۱۲ تیر ۱۳۹۸، ۱۹:۲۰
کد خبرنگار: 2203
کد خبر: 83380527
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۳۵۰۰ کشاورز خراسان جنوبی در سامانه سجاد ثبت نام کردند

بیرجند - ایرنا - معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: از ۲ ماه گذشته تاکنون اطلاعات سه هزار و ۵۰۰ کشاورز خسارت دیده استان در سامانه جامع امداد و بازسازی دولت (سجاد) ثبت شده و در مرحله بررسی برای پرداخت غرامت سیل قرار دارد.

هادی بیجاری روز چهارشنبه در نشست کارگروه بخش کشاورزی (قرارگاه بازسازی و نوسازی مناطق سیلزده استان) افزود: پیش بینی می‌شود ۱۵ هزار کشاورز و بهره برداری استان در این سامانه ثبت نام کنند.

وی گفت: بر اساس تصویب نامه هیأت وزیران به منظور جبران خسارت یاد شده مبلغ ۵۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی ارزان قیمت با سود و کارمزد چهار درصد در کشور پرداخت خواهد شد.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: این تسهیلات از طریق بانک‌های عامل با معرفی جهاد کشاورزی و استانداری ذیربط بین خسارت دیدگان با لحاظ پوشش بیمه‌ای واحدهای خسارت دیده و با ضمانت زنجیره‌ای پرداخت می‌شود.

وی تاکید کرد: بر اساس تصویب نامه هیأت وزیران بدهی، معوقات و چک برگشتی احتمالی خسارت دیدگان به بانک‌ها مانع از دریافت این تسهیلات نخواهد بود.

بیجاری بیان کرد: به ازای هر یک هکتار اراضی زراعی و باغی هر کدام ۵۰ میلیون ریال، هر واحد دامداری کوچک عشایری و روستایی ۱۰۰ میلیون ریال، دام سبک هر رأس پنج میلیون ریال و دام سنگین ۳۰ میلیون ریال تسهیلات جبران خسارت پرداخت می‌شود.

وی اضافه کرد: همچنین در حوزه آبزی پروری به ازای هر هکتار استخر ماهی گرم آبی ۵۰ میلیون ریال و سردابی تا ۵۰۰ میلیون ریال، ایستگاه پمپاژ آب تا ۵۰ میلیون ریال، در بخش طیور به ازای هر واحد مرغداری گوشتی ۲۰۰ میلیون ریال، مرغ مادر ۱۸ میلیارد ریال و جوجه کشی سه میلیارد ریال تسهیلات در نظر گرفته شده است.

وی عنوان کرد: بر اساس تبصره یک هیأت وزیران، برای آن دسته از اراضی زراعی و باغی و واحدهای تولیدی که بر اثر سیل با رانش زمین کاملاً شسته شده و یا به طور کامل نابوده شده‌اند پس از بررسی میدانی به پیشنهاد جهاد کشاورزی و تصویب قرارگاه بازسازی و نوسازی منتطق سیل زده تصمیم گیری می‌شود.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی یادآور شد: بر اساس سیل فروردین و اردیبهشت ماه گذشته ۸۲۵ هکتار اراضی دیم، هشت هزار و ۲۸۹ هکتار اراضی زراعی آبی و هفت هزار و ۶۸۴ هکتار اراضی باغی استان دچار خسارت شد.

وی افزود: همچنین در این مدت ۶۵۱ رأس دام سبک و سنگین، یکهزار و ۲۱۶ دامداری عشایری، روستایی و صنعتی، ۱۵ واحد مرغداری گوشتی، ۳۰ حلقه چاه، بیش از ۳۳۴ رشته قنات و ۲۸ دستگاه ماشین آلات و ادوات کشاورزی نیز دچار خسارت سیل شد.

بیجاری بیان کرد: مجموع خسارت وارده سیل به بخش کشاورزی استان ۵۲۰ میلیارد تومان برآورد شده است که ۹۵ میلیارد تومان تسهیلات جبران خسارت به استان ابلاغ شده است.

وی اظهار داشت: تسهیلات جبران خسارت سیل در اختیار بانک‌های عامل ملت، سپه، ملی، کشاورزی، توسعه تعاون، صادرات، تجارت و رفاه کارگران قرار می‌گیرد و بین کشاورزان توزیع خواهد شد.

معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی تاکید کرد: مبنای پرداخت تسهیلات بر اساس ثبت نام خسارت دیدگان در سامانه سجاد خواهد بود.

وی پیشنهاد داد: کمک‌های بلاعوض با رضایت خسارت دیدگان به عنوان سهم متقاضی در صندوق توسعه بخش کشاورزی شهرستان لحاظ و سهم دولت (۴۹ درصد) از اعتبارات تملکی استان تأمین شود.

بیجاری ادامه داد: کمک‌های بلاعوض با رضایت خسارت دیدگان برای اجرای پروژه‌های عام المنفعه مانند مرمت و بازسازی قنوات، خطوط انتقال آب و سایر هزینه شود.

وی یادآور شد: کمک‌های بلاعوض و تسهیلات به صورت شناور در استان باشد و در شهرستان با عنایت به تکمیل پرونده در سامانه سجاد از کمک‌های بلاعوض بهره مند شوند یا ۵۰ درصد توزیع شهرستانی و الباقی متمرکز در استان تا پس از بررسی روند جذب تعیین تکلیف شوند.

در این نشست فرمانداران شهرستان‌های خراسان جنوبی نیز از طریق ویدئو کنفرانس پیشنهادات، نظرات، مشکلات و دیدگاه‌های خود را در ارتباط با نحوه توزیع تسهیلات جبران خسارت به کشاورزان بیان کردند.

۷۵۵۷* ۶۰۵۴

برچسب‌ها

اخبار مرتبط