علیرضا رزم حسینی روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران به نشست اخیر استانداران خراسان رضوی، خراسان شمالی و خراسان جنوبی با رئیس جمهوری در تهران اشاره و بیان کرد: سیاستهای اقتصادی در خراسان رضوی با هدف توسعه اقتصادی استان از محورهای مهم دیدار با دکتر روحانی بود. در این نشست گزارش اقدامات مربوط به طرح مثلث توسعه اقتصادی به رئیس جمهوری ارائه شد.
وی پیش از حضور در سمت استاندار خراسان رضوی، در زمان تصدی استانداری کرمان طرحی موفق از توسعه را در قلعه گنج اجرا کرد که مورد توجه و تشویق رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار گرفت. وی با الگوگیری از تجربه موفق قلعه گنج 'طرح مثلث توسعه اقتصادی فرهنگی' را به عنوان برنامه عملیاتی خود در چارچوب تلاش برای تحقق اقتصاد مقاومتی در خراسان رضوی اعلام و در همین راستا با تقسیم استان به ۱۲ منطقه (بر مبنای شمار حوزه های انتخاباتی) اجرای آن را پیگیری کرده است.
استاندار خراسان رضوی تاکنون در روند اجرای طرح مثلت توسعه اقتصادی فرهنگی شامل سه ضلع 'کارگزاران حکومتی، سرمایه گذران و کارآفرینان و نمایندگان مجلس شورای اسلامی' که ائمه جمعه نیز به عنوان ناظران عالی در درون آن جای دارند، به همه شهرستانهای استان سفر و در این چارچوب ۵۴ تفاهمنامه اقتصادی را با مسئولان محلی و شرکتهای اقتصادی بخش خصوصی به عنوان 'معین' امضا کرده است.
بر این اساس تاکنون با هدف رفع مشکلات اقتصادی به ویژه در روستاها و مناطق کمتر توسعه یافته خراسان رضوی ۶۰۹ پروژه با سرمایه گذاری ۲۷۰ هزار میلیارد ریال و ۷۰۰ میلیون یورو تعریف شده است. در همین ارتباط نهادی با عنوان 'نهاد مردمی اقتصاد مقاومتی' نیز توسط استاندار خراسان رضوی تشکلی و فعال شده که وظایف آن فراهم کردن زمینه انتقال تجارب معینهای اقتصادی، کنترل و نظارت بر پروژه ها و عملکرد معینها، پیگیری امور اداری و مشکلات معینهای اقتصادی با نظارت مستقیم فرمانداران است.
او در گفت و گو با خبرنگاران افزود: تجربه اجرای این طرح که مردم، کارشناسان و فعالان اقتصادی در کنار دولت در راستای توسعه اقتصادی تلاش میکنند، دستاوردهای خوبی در استان کرمان داشت و اجرای آن در خراسان رضوی نیز تاکنون با مشارکت و استقبال خوب دست اندرکاران همراه بوده است.
رزم حسینی افزود: هم اکنون سیاست همدلی و همگرایی در این استان دنبال می شود چرا که به اندازه کافی چالشهای فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی داریم و اکنون چیزی مهمتر از این نیست که بر محور سیاست های توسعه اقتصادی همدلی داشته باشیم.
افتتاح کلینیک صنعتی و عارضه یابی واحدهای صنعتی
استاندار خراسان رضوی افتتاح کلینیک صنعتی استان در آغاز امسال را یکی از اقدامات مهم در راستای کاهش چالشهای اقتصادی عنوان کرد و گفت: با فعالیت این کلینیک مشکلات پنج هزار و ۶۹۰ واحد صنعتی استان که به دنبال تحریم ها و چالشهای اقتصادی ایجاد شده است عارضه یابی می شود که ۲۱۶ واحد از این تعداد جدید بوده و سال گذشته به بهره برداری رسیده اند.
وی افزود: هم اکنون فعالیت ۷۵۰ واحد صنعتی در این استان راکد است و ۸۵۰ واحد نیز کمتر از ظرفیت خود کار میکنند که بدین منظور ۳۵ واحد توسط کلینیک صنعتی عارضه یابی شده و مشکلات ۱۵۰ واحد مورد بررسی قرار گرفته است.
تحقق ۵۴ درصدی مصوبات سفر دوم رئیس جمهوری
رزم حسینی افزود: استانداران کشور در واقع کابینه دوم رئیس جمهوری هستند که می توانند به کابینه اول کمک کنند. بر این اساس استانداران علاقه مند به ارتباط و دسترسی بیشتر با رئیس جمهوری برای گزارش اقدامات و طرح چالشهای موجود هستند که طرح این موضوع مورد توجه دکتر روحانی قرار گرفت.
وی همچنین مصوبات سفرهای رئیس جمهوری به خراسان رضوی را از دیگر موضوعات مورد بحث در نشست تهران عنوان و بیان کرد: همه مصوبات سفر اول رئیس جمهوری به این استان اجرا و تحقق یافته است.
