محققان این سه جرم نادر و اسرارآمیز آسمانی را با استفاده از دادههای تلسکوپ فضایی Gaia متعلق به سازمان فضایی اروپا بدست آوردهاند. این ستارهها که به دلیل توانایی در ادامه حیات حتی پس از انفجار هستههایشان «زامبی» نامیده میشوند، با استفاده از مشخصههای منحصر به فردشان و نیز نحوه حرکتشان شناسایی شدند. یکی از مشخصههای منحصر به فرد ستارههای زامبی این است که این کوتولههای کوچک و سفید بدون تردید از همتاهای غیر زامبی خود تراکم کمتری دارند و از اکسیژن و نئون ساخته میشوند.
دو ستاره از سه ستاره رصد شده با سرعتهای فوقالعاده زیادی در کهکشان راه شیری حرکت میکنند و قرار است نهایتاً کل مرزهای این کهکشان را ترک کنند. این در حالی است که ستاره سوم مخالف جهت ستارههای دیگر در کهکشان در حال حرکت است.
درحالی که برخی ستارهها زمانی که ذخایر سوخت آنها به انتها میرسد بطور کامل از بین میروند، منفجر میشوند و مواد ستارهای را در پدیده ای که ابرنواختر نامیده میشود به خارج ارسال میکنند، برخی دیگر فرصت حیات دوباره پیدا میکنند.
در نوعی ابرنواختر به نام «نوع لاکس» که به تازگی کشف شده است، انفجارها آهستهتر حرکت میکنند و سریعتر از هم پاشیده میشوند. محققان وجود یک ستاره زامبی را از لحاظ تئوری امکان پذیر میدانند.
این کشف میتواند به محققان در درک بهتر ابرنواخترها و کارهایی که انجام میدهند، کمک کند.
کشف این سه ستاره زامبی در نشریه Monthly Notices of the Royal Astronomical Society منتشر شده است.
نظر شما