۱۲ تیر ۱۳۹۸، ۱۱:۵۵
کد خبر: 83379653
T T
۰ نفر
حقوق بشر آمریکایی خریدنی است

تهران - ایرنا - دبیر کل مجمع جهانی صلح با اشاره به سکوت آمریکا در قبال جنایت عربستان سعودی در یمن گفت: حقوق بشر آمریکایی خریدنی است.

داوود عامری روز چهارشنبه در نشست حقوق بشر آمریکایی؛ تروریسم و تحریم، افزود: آمریکایی‌ها در شرایطی خود را کلانتر دنیا می‌دانند و دیگر کشورها را به نقض حقوق بشر متهم می‌کنند که این کشور به خاطر بهره مندی از پول‌های نفتی عربستان، در قبال جنایات این کشور سکوت می‌کند.

دبیر کل مجمع جهانی صلح اسلامی گفت: آمریکایی ها حقوق بشر را خوب می دانند اما آنجا که با منافع آنها سازگار نباشد با آن مخالفت می کنند.

وی از رسانه ها خواست ابعاد جنایات ضد بشری آمریکا را برای افکار عمومی تبیین کنند و افزود: بر اساس آمارهای سازمان های بین المللی، شاخص های حقوق بشر در آمریکا در سطح بسیار پایینی قرار دارد و رنگین پوستان از بیشترین تبعیض نژادی رنج می برند.

عامری به گزارش ها درباره آزمایش سلاح های بیولوژیک روی مردم آفریقا، حمایت از گروه های تروریستی مثل منافقین را یادآور شد و گفت: آمریکایی ها در موضوع حقوق بشر استثناگرا هستند و هر جا لازم باشد خود و متحدانشان را از قوانین حقوق بشر مستثنی می کنند.

وی، بحران های یمن، سوریه و افغانستان را نیز ناشی از سیاست آمریکا برای ایجاد هرج و مرج در منطقه برای شکل دادن نظم مورد نظر این کشور ارزیابی کرد.

عامری، بیانیه حقوق بشر جهانی را نیز کامل ندانست و گفت: در بیانیه حقوق بشر، تنوع فرهنگی مورد توجه قرار نگرفته و بر اساس فرهنگ حاکم بر جوامع غربی نوشته شده است.

دبیر کل مجمع جهانی صلح اسلامی در پایان خواهان تجدید نظر جهانی در مفاد بیانیه حقوق بشر بر اساس اصول کرامت انسانی شد.

*تحریم از لحاظ نقض حقوق بشر کمتر از جنگ نیست
علیرضا شیخ عطار دیپلمات کهنه کار ایرانی نیز در این نشست گفت: تبعات فاجعه آمیز تحریم اصلاً کمتر از جنگ ناقض حقوق بشر نیست.

معاون بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی افزود: تلاش برای براندازی حکومت‌ها از طریق تحریم بدترین رویکرد در روابط بین الملل است که حق توسعه، حق مالکیت و حق حیات را که حقوق طبیعی بشر هستند را نقض می‌کند.

وی گفت: آمریکا قصد جنگ با ایران را ندارد و رویکرد آنها در قبال ایران تحریم است چرا که جنگ برای آمریکایی ها هزینه های مالی و انسانی و سیاسی دارد.

شیخ عطار گفت: بعد از جنگ جهانی دوم، قدرت ها تلاش کردند به جنگ مشروعیت دهند و به اسم دموکراسی جنگ را به ملت ها تحمیل کردند.

وی اضافه کرد: آمریکایی ها برای فشار بر ملت ها، علاوه بر جنگ، تحریم را هم تیوریزه کردند و به آن مشروعیت دادند.

معاون بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی گفت: قبلاً تحریم به صورت محاصره دریایی کشورها بود و در مراحل بعد به صورت ممنوع کردن خرید و فروش و ممنوعیت تراکنش های بانکی های درآمد.
شیخ عطار گفت: الان با آمدن سویفت و تقویت دلار، بانک به یک ابزار تحریمی کارآمد تبدیل شده است و آمریکا برای اولین بار تحریم های ثانویه را علیه ایران استفاده کرد و اعلام کرد هر بانکی با ایران معامله کند جریمه می شود.

وی افزود: یکی از غفلت های برجام نپرداختن کافی به موضوع تحریم های ثانویه بود.

