۱۲ تیر ۱۳۹۸، ۲۰:۱۷
کد خبرنگار: 1250
کد خبر: 83380439
T T
۰ نفر
 توسعه کشت گلخانه ای منوط به منابع آب کافی است

تهران – ایرنا – معاون برنامه ریزی، اداری و مالی فرمانداری شهرستان دماوند با بیان اینکه توسعه کشت گلخانه ایی در منطقه منوط به داشتن منابع آبی کافی و لازم است، گفت: با توجه به محدودیت‌های موجود در این بخش، نیازمند تخصیص میزان آب کافی هستیم.

به گزارش ایرنا، فاطمه فرزام روز چهارشنبه در جلسه کارگروه کشت و تولید شهرستان که با حضور اعضای کارگروه در فرمانداری دماوند برگزار شد، اظهار داشت: یکی از موضوعات مهم در این کارگروه، تقویت و توسعه کشت گلخانه می باشد که شهرستان دماوند در سال جاری لازم است حدود ۱۰ هکتار را توسعه دهد که با توجه به محدودیت منابع آبی، نیازمند تمهیدات لازم است.

وی ادامه داد: امسال در راستای تحقق شعار سال، ایجاد اشتغال، حمایت از تولید کننده و تقویت بخش کشاورزی صنعتی، توسعه محصولات گلخانه در دستور کار قرار دارد که در سال ۹۷ حدود ۴.۳ دهم هکتار گلخانه جدید احداث شده که ۳.۳ هکتار صنعتی و یک هکتار سنتی بوده است.

این مقام مسئول با بیان اینکه در سال جدید نیز ۳.۶ دهم هکتار شناسایی شده و در مرحله صدور پروانه هست، خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط اقلیمی شهرستان دماوند، هر نوع کشت محصولات گلخانه ایی در دماوند جوابگو نبوده و تنها محصولات محدودی می تواند مفید باشد که شامل قارچ گلخانه ای و توت فرنگی است که می توان در منطقه توسعه داد.

معاون برنامه ریزی، اداری و مالی فرمانداری شهرستان دماوند با اشاره به مشکل کنونی در حوزه امور منابع آب و جهاد کشاورزی شهرستان، خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی معتقد است که کشت گلخانه جزو بخش صنعت ولی امور منابع آب اعلام می دارد که جزو صنایع وابسته به بخش کشاورزی است؛ از سوی دیگر با توجه به محدودیت منابع آبی در راستای برنامه ششم توسعه، توسعه کشاورزی در منطقه مقدور نیست.

فرزام با اشاره به طرح شهرک گلخانه ایی نیز گفت: شهرک گلخانه ای یک طرحی بوده که سال گذشته از سوی گروه برنامه ریزی فرمانداری ارائه شده و امروز در این نشست مطرح و مقرر گردید از سوی نهادهای مربوطه مورد بررسی قرار گیرد.

این مقام مسئول افزود: برخی اراضی واگذار شده در سطح شهرستان داری تخصیص آب است که هم اکنون فعالیتی صورت نمی گیرد که با شناسایی آن و خلع ید از طرف منابع طبیعی و جهاد کشاورزی، می توان به شهرک گلخانه ای اختصاص و توسعه داد.

وی ادامه داد: شهرک گلخانه ای با داشتن قابلیت تمرکز تمامی تولید کنندگان در یک مجموعه، قطعاً مشکلات آنان کمتر شده و قابل پیگیرتر است که البته تحقق این طرح منوط به تامین شرایط کافی است.

مصطفی عباسی، مدیر امور منابع آب دماوند نیز اظهار داشت: با توجه به اینکه ساعت کار چاه‌های کشاورزی مشخص بوده و نصب کنتور هوشمند الزامی است، به دنبال راهکار قانونی در جهت استفاده از آب در فصل غیر زراعی هستیم.

وی در خصوص اجرای طرح شهرک گلخانه ایی نیز گفت: این مهم نیز نیازمند اخذ مصوبه کمیته تخصیص و اختصاص منابع آبی جدید دارد که باید مورد بررسی قرار گیرد.

شهرستان ۳۵ واحد گلخانه فعال دارد

حسین اردلان، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دماوند نیز در این نشست اظهار داشت: سال گذشته توسعه کشت گلخانه‌ای در شهرستان دماوند ۴.۳ هکتار بوده است که بیش از ۵۲ میلیارد ریال تسهیلات بانکی جهت توسعه کشت های گلخانه ایی و قارچ در سال ۹۷ ارائه شد.

وی با بیان اینکه از سال گذشته، صدور مجوز گلخانه از صفر تا ۳۰۰ مترمربع در داخل محدوده خدماتی شهرها، شهرک های مسکونی و بافت روستاها ابلاغ شده است، ادامه داد: در سه ماهه نخست سال جاری نیز ۳.۶ هکتار متقاضی گلخانه در شهرستان شناسایی شده که این نهاد برای متقاضیانی که گلخانه‌شان در این محدوده‌ها قرار دارد، پروانه صادر می کند.

این مقام مسئول تصریح کرد: همچنین امسال تسهیلات از محل تبصره ۱۸ تسهیلات لازم با بهره ۹ درصد برای علاقمندان به فعالیت در این بخش اختصاص می یابد که این مهم یکی از سیاست های محوری جهاد کشاورزی برای گسترش واحد های گلخانه ایی است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دماوند تصریح کرد: امسال نظام گلخانه کشور اصلاح شده و از ۳۰۰ تا ۳۰۰۰ متر مربع هم به شرط داشتن توجیح فنی اقتصادی قابلیت طرح در کمیسیون صدور پروانه سازمان مهندسی کشاورزی را دارد.

اردلان گفت: شهرستان دارای ۳۵ واحد گلخانه فعال است که ۲ واحد توت فرنگی، ۵ واحد سبزی و صیفی جات و بیش از ۲۵ واحد گل و گیاه است.

تهرام/۷۲۴۶//‏۶۱۳۹

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha