبه حدود ۳۰ کیلوگرم پیله تر کرم ابریشم تولید می شود، اظهار داشت: صنعت نوغانداری شغلی جانبی برای کشاورزان بوده و امکان بکارگیری بخش غیرفعال جامعه روستایی از جمله کودکان و سالخوردگانی که توان انجام کارهای کشاورزی را ندارد را فراهم می نماید و طی مدت کوتاه ۳۵ روزه بازده مناسبی می تواند داشته باشد و دارای توجیه اقتصادی مناسبی نیز است.
صنعت نوغانداری از سال ۱۳۹۲ در استان دوباره احیا شده است و امسال برای هفتمین سال متوالی روستاییان شاهد شکوفایی این صنعت می باشند که گامی مهم در جهت تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و خوداتکایی در تولید محصولات کشاورزی است.
۷۱۲۵/۷۱۲۹
نظر شما