معاون بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی گفت: تحریم های یکجانبه و ثانویه آمریکا بر خلاف قوانین بین المللی درباره آزادی تجارت بین کشورهاست.

وی ادامه داد: دارو، شیرخشک و..‌که نیازهای مردم عادی هستند توسط آمریکا تحریم شده و اینها نقض آشکار حقوق بشر است. نویسندگان و تحلیلگران لازم است تبعات حقوق بشری تحریم را برای افکار عمومی روشن کنند.

شیخ عطار به نقض حقوق اولیه بشر مثل حق توسعه، حق مالکیت و حق حیات اشاره کرد و این تحریم ها را جنایت علیه بشریت ارزیابی کرد.

*حقوق بشر آمریکایی مبتنی بر منافع است
محسن پاک آیین معاون موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی نیز گفت: حقوق بشر آمریکایی، جنگ، تحریم و شکنجه را اگر در خدمت منافع این کشور باشد مشروع می داند.

وی افزود: موازین ستیزی یکی از ابعاد حقوق بشر آمریکایی است حتی اگر خود آنها این موازین بین المللی را تعریف کرده باشند.

این دیپلمات اسبق گفت: به طور مثال وقتی در شورای حقوق بشر علیه اسراییل بیانیه صادر شد آمریکا از شورای حقوق بشر خارج شد در حالی که خود از موسسین آن بود.

وی افزود: از نظر آمریکا جنگ، شکنجه و تحریم مشروعیت دارند اگر در خدمت منافع آمریکا باشند.

پاک آیین گفت: ۲۲ کشور امروز تحت تاثیر تحریم های آمریکا هستند که هدف این تحریم ها تغییر نظام این کشورهاست.

وی افزود: آمریکایی ها به طور هدفمند جلوی اطلاع رسانی آزاد را می گیرند و این یکی از موارد نقض حقوق بشر و تروریسم رسانه ای توسط این کشور است.

پاک آیین، حمایت رسانه ای از داعش و اخراج فعالان رسانه ای جریان مقاومت از برخی پیام رسان ها مثل تویتر و فیسبوک را یکی از مصادیق تروریسم رسانه ای آمریکا دانست.

وی به وضعیت نگران کننده شیخ ابراهیم زکزاکی رهبر شیعیان نیجریه اشاره کرد و گفت: برخوردهای صورت گرفته با شیخ زکزاکی از مصداق های حقوق بشر آمریکایی است.

این دیپلمات سابق در بخش پایانی سخنان خود آینده را روشن ارزیابی کرد و افزود: یکجانبه گرایی در دنیای امروز در حال انزواست و تلاش های آمریکا محکوم به شکست است.

براساس این گزارش، نشست «حقوق بشر آمریکایی، تروریسم و تحریم» با تقدیر از نویسنده کتاب «ترور در آسمان» به کار خود پایان داد.

رضا جهان فر، نویسنده کتاب «ترور در آسمان» که موضوع حمله ناو آمریکایی به هواپیمای مسافربری ایرانی را در کتابش بررسی کرده امروز چهارشنبه در نشست «حقوق بشر آمریکایی، تروریسم و تحریم» تجلیل شد.

براساس این گزارش جمعی از نخبگان و فعالان فرهنگی و علمی ایرانی، امروز چهارشنبه در نشستی تخصصی گفتمان «حقوق بشر آمریکایی» و وجوه مختلف آن را بررسی کردند.

نشست تخصصی حقوق بشر آمریکایی؛ تروریسم و تحریم» با هدف بررسی و نقد مفهومی گفتمان حقوق بشر آمریکایی و آسیب شناسی این گفتمان در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با حضور داوود عامری دبیر کل مجمع جهانی صلح اسلامی، محسن پاک آیین عضو شورای راهبردی مجمع جهانی صلح اسلامی، علیرضا شیخ عطار معاون امور بین الملل دانشگاه آزاد اسلامی و علی اصغر جعفری رییس موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در حال برگزاری است.

حقوق بشر آمریکایی و جهان آینده، تروریسم و حقوق بشرآمریکایی، تحریم و حقوق بشر آمریکایی، مصادیق نقض حقوق بشر توسط آمریکا در جهان، سقوط هواپیمای مسافربری ایران و حقوق بشر آمریکایی از جمله مواردی بودند که در این نشست بررسی می‌شود.

این نشست تخصصی با همکاری مجمع جهانی صلح اسلامی، موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی برگزار شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha