رضا حسینی روز پنجشنبه در دیدار با هیاتی از آژانس سرمایه گذاری ترکیه در اتاق بازرگانی ارومیه افزود: پتانسیلهای معدنی و لجستیک در مرزهای مشترک این ۲ کشور وجود دارد و باید ناوگان مشترک حمل و نقلی که بتواند غرب ترکیه را به شرق ایران متصل کند، تعریف شود تا درآمد و رفاه بیشتری برای مردم ۲ کشور ایجاد کند.
وی با اشاره به راهکارهای افزایش تعامل تجاری و اقتصادی ۲ کشور ایران و ترکیه گفت: در حوزه مناسبات اقتصادی باید پروژهای مشترک میان ایران و ترکیه تعریف شود.
وی بیان کرد: گازرسانی به شهرهای مرزی ترکیه توسط ایران، ایجاد شهرکهای صنعتی مرزی مشترک و توسعه بازارچههای مرزی میان ۲ کشور از جمله این راهکارهاست.
وی تاکید کرد: کشور ترکیه نیز در خصوص بازارچههای مرزی اقدامات مثبتی را انجام داده است که از جمله آنها میتوان به افتتاح مجدد بازارچه ساری سو و ایجاد بازار مشترک در چالدران را میتوان نام برد.
وی افزود: در منطقه آزاد ماکو فعالان اقتصادی میتوانند تولیدات مشترک را در بازارهای شرق آسیا یا کشور مشترکالمنافع ارائه کنند و این امر نیازمند توسعه ظرفیتها و روابط همسایگی است.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ارومیه نیز در این جلسه گفت: از سالهای گذشته روابط سیاسی و اقتصادی ۲ استان آذربایجان غربی و وان در مطلوبترین شرایط ممکن قرار داشته و برای مطلوبتر شدن شرایط باید در حوزههای نمایشگاهی و تجاری مشکلات را با همکاری یکدیگر برطرف کنیم.
حسن انتظار ادامه داد: باید مشکلات فعالان اقتصادی ۲ کشور را با مسوولان دولتی ایران و ترکیه در میان بگذاریم و راهکاری برای افزایش تعاملات هموار کنیم.
اوغوز تونجای /Oğuz Tuncay/ رییس میز ایران در آژانس توسعه آناتولی شرقی ترکیه نیز با اشاره به اهداف سفر گفت: یکی از دلایل عدم توسعه یافتگی منطقهای نبود آشنایی از قوانین و زیرساختهای صنعتی است که در این حوزه آژانس توسعه آناتولی شرقی با تهیه و طراحی کتابچه و بروشورهایی کشور ایران را به صورت استان به استان و در حوزههای قوانین سرمایه گذاری، صنعت، کشاورزی، گردشگری و لجستیک به فعالان اقتصادی ترکیه که جهت فعالان به ایران میآیند معرفی کرده است.
در این جلسه استفاده از ظرفیتهای صادراتی متقابل، توسعه روابط نمایشگاهی و معافیتهای گمرکی مشترک برای مشارکت در نمایشگاهها، استفاده از ظرفیت کمیسیون مشترک اقتصادی میان اتاق ارومیه و وان و استفاده از اتحادیههای اقتصادی منطقهای جهت توسعه روابط میان ۲ کشور ایران و ترکیه توسط نمایندگان بخش خصوصی ۲ طرف مطرح شد.
هیاتی متشکل از آژانس سرمایه گذاری ترکیه با معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی و هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ارومیه دیدار و گفتوگو کردند.
۹۹۱۸/۲۰۹۳
معاون استاندار:
تشکیل کمیته مشترک بین ایران و ترکیه برای معرفی ظرفیتهای منطقه ضروری است
۱۳ تیر ۱۳۹۸، ۲۱:۰۸
کد خبر:
83381686
ارومیه- ایرنا- معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار آذربایجان غربی گفت: کمیته مشترکی از فعالان بخش خصوصی و مسوولان سرمایه گذاری منطقه تشکیل و پتانسیل های مشترک هر ۲ طرف معرفی شود.
نظر شما