بررسی میدانی خبرنگار ایرنا حاکی است، بطور نمونه پژو ۴۰۵ که هفته گذشته در حدود قیمت ۸۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی قرار داشت، امروز به ۷۸ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان، پژو ۲۰۶ تیپ پنج از ۱۰۵ میلیون تومان به ۹۹ میلیون تومان، همچنین پژو ۲۰۶ تیپ دو ظرف یک هفته از ۸۵ میلیون به ۸۴ میلیون تومان کاهش یافته است.
علاوه براین دیگر خودرو ساز داخلی، سایپایی ها تغییر قیمت چندانی در یکی دو هفته اخیر تجربه نکرده اند و پراید ۱۱۱ همچنان ۴۹.۵ میلیون تومان و پراید ۱۳۱ به ا رزش ۴۵ میلیون تومان داد و ستد می شود.
بررسی قیمت ها نشان دهنده کاهش شدید قیمت خودروسازان داخلی با مشخصه مونتاژ است. به طوری که هایما اس ۷ به ۲۸۵ میلیون تومان، هایما اس ۵ به ۲۶۰ میلیون تومان، پژو ۲۰۰۸ به ۳۲۲ میلیون تومان، سراتو ۳۰۵ میلیون تومان، چانگان ۱۸۰ میلیون تومان، جک اس ۵ به ۲۸۰ میلیون تومان و سیتروئن سی ۳ مدل ۹۷ به ۳۶۰ میلیون تومان و همین خودرو در مدل ۹۸ به ۳۹۰ میلیون تومان قیمت دارند.
همچنین در برخی موارد فروش کارتکسی خودروها از سوی نمایندگی ها با تحویل روز گزارش شده است.
برخی کارشناسان در گفت وگو با ایرنا، دلیل تداوم ریزش هر چند اندک قیمت ها را سخنان وزیر صنعت مبنی بر تکمیل تعداد زیادی از خودروهای باقی مانده در کف کارخانه ها و عرضه آنها به بازار می دانند که اثر روانی خود را بر جای گذاشته است.
آنان همچنین به وعده های خودروسازان مبنی بر تکمیل ۲۰ تا ۳۰ هزار دستگاه خودرو طی روزهای آینده استناد کرده و همین موضوع را عاملی بر کاهش بیشتر قیمت ها در بازار کنونی با خریدار کم عنوان می کنند.
یک نمایشگاه دار در شرق تهران در این زمینه به ایرنا گفت: قیمت های کنونی خودروها به هیچ عنوان با واقعیت تناسبی ندارد، حتی اگر فرض کنیم در یک سال گذشته قیمت ها ۱۰۰ درصد افزایش یافته باشد، پژو ۲۰۶ که پارسال ۳۶ میلیون تومان قیمت داشت باید ۷۲ میلیون تومان باشد نه ۸۶ میلیون تومان، یا پژو ۴۰۵ که پارسال ۳۳ میلیون تومان قیمت داشت با دو برابر شدن قیمت باید ۶۶ میلیون تومان و نه ۷۸.۵ میلیون تومان باشد.
وی که خواست نامی از او در گزارش ذکر نشود، افزود: بازار هنوز با قیمت های ۱۸ فروردین ماه که خارج از انتظار و بی ضابطه افزایش یافته بود، فاصله دارد و اگر سیگنال های منفی مثل نبود قطعه، ورشکستگی خودروسازان و غیره به آن وارد نشود، کاهش های بیشتری انتظار می رود.
این بنگاه دار معتقد است که بازار خودرو به شدت روانی و احساسی است و مشتری برای خرید خودرو صف نکشیده است.
بررسی خبرنگار ایرنا همچنین حاکی از قیمت ۸۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی سمند ال. ایکس و یکصد میلیونی پژو پارس است.
برخی منابع آگاه خبر می دهند که حدود ۱۰ هزار دستگاه خودرو از سوی خودروسازان فاکتور شده و به زودی به دست مشتریان می رسد. اکثر این خودروها نیز پژو ۲۰۶ تیپ پنج و پژو پارس است.
رکود سنگین بازار خارجی ها
«کوروش طواحن» نمایشگاه دار خودروهای خارجی در منطقه یوسف آباد تهران نیز گفت: طی هفتنه های گذشته قیمت های تعادلی را شاهد بودیم، اما رکودی خیره کننده بر بازار حاکم است، به طوری که از اواخر خرداد ماه که شکست قیمت ها و رکود بر معاملات را شاهد بودیم، تا امروز تغییر خاصی مشاهده نمی شود.
وی اظهار داشت: این روزها کسی برای سرمایه گذاری در زمینه خودرو به نمایشگاه ها مراجعه نمی کند و خریداران واقعی نیز به دلیل انتظار کاهش بیشتر قیمت ها، دست نگه داشته و خرید خود را به تعویق انداخته اند.
طواحن، شایعات اخیر درخصوص احتمال واردات خودرو از سوی خودروسازان برای پاسخگویی به تعهدات معوق مانده مشتریان را بعید دانست و گفت: شرایط ارزی کشور اجازه چنین تصمیمی را نمی دهد، علاوه بر آن ثبت سفارش خودروهای خارجی مسدود است.
وی افزود: اگر شرایط برای ترخیص بیش از ۱۰ هزار خودروی باقی مانده در گمرک روان سازی می شد، می توانست بر نزولی شدن قیمت ها تاثیرگذار باشد، اما عملی نشدن این موضوع و بالا بودن تعرفه های گمرکی که برای برخی خودروها تا ۴۰۰ و حتی ۵۰۰ میلیون تومان آب می خورد، مانعی بر سر آن است.
نظر شما