برگه های تعرفه برای انتخاب رهبر جدید حزب محافظه کار و نخست وزیر آینده انگلیس، فردا از طریق پست برای اعضای عمومی حزب ارسال و ظرف سه هفته رأی گیری خواهد شد. رأی دهندگان قرار است از بین جرمی هانت و بوریس جانسون یک نفر را انتخاب کنند.
هر کدام از افراد نامبرده نخست وزیر شود، بایستی تلاش کند تا اقدام نیمه کاره «ترزا می» برای خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را تا پیش از ۳۱ اکتبر (۹ آبان) تمام کند.
سه سال پس از آنکه مردم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا رأی دادند، هم حزبی های «ترزا می» به دلیل نارضایتی از عملکرد وی در تحقق برگزیت، او را کنار گذاشتند.
نتایج بیشتر نظرسنجی ها نشان می دهد جانسون که به خروج سخت انگلیس از اتحادیه اروپا (برگزیت بدون توافق) اعتقاد دارد، از بخت بیشتری برای تصاحب کرسی نخست وزیری برخوردار است. او معتقد است که لندن باید به هر قیمتی ۳۱ اکتبر آینده، حتی بدون دست یابی به توافق از اتحادیه اروپا خارج شود.
در عوض، هانت موضع ملایم تری دارد و مخالف خروج بدون توافق از اتحادیه اروپاست. او این آمادگی را دارد که مهلت ۳۱ اکتبر را به شرطی که اروپا آماده بده بستان باشد، تمدید کند.
البته با تغییر آرایش جناح های قدرت در پارلمان اروپا و حضور قابل توجه نمایندگان احزاب دست راستی، برگزیت مسیر دشواری را طی خواهد کرد. «ترزا می» تا روزهای آخر تلاش کرد تا پیش از انتخابات پارلمان اروپا، طرح چگونگی خروج از اتحادیه اروپا را که آذرماه گذشته به تصویب ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا رسید به تأیید پارلمان داخلی کشورش برساند. با این حال بیشتر نمایندگان مجلس، برای سه بار به این طرح رأی مخالف داده و برگزیت را به بن بست کشاندند. اینک نخست وزیر جدید انگلیس اگر بخواهد مسیر میانه روی را طی کند، دورنمای پر پیچ و خمی در انتظار او خواهد بود.
تحلیلگران بر این باورند که برگزیت اولویت های حزب محافظه کار را از بین برده و به مرحله فاجعه رسانده است.
نتایج نظر سنجی مؤسسه یوگو نشان می دهد؛ بیشتر محافظه کاران حاضرند حتی به قیمت چند پاره شدن بریتانیا (انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی) از اتحادیه اروپا خارج شوند.
بر اساس این نظر سنجی که از ۸۹۲ تن از اعضای حزب محافظه کار صورت گرفت، ۶۱ درصد با آسیب های اقتصادی ناشی از خروج انگلیس از اتحادیه کنار آمده و ۶۳ درصد با استقلال اسکاتلند از انگلیس مشکلی ندارند.
همچنین ۵۴ درصد ترجیح می دهند حزب محافظه کار نابود شود اما برگزیت محقق شود.
البته تحقیقات آکادمی کویین مری نشان می دهد که اعضای عمومی حزب محافظه کار یا همان هایی که نخست وزیر بعدی انگلیس را تعیین می کنند، نسبتی با دیدگاه افکار عمومی جامعه درباره آینده تحولات کشور ندارند.
داده های آماری حاکی است؛ ۶۴ درصد اعضای حزب محافظه کار، کسانی هستند که در همه پرسی سه سال پیش به خروج از اتحادیه اروپا رأی دادند. ۴۸ درصد آنها، بیش از ۶۵ سال سن دارند که این میزان در قیاس با ۱۸ درصد کل جمعیت بالای ۶۵ سال انگلیس رقم قابل توجهی به شمار می رود.
کوربین، رهبر چپگرای حزب کارگر با اشاره به نارضایتی های عمومی نسبت به عملکرد ضعیف دولت محافظه کار در تحقق برگزیت، اصرار دارد که انتخابات سراسری برگزار شود. او معتقد است که در انتخابات آتی، حزب او پیروز و برگزیت محقق خواهد شد.
با این حال، محافظه کاران فعلاً قصد واگذاری سکان دولت را ندارند و بر اساس گزارش ها، نخست وزیر جدید انگلیس ۲۳ جولای (اول مرداد) معرفی خواهد شد.
نظر شما