بیژن زنگنه امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که آیا شما تذکری به صدا و سیما نداده اید؟ گفت: «بله صحبت کردم، ایشان گفتند کسانی دیگر قبل از ما این کار کرده اند؛ گفتیم تکثیر اشکال رفع اشکال نمی کند».
وی اضافه کرد: هیچکس نباید کار خلاف کند؛ بعضی رسانه های خارجی دشمن ما هستند و این کار را می کنند؛ حتی بازنشر آن کار خوبی نیست و کار خلافی است.
زنگنه افزود: اینهایی که اینها می گویند مثل رویترز و بقیه دروغ می گویند و رسانه های داخلی گول دروغ ها را نباید بخورند، باید حواسشان جمع باشد.
وزیر نفت اضافه کرد: در مورد صادرات نفت خواهش من این است که رسانهها آنچه را منتشر کنند که مورد تائید وزارت نفت است.
وی در پاسخ به اینکه هدف از حملههای اخیر به وزارت نفت تخریب شخص وزیر است، گفت: ما کوچکتر از این صحبتهاییم.
زنگنه با اشاره به دیدار خود با وزیر انرژی عربستان در حاشیه نشست اوپک، افزود: در جلسه ۷ ساعت با وزیر انرژی عربستان صحبت کردیم و نتیجه مذاکرات نیز همان شد که از جلسه اوپک به دست آمد.
وی ادامه داد: البته با یکدیگر احوالپرسی هم داریم که جزو وظایف ذاتی ماست.
وزیر نفت درباره سرنوشت نفتکش ایرانی در بندر جده نیز گفت: مقامات ایرانی از طریق شرکت ملی نفتکش دنبال این موضوع و بازگرداندن کشتی به ایران هستند زیرا علاوه بر هزینههای مالی، حضور نیروهای ما در آنجا و احتمال فاجعه زیست محیطی نیز مطرح است.
وی با بیان ایکه هیچ گزارش رسمی و تماس رسمی در مورد جاسوسی یک خانم در وزارت نفت و ارتباط وی با ۱۶ مدیر نفتی از هیچ مرجع رسمی گرفته نشده، تاکید کرد: همه مواردی که مطرح میشود شفاهی و غیر رسمی است. یکی دو سال پیش از یکی از همکاران در وزارت نفت اطلاعاتی به صورت غیررسمی توسط دستگاهی گرفته شده بود اما رسماً چیزی به وزارت نفت اعلام نشده است.
زنگنه ادامه داد: اگر مراجع قضایی در مناسبات رسمی از وزارت نفت بخواهند که اطلاعات را در اختیارشان قرار دهد حتماً اینکار انجام خواهد شد.
وزیر نفت با اشاره به اینکه مهمترین تاثیر مواضع ایران در نشست اخیر اوپک در منشور همکاری این سازمان با غیر اوپک نمایان شد، تاکید کرد: تغییرات مهمی از نظر مفهومی در این منشور اتفاق افتاد و به نظرم دیگر برای اوپک تصمیمی از بیرون گرفته نمیشود.
زنگنه گفت: مهمترین هدف ایران در نشست صد و هفتاد و ششم اوپک، حفاظت از موجودیت اوپک بود.
وی با اشاره به اینکه اوپک سازمانی است که تصمیمات خود را با اجماع میگیرد، ادامه داد: از همین رو تصمیمات نباید از بیرون به این سازمان ابلاغ شود بلکه اگر قرار است تصمیمی گرفته شود باید توسط خود اعضای اوپک باشد زیرا این فرآیند ۶۰ ساله در تاریخ اوپک است.
وزیر نفت افزود: با این حال اخیراً روالهایی خارج از اساسنامه اوپک انجام میشد که موجب نگرانی اعضای اوپک بود. با این حال اگرچه بعضی از اعضای اوپک مطالب خود را علنی نکردند اما این نگرانی وجود داشت، ایران این موارد را با صراحت بیان کرد که در اجلاس وزیران نیز تاثیرگذار بود.
زنگنه نقش وزرای عضو اوپک را فراتر از تصویب تصمیمات خارج از دایره اوپک دانست و افزود: تمام مقامات اوپک به دنبال حق مساوی هستند زیرا همانطور که مطرح شد اوپک با اجماع تصمیمگیری میکند و به نظرم این مهمترین دستاوردی بود که آن را دنبال میکردیم.
وی گفت: بحث دیگر ایران در این نشست، پاسخ به تحریمها و ادعاهای آمریکا درباره نفت ایران بود که از طریق مصاحبه با رسانههای آمریکایی مواضع خود را بیان کردیم.
نظر شما