وی افزود: مصوبات سفر دوم رئیس جمهوری نیز ۲ بخش را شامل می شود و تاکنون ۵۴ درصد مصوبات این سفر تا پایان سال ۱۳۹۷ تحقق یافته و بخش دیگر آن تا پایان امسال تحقق خواهد یافت و بخشی دیگر هم در تعهدات سال ۹۹ می باشد.
آغاز اجرای طرحهای بزرگ
استاندار خراسان رضوی به آغاز چند طرح بزرگ در استان نیز اشاره و بیان کرد: انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور و خراسان رضوی، ایجاد شهرک انرژی در مساحت ۲۵۰ هکتار برای تأمین سوخت کشورهای همسایه، طرح بازآفرینی شهر مشهد، طرح کاهش آسیبهای اجتماعی با عنوان "نجات"، طرح همیاران آب و فعالیت دوباره کارگروه زیارت با موافقت رئیس جمهوری از جمله این طرحهاست.
وی افزود: طرح انتقال آب از دریای عمان و چابهار به استان های سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی از طرح های مهم است که با مشارکت سایر استانها اقدامات آن در حال اجراست.
رزم حسینی اظهار امیدواری کرد تا سال ۱۴۰۰ با اقدامات در حال اجرا شاهد انتقال آب از دریای عمان به استان های شرقی کشور باشیم.
وی همچنین به اجرای "طرح همیاران آب" اشاره و بیان کرد: این طرح نقش مهمی در استفاده بهینه آب در امور اقتصادی و کشاورزی از طریق اقداماتی مانند تغییر الگوی کشت، آبیاری نوین و مدیریت در حوزه آب و سفره های زیر زمینی استان خواهد داشت.
استاندار خراسان رضوی گفت: در اجرای طرح بازآفرینی مشهد نیز تاکنون ۱۰ هزار واحد مسکونی در حاشیه این شهر مورد بررسی قرار گرفته است.
کاهش اعتراضها
وی در ادامه این نشست مطبوعاتی همچنین اظهارداشت: موارد اعتراض مردم در مشهد و دیگر مناطق خراسان رضوی امسال از طریق تعامل و گفتمان با معترضان کاهش ۴۰ درصدی نسبت پارسال داشته است. در شرایط کنونی مردم با مشکلات اقتصادی مختلف روبرو هستند که نسبت به آن گلایه دارند لذا در این استان سعی کرده ایم با چنین موارد ی گفت و گو و تعامل داشته باشیم تا به تدریج مشکلات بررسی و رفع شوند.
رزم حسینی افزود: مشی ما در خراسان رضوی مبتنی بر میانه روی و اعتدال است که بر این سیاست پایبند بوده و جلو می رویم.
استاندار خراسان رضوی مشارکت فعالان مختلف سیاسی در اداره استان را از رویکردهای مهم توصیف و بیان کرد: اکنون با همه گروههای سیاسی که مجوزهای قانونی لازم را دارند همکاری داریم بطوری که با حضور آنها نشستهای مشورتی در حوزه های مختلف اجتماعی، فرهنگی، امنیتی و اقتصادی برگزار می شود. بطور مثال متخصصان و کارشناسانی که در حوزه اقتصادی فعال هستند با گرایشهای مختلف سیاسی اعم از اصلاح طلب و اصولگرا به حضور در شورای اقتصادی استان دعوت و از تجربه آنها استفاده شده است.
وی همچنین به نشستهای گوناگون با فعالان سیاسی و خانه احزاب خراسان رضوی اشاره و بیان کرد: به دنبال عقلانیت سیاسی هستیم نه آرامش سیاسی و در این راستا اگر فعالان سیاسی از خودگذشتگی داشته باشند "منشور همدلی خراسان رضوی" تدوین می شود تا محوریت کار در حوزه سیاسی قرار گیرد.
رزم حسینی در ادامه به وضعیت حوزه امنیت در خراسان رضوی هم اشاره و بیان کرد: شرایط امنیتی استان با وجود ۸۲۲ کیلومتر مرز مشترک با کشورهای ترکمنستان و افغانستان وضعیت خوبی دارد و مرزبانان ایران مقتدرانه و ایثارگرانه ماموریت خود را انجام می دهند.
وی همچنین به نقش رسانه ها در توسعه اشاره و بیان کرد: خبرنگاران باید بطور مستقیم با استانداری و مدیران دستگاههای اجرایی ارتباط برقرار کنند زیرا رسانه ها در پیاده سازی مدل توسعه اقتصاد مقاومتی سهم بسزایی دارند. با محدودیتهای زیادی روبرو هستیم اما آغوشمان برای انتقاد سازنده باز است زیرا تقویت انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در گروه انتقاد سازنده است و رسانه ها باید در این زمینه مطالبه گر باشند.
۳۰۲۷/۸۰۰۵/ ۶۰۵۳
نظر شما