به گزارش ایرنا، دستیابی به توسعه پایدار و به تبع آن توسعه پایدار روستایی، یکی از اهداف اساسی در تمامی کشورهاست که مستلزم برنامهریزی، تصمیمگیری و مدیریت دقیق و کارآمد است.
دستیافتن به توسعهای پایدار و متوازن که بتواند نیازهای جامعه محلی و روستانشینان را برآورده سازد و موجب رضایتمندی و رفاه عمومی شود، نیازمند داشتن برنامه و برنامهریزی منطقهای و مشارکتی است.
نایب رییس اول مجلس شورای اسلامی امروز شنبه در همایش دهیارا ن آذربیجان شرقی در تبریز در این باره گفت: بارها اعلام کرده ام بی منت پیگیر مشکلات و مسایل مردم در مجلس و دولت هستم.
مسعود پزشکیان با تاکید بر اینکه باید از روزمرگی پرهیز و آن را مدیریت کرد، افزود: در روستاها با مشارکت شوراها و دهیاران می توان برای مسایل و مشکلات راه حل پیدا کرد.
وی ادامه داد: نباید منتظر دریافت بودجه از پایتخت نشست و باید خود دهیاران با همکاری شوراها به دنبال رفع مشکلات در روستاها و در آمد زایی برای روستا باشند.
پزشکیان خطاب به دهیاران اظهار داشت: تا زمانی که منتظر کمک از پایتخت باشید، هیچ تغییری در روستاها ایجاد نخواهد شد، اگر از داشته های خود بهره مند شوید کوه ها را جابجا خواهیدکرد.
وی با اشاره به تحریم های ظالمانه آمریکا علیه کشورمان گفت: راه های فروش نفت و گاز بسته شده و اکنون بهترین زمان برای توجه به تولید و رونق اقتصاد غیرنفتی در اقصی نقاط کشور از جمله روستاهاست.
استاندار آذربایجان شرقی نیز در این همایش یکروزه با تاکید بر اینکه اگر به دنبال توسعه هستیم باید از روستاها شروع کنیم، گفت: اقدامات جدی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی برای روستاها انجام گرفت که متاسفانه در وسط راه سیاست های توسعه روستایی آنطور که باید و شاید مستمر نشد، اما با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، توجه به توسعه پایدار روستای مورد توجه جدی تر قرار گرفت.
محمدرضا پورمحمدی با بیان اینکه کاهش جمعیت روستاها تنها مشکل روستاها نیست، افزود: اگر نمی توانیم جلوی مهاجرت را بگیریم باید امکانات شهرهی را بالا ببریم تا از ایجاد حاشیه نشینی در شهرها جلوگیری شود.
وی ادامه داد: روستاییان محکوم نیستند که از امکانات دور بمانند و ضروری است در کنار توجه به مدرسه سازی و ایجاد خانه های بهداشت، اقتصاد و معیشت روستاییان مورد توجه قرار گیرد.
پورمحمدی با اشاره به اینکه هر یک از مناطق روستایی در آذربایجان شرقی دارای قابلیت های منحصر به فرد خود هستند، تاکید کرد: باید این قابلیت ها را شناسایی و براساس آن ایجاد شغل کرد.
وی ادامه داد: خوشبختانه با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و توجه به توسعه پایدار روستایی، شاهد مهاجرت معکوس به روستاها هستیم.
استاندار آذربایجان شرقی گفت: توسعه پایدار یعنی از امکانات به گونه ای استفاده شود که نه تنها خودمان در زمان کنونی از آن بهره مند شویم، بلکه آیندگان نیز از آن سود ببرند.
معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این همایش گفت: بیش از یک میلیون نفر از جمعیت استان در مناطق روستایی ساکن هستند که ۲۷ درصد جمعیت استان را تشکیل می دهند.
جواد رحمتی افزود: با تقویت مناطق روستایی از مهاجرت نیوری انسانی فعال به شهرها جلوگیری می شود.
وی با اشاره به اجرای طرح های خودکفایی در روستاها گفت: روستاهای استان در حوزه گردشگری و بوم گردی از پتانسیل خوبی برخوردار هستند که می توان از این پتانسیل برای توسعه روستاها و رونق اقتصاد و ارتقای معیشت روستاییان بهره مند شد.
مدیرکل دفترامور روستایی و عشایر استانداری اذربایجان شرقی نیز گفت: ۱۹۴۷ دهیار در استان فعال هستند که در روستاهای بالای یک هزار و ۵۰۰ نفر جمعیت دهیاران تمام وقت می باشند.
تقی کرمی افزود: از سال ۱۳۸۲ تا پایان سال ۱۳۹۲ منابعی که در اختیار دهیاران استان قرار گرفت ۶۷ میلیارد تومان بود، اما در دولت تدبیر و امید تا امروز ۶۴۰ میلیارد تومان به دهیاری ها منابع مالی تزریق شده است.
وی ادامه داد: خوشبختانه دولت تدبیر و امید به موضوع ایجاد درآمد پایدار برای دهیاران توجه دارد و در این خصوص با اقداماتی که انجام گرفته، ۸ شهرستان در آذربایجان شرقی از قبل طرح های درآمدزایی توانسته اند کسب درآمد کنند.
کرمی اضافه کرد: جهت گیری دولت براین اساس است که دهیاران به خودکفایی گرایش پیدا کنند تا از درآمد پایدار بهره مند شوند.
۲ هزار و ۷۸۰ روستا در آذربایجان شرقی وجود دارد که ۷۰ درصد آن دهیاری مدیریت می شود.
گزارش از مینا بازگشا
۶۱۲۰/۵۱۸
نظر شما