به گزارش ایرنا انوشیروان محسنی بندپی روز چهارشنبه در نشست کارگروه اجتماعی زنان و سلامت استان تهران افزود: چگونه میتوان در خصوص معتادان حاضر در کنار خیابان بیتفاوت نبود اما در مورد کودکانی که هیچ محلی برای اقامت و زندگی ندارد بیتفاوت بود؟
وی یادآور شد: طرح ساماندهی کودکان خیابانی با یک مبنای علمی و کارشناسی به تمامی دستگاهها ابلاغ شده است و از همین رو همه دستگاهها باید با جدیت در این حوزه ورود پیدا کنند و متوجه باشند که انجام این وظایف در حیطه کاری یک دستگاه مانند بهزیستی بهتنهایی نیست.
محسنی بندپی در ادامه با یادآوری نقش شهرداری در تعیین محل اقامت این کودکان تصریح کرد: شهرداری انگار دارد صدقه میدهد در حالی که قانون، شهرداری را مکلف به تعیین محل اقامت و نگهداری کودکان جمع آوری شده، کرده است.
استاندار تهران به ساماندهی یک هزار تا یک هزار و ۲۰۰ معتاد متجاهر در جنوب شهر تهران اشاره کرد و نتیجه آن را ایجاد آرامش و امنیت روانی در میان شهروندان این منطقه خواند.
وی تاکید کرد: ما موظف به جمعآوری افرادی که کار ندارند و منشأ آسیبهای اجتماعی هستند، هستیم.
محسنی بندپی خاطرنشان کرد: باید برای کودکان کار و خیابانی که اغلب آنان فاقد محل اقامت یا سرپرست مناسب هستند اقدام مناسب و جدی انجام دهیم.
استاندار تهران با بیان اینکه قانون تکلیف این کودکان را مشخص کرده گفت: تا دو بار جمع آوری کودکان موظف به تحویل آنان به خانواده هستیم اما اگر بیش از آن جمع آوری انجام شد باید طی ایجاد یک فرآیند، سرپرستی کودک سلب شود.
وی با بیان اینکه پنج برنامه توسعه اول کشور بر اساس نگاه اقتصادی تدوین شده بود، نگاه و رویکرد اصلی برنامه توسعه ششم را کاهش آسیبهای اجتماعی برشمرد.
محسنی بندپی ساماندهی کودکان کار و خیابانی را وظیفه سازمان بهزیستی اعلام و خاطرنشان کرد: این وظیفه فقط برعهده بهزیستی نیست و تمامی دستگاههای دارای مسئولیت باید در این حوزه فعال شوند.
وی تاکید کرد: باید نسبت به پذیرش، اجتماعپذیری و مهارتآموزی کودکان کار خیابانی و بدسرپرست جمع آوری شده اقدام کرد.
محسنی بندپی اضافه کرد: باید در تهران به نحوی برخورد کرد که به الگویی برای سایر استانها در خصوص ساماندهی کودکان کار و خیابانی تبدیل شود.
استاندار تهران به گزارش جمع آوری کودکان طی سه ماه گذشته اشاره کرد و گفت: ۸۰ درصد این کودکان اتباع هستند و ما باید این موضوع را به این گونهای دنبال کنیم که این کودکان در صورت داشتن سرپرست و والدین به آنها تحویل شوند یا به کشور خود بازگردند.
وی اعلام کرد: در صورتی که این کودکان سرپرستی نداشته باشند میتوان یا آنان را به کشورشان بازگرداند یا تحت پوشش سازمانهای حمایتی به عنوان کودک بی سرپرست قرار داد.
محسنی بندپی بیان کرد: در مورد کودکانی که شرایط نامناسب اقتصادی آنان را وادار به کار میکند نیز نهادهای حمایتی مانند کمیته امداد باید ورود کنند.
استاندار تهران تصریح کرد: عملکرد دستگاهها در این زمینه در ارزیابی آنان مؤثر است و مد نظر قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه سالهاست بیماریهای واگیر در ایران ریشه کن شده است, گفت: ورود کودکان اتباع و نظارت نداشتن بر زندگی آنان میتواند بار دیگر زمینه شیوع بیماریهای واگیر در کشور را فراهم کند از همین رو باید اقدامات پیشگیرانه برای حفظ سلامت مردم کشور مد نظر قرار گیرد.
تهرام/۳۰۰۱/۱۰۰۸
نظر شما